Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

драйвери зростання

Фото: stroi.mos.ru

Мосгордума прийняла в першому читанні бюджет столиці на 2019 рік і плановий період 2020 і 2 021 років

Минулого тижня столичні депутати схвалили в першому читанні проект закону «Про бюджет міста Москви на 2019 рік і плановий період 2020 і 2 021 років». Парламентарії відзначили, що документ передбачає посилення соціальної підтримки москвичів і безпрецедентні за масштабами проекти розвитку міста.

Виступаючи в Мосміськдумі, глава департаменту фінансів столиці Олена Зяббарова розповіла, що бюджет формувався на основі прогнозу соціально-економічного розвитку Москви, що передбачає в майбутні три роки стійкі темпи зростання економіки міста.

«Сьогодні бюджет на 95% забезпечений надходженнями не з сировинного сектора економіки. Проектом планується щорічне збільшення доходів на рівні 5% і вище. У 2019 вони складуть 2,3 трлн рублів, в 2020-м - 2,4 трлн і в 2021-му - 2,5 трлн рублів », - сказала глава департаменту.

Вона підкреслила, що в структурі бюджету на доходи від податків припадає 90%. Основним джерелом цих надходжень є податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), формування якого залежить від динаміки заробітних плат і рівня зайнятості населення. Щорічне збільшення надходжень у вигляді ПДФО планується в розмірі 7%.

Другий за значимістю джерело доходів - податок на прибуток організацій. Ці надходження також заплановані з урахуванням стабільного зростання. Вони повинні зрости на 4% в 2019-2020 роках і на 5,4% - в 2021-м. Драйверами даного зростання стануть організації, що працюють в сферах торгівлі, транспорту, інформаційних технологій, зв'язку та обробної промисловості.

Збільшуватимуться надходження по спеціальним податковим режимам (спрощену систему оподаткування), щорічне зростання яких прогнозується порядку 13-14%. Відбудеться це за рахунок комфортного ділового та правового поля, що створюється для суб'єктів малого та середнього підприємництва.

Столичні парламентарії також прийняли закон міста «Про бюджет Московського міського фонду медичного страхування (МГФОМС) на 2019 рік і на плановий період 2020-2021 років».

Депутати відзначили, що документ добре опрацьований і збалансований, що дозволить місту виконати всі взяті на себе зобов'язання. В цілому за три роки на оплату медичної допомоги передбачається витратити понад 950 млрд рублів, так як в 2019 році тільки планований обсяг доходів бюджету МГФОМС складе 292 млрд рублів, в 2020-м - 312,1 мільярда рублів і в 2021-му - 330,8 мільярда рублів.

«Основна частина бюджету формується за рахунок субвенцій, які ми отримуємо з Федерального фонду обов'язкового медичного страхування. Крім того, зберігається трансферт з бюджету міста Москви на оплату медичної допомоги не ідентифікованим і не застрахованим громадянам - тим, хто не зможе пред'явити поліс обов'язкового медичного страхування (ОМС), але потребує екстреної допомоги.

У майбутній трирічний період буде діяти і міжбюджетний трансферт на медичну допомогу понад базової програми. Він складе 2,9 млрд рублів. Йдеться про надання високотехнологічної допомоги: променевої терапії та перинатальної діагностікі.Основним пріоритетом на наступний рік для нас стане онкологічна допомога. Ми повинні зосередитися на роботі первинної ланки, ранньому виявленні захворювань, діагностики та профілактики.

Коштів до бюджету міста закладено достатньо, щоб він зміг виконати всі свої зобов'язання. Це стосується і рівня оплати праці медпрацівників, і забезпечення медустанов і хворих медикаментами та витратними матеріалами », - підкреслив директор МГФОМС Володимир Зеленський.

Новости