Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вершкова підлива з шинкою і цибулею

  1. Нам знадобиться
  2. Спосіб приготування
  3. особливості приготування
  4. Порядок додавання інших інгредієнтів

Вершкова підлива з шинкою і цибулею Вершкова підлива з шинкою і цибулею   Смачна вершкова підлива до гарніру   Це - рецепт простий домашньої кухні на кожен день

Смачна вершкова підлива до гарніру

Це - рецепт простий домашньої кухні на кожен день. Готується блюдо вкрай швидко і просто, використовуються всім доступні і, головне, недорогі продукти. Я б навіть назвала цю підливку бюджетним / антикризовим варіантом вечері для сім'ї в наші нелегкі часи 🙂

Блюдо виходить дуже смачним, ніжним і до вподоби всім: як дітям, так і дорослим. Зіпсувати підливу практично нереально. Вона поєднується, практично, з будь-яким гарніром. Довго розписувати не буду, пропоную приготувати підливу, спробувати і запам'ятати рецепт.

Нам знадобиться

на 3-4 порції

  • Пісна шинка або варена ковбаса типу Докторської, Дитячої - 300-400 г;
  • Ріпчасту цибулю - 1 велика головка або 2 поменше;
  • Рослинна або соняшникова олія для смаження;
  • Вершки (10% жирності, кавові) - 50-100 мл;
  • Борошно звичайна (пшеничне) - 2 столових ложки;
  • Сіль, чорний перець (будь-які спеції за смаком);
  • Невеликий пучок кропу або петрушки.

Інгредієнти для смачної підливи на швидку руку

Спосіб приготування

  • Нарізаємо: шинку - кубиками або тоненькими брусочками; ріпчаста цибуля - або так же кубиком, або спершу обробити цибулину на 4 частини і потім тонко нашаткувати (вийдуть тонкі четвертинки кілець). А пучок зелені потрібно гарненько подрібнити.
  • На добре розігрітій сковороді з рослинним / соняшниковою олією гарненько підрум'янити шинку / ковбасу, додати ріпчасту цибулю, дати йому злегка обжарится, 2-3 хвилини.
  • Далі - вогонь робимо поменше, присипаємо все 2-ма столовими ложками борошна, добре перемішуємо і відразу додаємо гарячої води рівно стільки, щоб вийшло щось на зразок підливи, а не юшка. Досить, щоб вода покрила вміст сковороди. На маленькому вогні, помішуючи, уварюємо підливу.
  • Як тільки підлива загусне, вливаємо близько 50-100 мл вершків (в залежності від вашого смаку і розміру сковороди), додаємо подрібнену зелень і заправляємо за своїм смаком сіллю. Ще пара хвилин - і наша підлива готова.

Простий і смачний домашній вечеря на швидку руку!

особливості приготування

Що викладати першим - цибуля або шинку

З пісної шинкою підлива виходить дуже смачною, але частенько я заміняю шинку простий вареної ковбасою типу Докторської. Найважливіше - спочатку гарненько обсмажити шинку / ковбасу до золотистого кольору і тільки тоді додавати порізану цибулю, потім борошно, воду і так далі.

Якщо спершу обсмажувати цибулю (або цибуля з шинкою одночасно), то цибулю занадто потемніє і додасть страві смак гіркоти. Крім того, він так сильно розчиниться так, що буде не відчутний.

Порядок додавання інших інгредієнтів

Сливки потрібно вливати тільки тоді, коли борошно разом з водою і ковбасою загустеют. Як тільки борошно в сковороду висипали - зменшіть вогонь до мінімуму.

Спеції можна використовувати найрізноманітніші, на ваш смак. Але не забувайте, що як правило, шинка вже солона, тому страва я трохи підсолювати в самому кінці приготування. Зелень теж потрібно викладати в кінці, в цей раз я використовувала сухий кріп і приправу з сухих трав.

Така підлива відмінно підходить до будь-якого гарніру: відварного картоплі або пюре, рису, солоної геркулесовой каші, з макаронами дуже смачно (віддалено нагадує вершкову пасту). А в нашій родині всі її люблять з гречкою.

А якщо у вас є м'ясний фарш і сметана - рецепт дуже смачної підливи з фаршем .

Гарного вам вечері і смачного!

Гарного вам вечері і смачного

Смачний домашній вечеря з гречаної каші з підливою!

Поділися з друзями!

Новости