Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Варення з вишні рецепт без кісточок

  1. Історія варення з вишень Варення варили ще в далекому минулому, тільки використовували трохи інші...
  2. Користь варення з вишень

Історія варення з вишень

Варення варили ще в далекому минулому, тільки використовували трохи інші компоненти. Замість цукру клали мед, а для основи використовували не тільки фрукти і ягоди, але навіть квіти і овочі. На Русі дуже любили пити чай з варенням не тільки простий народ, але і царські особи. Наприклад, Катерина II була в захваті від варення з агрусу, а Іван Грозний любив варення з огірків.

Історія приготування варення на Сході налічує цілі тисячоліття. Його давнім предком вважають рахат-лукум, який варили з рожевої води, меду, фруктів і крохмалю. У кожній країні є свої улюблені види і назви варення. Наприклад, англійці воліють на сніданок тост з апельсиновим мармеладом. Мармелад в перекладі з португальської означає «айва», адже все айвовое варення раніше називали одним словом - мармелад. Вперше апельсиновий джем почав готувати французький кухар для хворої шотландської королеви.

Він винайшов відвар з апельсинових часточок з шкіркою і айви, посипаною цукровою пудрою. Інша історія свідчить, що джем придумала варити винахідлива дружина іспанського моряка. Коли її чоловік приніс додому велику кількість дешевих апельсинів, щоб не пропадати фруктам, вона зварила апельсиновий джем. Назвою цієї страви «джем» і послужило ім'я меткої жінки - Дженні. У 1987 році Абделлахі Аллі придумав мавританское варення з фініків, причому без використання консервантів і цукру.

Особливу увагу потрібно приділити підготовці ягід. Найбільш придатними сортами для варення з вишні вважаються Любская, Морель, Володимирська, Шпанка. Такі великоплідні сорти дадуть можливість більш легко вийняти кісточку. Читайте далі варення з вишні рецепт.

Інгредієнти для приготування варення з вишень

  • вишня - 1 кг
  • цукор - 1 кг

Як приготувати варення з вишні

  1. Ягоди переберемо і ретельно помиємо під проточною водою, відкинемо на друшляк, щоб стекла вода.

    Перебираємо ягоди, моєму, викладаємо на рушник щоб стекла вода

  2. Тепер перейдемо до процесу виймання кісточок. Для цього зручно використовувати звичайну шпильку, тоді процес вилучення кісточок піде набагато швидше. У професійних кулінарів є спеціальна машинка для видалення кісточки з вишні.

    Виймаємо кісточки з ягід

  3. Розміщуємо вишні в ємність і засипаємо цукром. Ми залишаємо ягоди на деякий час (3 години - мінімум) пускати сік.

    Викладаємо вишні в глибоку ємність, засипаємо цукром і отсавляем мінімум на 3 години пускати сік

  4. Тепер ставить ємність на повільний вогонь. Корочку цукру, що утворилася на поверхні, розмішуємо довгою дерев'яною ложкою. Доводимо варення до кипіння і вимикаємо вогонь. Утворювати піну постійно знімаємо ложкою. Даємо настоятися, поки варення не охолоне. Потім повторюємо процедуру. Кількість нагрівань і охолоджень можна регулювати за власним бажанням. Від цього буде змінюватися консистенція варення і цілісність ягід.

    Ставимо ємність на повільний вогонь, періодично помішувати, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Утворювати піну постійно знімаємо ложкою. Даємо настоятися, поки варення не охолоне. Потім повторюємо процедуру

  5. Стежимо постійно за тим, щоб варення не пригоріло. Тим часом підготуємо банки. Останній раз доведемо варення до кипіння і розіллємося його по чистим стерилізованим банкам. Закатати машинкою для домашнього консервування чи щільно закрутимо металевими гвинтовими кришками.

    Стежимо за тим, щоб варення не пригоріло. Тим часом підготуємо банки. Розіллємося варення по чистим стерилізованим банкам. Закочує гвинтовими кришками

  6. Перевернемо все закриті банки вниз кришкою на теплоізоляційну поверхню і укутати ковдрою. В такому стані залишимо заготовки до повного охолодження, після чого перемістимо в звичайне місце для зберігання, де воно буде чекати свого часу. Тепер вишня на зиму у нас підготовлена!

    Закриті банки перевертаємо вниз кришкою і укутати ковдрою. В такому стані залишимо заготовки до повного охолодження, після чого перемістимо в звичайне місце для зберігання

Користь варення з вишень

Вишня - цариця саду, яка містить великий набір вітамінів і мінералів. Завдяки антиоксиданту антоціанінуета ягода має червоно-бордовий колір. Вишня корисна і в свіжому, і в сушеному, і в замороженому вигляді, також при правильній варінні багато корисних речовин залишаються в компотах і варення. Вживають вишню при проблемах з серцево-судинною системою, при артриті, подагрі, для зниження рівня холестерину. Взимку Вишневе варення допоможе впоратися з застудою, дисбактеріозом, поліпшить кровотворення і зміцнить імунітет. Звичайно, слід пам'ятати, що варення є більше ласощами, а зберегти корисні речовини допоможе заготівля варення-п'ятихвилинки.

Є кілька способів готувати варення варення. Наприклад, можна окремо зварити сироп, а потім закладати в нього ягоди або ж зварити все відразу. У другому випадку варення вийде більш густе, сироп сильно не стікає, тому зручно використовувати такі ягоди як начинку до пирогів. Ще одним дуже смачним способом приготування буде варення з вишень без кісточок у вигляді джему. Головна відмінність джему від варення в тому, що ягоди спочатку перетирають в однорідну масу. Вариться такий джем в один підхід і відразу закочується. Дуже зручно при варінні варення деяку частину цукру замінювати желюючий цукром. В результаті його використання виходить густа маса гарного кольору. Таке варення можна додавати в каші, особливо діткам, яких не особливо-то змусиш їсти. А як приємно випити чашку улюбленого чаю з намазаним цими ласощами на хліб і з хорошим настроєм почати день?

Дозволить зберегти вітамінний склад і всі корисні властивості варення з вишні п'ятихвилинка. Його особливість в тому, що варити після закипання варення потрібно всього лише 5 хвилин, а потім відразу розподіляти по банкам і закривати. Справжньою вітамінною бомбою буде перетерті сире вишневе варення, яка не зазнала випробуванням високих температур. Єдиний недолік в тому, що зберігати його потрібно в холодному місці, тому якщо у вас немає льоху, або ви не збираєтеся займати весь простір холодильника банками з варенням, то краще готувати традиційне варення з вишні і зберігати при кімнатній температурі. Сподіваємося варення з вишні не залишить вас байдужими. ХозОбоз бажає приємних заготовок на зиму!

Схожі рецепти

А як приємно випити чашку улюбленого чаю з намазаним цими ласощами на хліб і з хорошим настроєм почати день?

Новости