Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

фрукти Тайланда

  1. Де в Таїланді купити фрукти
  2. дуріан
  3. папайя
  4. Чим корисна папайя
  5. Як є папайю
  6. тайське манго
  7. Як чистити манго
  8. Вже хочеться скуштувати манго? Тоді пора купувати квиток в Таїланд, якщо ви ще не там)
  9. банани
  10. рамбутан
  11. Чим корисний рамбутан
  12. Як є рамбутан
  13. мангустін
  14. Корисні властивості мангустіна
  15. Як почистити мангустін
  16. Драконівські фрукт
  17. Як є драконий фрукт
  18. Як бути завжди онлайн в поїздках?
  19. Як я економлю на готелях?

Хотіла спочатку назвати статтю «Екзотичні фрукти Таїланду«, але, поміркувавши, зробила логічний висновок - в самому Таїланді ці фрукти адже не екзотика, а даність, що росте в тайських садах і городах 🙂 Це для нас вони екзотика, серед якої потрібно якось орієнтуватися . Вибрати для себе з величезного розмаїття тайських фруктів свій - зовсім не просто. Адже для цього потрібно перепробувати їх все. Мої знання про фруктах Таїланду, назви фруктів по картинках, як їх є, я вам і розповім в цій статті.

Так само ви знайдете короткий опис того, які фрукти в Таїланді корисні і навіщо їх є. Адже лікування фруктами, вірніше профілактика хвороб, шляхом поїдання фруктів - це смачно і не боляче)))

Зміст статті

Де в Таїланді купити фрукти

Зазвичай, по вулицях Бангкока і Чіанг Май (та й в інших містах, я впевнена, те ж саме), возять фруктові візки, або вони коштують просто де-небудь на розі, в яких завжди можна купити свіжі фрукти. Їх вам дбайливо почистять, поріжуть і упакують в пластиковий мішечок з увіткненою зубочисткою замість вилки, якій і потрібно ці всі вітаміни наминати.

дуріан

Відразу скажу, дуріан, король фруктів, а так само жартів і анекдотів, я не пробувала, тому що його потрібно їсти тільки що зірваним, тоді він не пахне тим самим смердючим запахом, через якого його заборонено брати на борт літака. Зазвичай дуріан продають або цілком неочищеним, або вже розібраним на дольки і упакованим в поліетилен. Сам фрукт такого розміру, що мені одній було не впоратися, а купувати вже чищений я не ризикнула, хіба мало коли його упакували. Але і без дуріана я знайшла для себе найсмачніші, на мою думку, фрукти в Таїланді, якими снідала, обідала і вечеряла, якщо знаходила де їх купити неподалік.

папайя

Фруктом номер один, який я вперше спробувала саме в Таїланді, для мене стала Папайя! Це просто рай для веганів і сироїдів. Одним плодом можна поснідати, другим пообідати, а третім повечеряти. Його можна вживати як окремо, так і застосовувати сік і м'якоть, як інгредієнт соусу до салату. Один з найпопулярніших салатів в Таїланді - Сом Там якраз з папайей.

Чим корисна папайя

Папайя це фрукт і ніяк не овоч, як думають багато хто. У міру солодкий і дуже поживний, багатий клітковиною, що дуже важливо для правильної роботи кишечника, ну і звичайно просто «напханий» вітаміном С і Е. Папайя настільки втерлася в мою довіру що, незважаючи на його шалену ціну в магазинах Росії, я продовжую його купувати (хоча він тут, м'яко кажучи, взагалі не той). І тепер це для мене аж ніяк не екзотичний фрукт, а просто рідний, як сільські яблука.

І тепер це для мене аж ніяк не екзотичний фрукт, а просто рідний, як сільські яблука

Мій король королів фруктів - папайя!

Як є папайю

Щоб дістатися до жаданої м'якоті, потрібно просто розрізати папайю, бажано уздовж, і видалити насіння, які нагадують чорний перець горошком (хоча їх взагалі можна теж використовувати в їжу). Процес точно такий же, в принципі, як при поїданні дині-торпеди або кавуна.

Процес точно такий же, в принципі, як при поїданні дині-торпеди або кавуна

Папайя в розрізі. М'якоть їстівна, кісточки теж можна використовувати в їжу. Тільки шкірку, мабуть, є не варто.

тайське манго

Другим, на мою власного внутрішнього рейтингу, у мене стало тайське манго. Вони бувають різних сортів, є зелені і тверді як яблука, але моїм фаворитом став тайський жовтий манго. Він дуже солодкий! Ну прям дуже! Мабуть, солодше манго тільки тайські ананаси))

Як чистити манго

Чистити манго нелегко - адже в Таїланді вони продаються дуже стиглими і соковитими. Поки доберешся до бажаної м'якоті весь обіллєш соком, тому я вважала за краще купувати готовий оброблений на фруктових візках. А взагалі продаються спеціальні ножі які розрізають плід навпіл обрізаючи м'якоть навколо плоскою кісточки. Купувати готовий трохи дорожче і потрібно відразу вживати в їжу, але В Таї багато видів манго, але найпопулярніший той, який і у нас можна зустріти в магазинах, Нам Док Май (Nam Dok Mai).

Вже хочеться скуштувати манго? Тоді пора купувати квиток в Таїланд, якщо ви ще не там)

Яка в манго користь

Манго теж багатий клітковиною, а так само вітамінами А і Е. Тайці їдять манго найчастіше як десерт із солодким клейким рисом, полив все це кокосовим соусом.

Тайці їдять манго найчастіше як десерт із солодким клейким рисом, полив все це кокосовим соусом

Тайське манго.

банани

І якщо бути чесною, мені сподобалися тайські банани)) Я їх завжди купувала з собою в дорогу, тому що банани - це незамінний для походніка джерело енергії. Самі тайці банани їдять або в якості топінгу до млинцями роти, або смажать їх в тесті. Я їх їла і так і сяк, і просто так. Вони дуже соковиті, і після них немає спраги.

Вони дуже соковиті, і після них немає спраги

Тайські банани.

Решта екзотичні фрукти в Таїланді, що я розсмакували, були для мене як десерт, замість солодкого. Є їх багато і постійно якось не вкотився.

рамбутан

Рамбутан - такий собі замінник винограду. Його смак і правда нагадує м'якоть винограду, ось коли його чистиш і їж без шкірки. Тільки він не такий солодко-нудотний і як ніби в сік додали якийсь сироп. Приємний смак. Шкірка дуже смішна і схожа на каштан.

Чим корисний рамбутан

Цей фрукт просто джерело вітамінів, навіть нікотинова кислота в ньому є, а вона знижує артеріальний тиск. Але багато його не з'їси (хоча кому як), тому в якості основної їжі він мені не підійшов.

Але багато його не з'їси (хоча кому як), тому в якості основної їжі він мені не підійшов

Рамбутан.

Як є рамбутан

Очистити рамбутан просто - потрібно знайти «шов» на зовнішньої волохатих шкірці і потягнувши за волоски «скринька» відкриється. Тільки пам'ятайте, що під білою соковитою м'якоттю всередині є кісточка, яку не потрібно вживати в їжу.

Тільки пам'ятайте, що під білою соковитою м'якоттю всередині є кісточка, яку не потрібно вживати в їжу

За смаком плід рамбутана нагадує виноград.

мангустін

Ось що я могла з'їсти багато на десерт, так це мангостан, або мангустін, як його частіше називають. Це щось дійсно екзотичне, і за смаком я не змогла його порівняти з відомими мені фруктами.

Корисні властивості мангустіна

Мангустін - це якийсь унікальний фрукт за змістом природних антиоксидантів ксатонов. Для прикладу: в алое вера тільки 1 ксатон, а в мангостане їх цілих 39! Для мене таке словосполучення по відношенню до їжі зазвичай означає тільки одне - фрукт допоможе в якості профілактики від всякої гидоти, але варто розуміти, що основна користь, як зазвичай - в шкірці)) Яку не можна їсти в чистому вигляді, і в народній медицині вона використовується як засіб для приготування відварів, мазей і тп. Крему з мангустом досить таки популярна тема останнім часом.

Крему з мангустом досить таки популярна тема останнім часом

Мангостин - королева фруктів!

Як почистити мангустін

Мангустін це фрукт, який почистити без ножа, щоб дістатися до вкуснющей м'якоті, не вдасться. Шкірка дуже тверда навіть коли всередині він перестиглий. Зубами теж на варіант, на смак шкірка дуже в'язка. Тому просто акуратно розрізаємо навколо втопивши ніж буквально на 1 мм і розкриваємо коробочку. Робити надріз шкірки потрібно вздовж, тоді, знявши верхню частину, можна їсти плоди виделкою, як з тарілочки.

Робити надріз шкірки потрібно вздовж, тоді, знявши верхню частину, можна їсти плоди виделкою, як з тарілочки

Почистити мангустін дуже просто, але потрібен ніж.

Драконівські фрукт

Цей фрукт я особисто воліла завжди, коли хотілося їсти й пити. Знаєте, як кавун, приблизно. І хоча ні за смаком, ні за консистенцією, ні за зовнішнім виглядом від кавуна в ньому немає нічого, але за своїм призначенням, він був точно таким ось помічником. Їм так само можна було снідати / обідати, брати з собою на пляж або в дорогу, як банан. Я говорю про останньому найсмачніше фрукті Таїланді, що відкрила для себе у великому азіатському подорожі - пітахайї або Драгонфрут, або дракона фрукт. Зовні він для мене був не в дивину, я вже і раніше їла плоди кактуса. Але такі великі я бачила і пробувала вперше. Цей фрукт містить вітаміни групи В, а так само фосфор, ще його можна приймати в їжу діабетикам. Він зовсім майже не солодкий і низькокалорійний.

Він зовсім майже не солодкий і низькокалорійний

Пітахайя або драгонфрут або Драконівські фрукт.

Як є драконий фрукт

Обробити фрукт дракона, щоб вжити м'якоть в їжу, дуже просто - просто розрізавши на дві частини! Маючи довгі і міцні нігті можна взагалі розламати на дві половинки. А далі можна їсти ложечкою, як мороженку, якщо попередньо покласти його ненадовго в холодильник). У Тайську спеку саме воно!

У Тайську спеку саме воно

Як є драгонфрут? Та ось так!

Всі фрукти, назви і фото, які є в цій статті, я особисто купила і сфотографувала в одному місці. Вже дуже хороший був світло на терасі мого недорогого бунгало на Ко Чанг .)))

Приємних вам відкриттів і поїздок!

Хочете смачних стиглих фруктів, але в Таїланд летіти дорого і довго? Можна знайти смачні фрукти в Вірменії , Яка набагато ближче і переліт туди зовсім не дорогий. Вибір є завжди!

Як бути завжди онлайн в поїздках?

Купити євро карту для інтернету і дзвінків. У мене особисто картка Оранж вибрати карту і тариф

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru. Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання. готелі зі знижкою тут

Як я економлю на готелях?
Вже хочеться скуштувати манго?
Як є драгонфрут?
Хочете смачних стиглих фруктів, але в Таїланд летіти дорого і довго?
Як бути завжди онлайн в поїздках?

Новости