Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бараняча нога, запечена в духовці

  1. Баранина або ягнятина?
  2. Бараняча нога (нога ягняти, нога молодого баранчика) або бараняча лопатка. Приготування в духовці....
  3. Бараняча нога або лопатка, запечена з розмарином і часником
  4. Приготування ноги баранчика або баранячої лопатки
  5. Нога ягняти, запечена medium rare: повністю пропечена по краях, але з рожевим соковитим центром. Так...
  6. Температура смаження баранини (ноги ягняти) і використання термометра для духовки
  7. Як подати баранячу ногу, запечену в духовці

Див. також: Баранина в мультиварці , Індичка, запечена в духовці , Курка в духовці , Великоднє меню

Баранина або ягнятина?

За російськомовної традиції, це м'ясо частіше називають бараниною, хоча в їжу вживають тільки молодих баранчиків (ягнят). Було б коректніше називати це м'ясо ягнятиною (нога ягняти, окіст з ягнятини, м'ясо молодого баранчика). У цій статті ми будемо використовувати різні звичні вам назви, а мова в ній піде про запеченої в духовці нозі ягняти.

Саме баранячий окіст (нога молодого баранчика) найкраще підходить для запікання в духовці. Однак якщо з якоїсь причини ви не змогли дістати ногу ягняти або вартість окосту перевищує ваш бюджет, можна використовувати для цього блюда баранячу лопатку.

Традиція запікати на Великдень молодого баранчика налічує в Європі століття і йде корінням набагато глибше християнських традицій - в язичницькі. Читайте нашу спеціальну статтю: Великдень: витоки, традиції та ритуали .

Читайте нашу спеціальну статтю:   Великдень: витоки, традиції та ритуали

Бараняча нога (нога ягняти, нога молодого баранчика) або бараняча лопатка. Приготування в духовці. Зробіть надрізи ножем і нашпигуйте баранину шматочками часнику і гілочками розмарину

Див. також: Свинячий окіст в духовці. Різдвяна шинка

Бараняча нога або лопатка, запечена з розмарином і часником

Вам буде потрібно:

  1. Нога ягняти або бараняча лопатка з кісткою вагою 2 - 2.3 кг (можна використовувати плече)
  2. 4-5 великих зубчиків часнику
  3. кілька гілочок свіжого розмарину
  4. улюблена суміш спецій (я використовую суміш для стейка McCormick Montreal Steak)
  5. трохи рослинного масла
  6. фольга

Бараняча нога (нога ягняти) з кісткою зазначеного ваги в якості головної страви з гарнірами підійде для 5-6 чоловік.



Приготування ноги баранчика або баранячої лопатки

За кілька годин до приготування вийміть баранину з холодильника і залиште на кухні, щоб м'ясо досягло кімнатної температури. Перед приготуванням запеченої ноги ягняти розігрійте духовку до 220 ° і підготуйте всі компоненти. Почистіть часник і розріжте кожен зубчик на 2-3 поздовжні частини. Розділіть розмарин на частини, ок. 2 см кожна.

Вийміть увесь пакувальний матеріал ноги ягняти. Покладіть баранячий окіст на дошку і зробіть кілька надрізів ножем на кожній стороні. У кожен надріз покладіть шматочок часнику і вставте гілочку розмарину, як на фото зверху. Тепер обмажте баранячу ногу рослинним маслом і присипте спеціями з кожного боку. Помістіть ногу баранчика в жаротривким блюдо.

Нога ягняти, запечена medium rare: повністю пропечена по краях, але з рожевим соковитим центром. Так кожен за столом може вибрати шматочок за смаком. Див. Таблицю температур різного ступеня готовності ягнятини (баранини) нижче

Баранина (ягнятина) в духовці

Запікайте ногу ягняти в нагрітій духовці при 220 ° близько півгодини (всі духовки різні). Наша мета на цьому етапі - "запечатати" м'ясо, підсмажити його до апетитною скоринки з усіх боків. Така баранина буде саме смаженої і соковитою, а не печеної. Слідкуйте, щоб печеня з баранини не пригорає. Як тільки нога ягняти рівномірно покриється золотисто-коричневою скоринкою, дістаньте баранячої печені з духовки і укрийте його фольгою з усіх боків. Якщо ви використовуєте термометр для духовки (див. Подробиці нижче), вставте термометр до того, як вкриє ногу баранчика фольгою. Тепер поставте баранячий окіст в духовку і випікайте до потрібної вам ступеня готовності.

Температура смаження баранини (ноги ягняти) і використання термометра для духовки

Якщо ви використовуєте спеціальний термометр для духовки (він дуже допомагає при готуванні жаркого в духовці), після того, як окіст з баранчика рівномірно зажарився зверху, вставте термометр в найширше місце окосту так, щоб спиця НЕ стосувалася кістки. Тепер уважно стежте за температурою, особливо якщо ви (як і ми) любите соковите м'ясо, а не запечене до повної готовності. Баранина готується дуже швидко, перетримати і навіть пересушити м'ясо дуже легко. Дивіться таблицю внутрішньої температури для різного ступеня готовності баранини (ягнятини) і враховуйте, що виймати баранячої печені з духовки потрібно, коли температура менше потрібної на 5 градусів:

  1. Дуже соковите, з вогкуватої серединою і кров'ю, тепле всередині (rare) - ок. 53 ° С
  2. Досить соковите, з рожевим центром (medium rare) - ок. 57 ° С
  3. У міру соковите, злегка рожеве всередині (medium) - ок. 63 ° С
  4. Малосочная, коричневого кольору, повністю пропечене і гаряче всередині (medium well) - ок. 69 ° С
  5. Сухувате, світле, довго печене (well done) - 71 ° С і вище

Вийміть м'ясо баранчика з духовки за 5 градусів до потрібної температури, накрийте його рушником поверх фольги і залиште його так "відпочити", поки термометр не покаже потрібну вам ступінь готовності. Тепер можна різати ногу баранчика, подавати і негайно є.

Як подати баранячу ногу, запечену в духовці

За англійською традицією, запечену баранячу ногу подають з соусом або желе з м'яти і з підливою, однак ви також можете спробувати це дуже смачне м'ясо з червоним соусом з журавлини або інших ягід .

Матеріал і фотографії: Оксана Джетер, CountrysideLiving.net

Баранина або ягнятина?

Новости