Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Які болгарські вина ми п'ємо

  1. Вино «Soli» - любов з першого ковтка
  2. Болгарський кагор «Благовіст»
  3. «Mont royal» - болгарське ігристе вино

Як ми вже писали , Ми не особливо розбираємося в алкоголі і орієнтуємося виключно на власний смак. Купуємо болгарські вина ми не особливо часто, так як п'ємо рідко, а в спеку краще сидр . Але коли купуємо, перевагу віддаємо певним перевіреним сортам.
Відразу скажемо, що в нашому списку лідирує біле вино: в класичному вигляді, а також ігристе. Любителі червоного теж не залишаться в стороні - ми знайшли відмінний кагор, про який розповімо детальніше. І звичайно, поділимося, де знайти описані вина і на яку вартість розраховувати.
Якщо ж ви хочете спробувати вина інший «національності», то радимо пошукати цікаві новинки на сайті WINE.ua: тут можна знайти звичні італійські та французькі сорти, а також спробувати місцеві напої з Чилі, Австралії і т. Д. - білі вина , Червоні, рожеві.

Вино «Soli» - любов з першого ковтка

Він в Болгарії багато, що й казати. Вибрати серед них те, що виявиться ідеальним, може бути складно. Нам свого часу пощастило - свого часу нам запропонували ідеальне вино на дегустації в магазині «Метро». Звичайно, думка наше суб'єктивне.
Отже, біле вино «Soli» ідеально на нашу думку.
Це суміш чотирьох сортів: Шардоне, Совіньон Блан, Рислінг і Трамінер.
Колір вина солом'яно-жовтий з легким зеленуватим відтінком.
Фортеця - 13%.

Фортеця - 13%

Дуже смачне біле вино з яблучними нотками Аромат, на думку виробника, свіжий фруктовий з нотами персика, цитруса і яблука. При питво аромат розкривається, з'являються вершкові і димні акценти.
Наша думка: нічого димного у вині ми не помітили. А ось нотки яблука присутні, і дуже виразні.
Смак дуже свіжий і виразний, м'який і гармонійний. Загалом, те, що потрібно. П'ється легко як в натуральному вигляді, так і в розбавленому.
На думку виробника, підходить до свіжих морських делікатесів, суші, салатів з дрессингом, спаржі, овочевим закусок, нежирної риби, легким страв з білого м'яса і козячого сиру.
На нашу думку ідеально поєднується з сьомгою під вершковим соусом, з мідіями, з цибулею-пореєм в вершках, з ікрою і вершковими десертами.
Виробляють вино в Винарская хаті Едоардо Мірол (якесь не дуже болгарське ім'я, ну да ладно), яка знаходиться в Тракійської низині в 22 км від міста Нова Загора.
Один раз зустріли це вино в «Кауфланде» в Софії. У «Кауфланде» в Добричі та Варні не зустрічали, але в Варненськом «Метро» вино є завжди, причому навіть дешевше, ніж в Інтернет-магазині - лев по 7-8. В Інтернет-магазині вартість пляшки 0,75 л - 9,48 лв.
Є, до речі, міні-пляшечки по 3 лева - для знайомства з напоєм ідеально.
Вино «Солі» буває також рожеве і червоне, але його ми поки не пробували, так як в принципі воліємо білі вина.
Це найсмачніше болгарське вино, і його обов'язково варто спробувати. Хоча б в маленькій пляшечці.

Болгарський кагор «Благовіст»

Солодке вино - величезна рідкість для Болгарії. Судячи з російським написам, воно все більше на експорт йде Взагалі, солодкі вина в Болгарії не дуже поширені. Тобто вони, звичайно, зустрічаються, але частіше на полицях магазинів стоять все-таки вина сухі. Кагор «Благовіст» нам попався абсолютно несподівано. Судячи з того, що написи на етикетці виконані російською мовою, призначався він на експорт в Росію.
Солодке вино - величезна рідкість для Болгарії Густий і солодкий кагор ідеально поєднується з різдвяними пряниками і чорносливом Інформація на етикетці: Червоне лікерне вино, 16% спирту, 160 г цукру на літр. Вироблено і розлито в Болгарії, «Чорноморсько злато» АТ, Поморіє. Шляхетний темно-рубіновий колір з ароматними тонами смородини. Підходить для подачі з фруктами, кавою і чаєм, охолоджене до температури 15-16 градусів. Містить сульфіти.
Особисті враження: несподівано смачне вино. Приємного темно-червоного відтінку, густе. Дійсно солодке, з виразними чорносливовим нотками (замість обіцяних смородиновий). Відповідно, прекрасно поєднується з чорносливом. Ідеально зі сливовими пирогами та різдвяними пряниками з корицею і імбиром. Напевно, можна ще з чимось поєднувати, наприклад, додавати в сливове желе або просочувати бісквіти, але цього ми поки робити не пробували. Проте, рекомендуємо цей напій, він дійсно хороший.
Де купити: зустрічали в "Біллі» і маленьких магазинчиках, в тому числі і на курортах. Вартість - від 5 левів за пляшку 0,5 л (буває і в пляшках по 0,75).

«Mont royal» - болгарське ігристе вино

Ніжно улюблене нами «пенліво вино» за смішною ціною В Росії часто доводилося чути, що хороше вино не може коштувати дешево. Але то в Росії ... У Болгарії ж ціни на алкоголь традиційно невисокі (і що дивно, ніхто з цієї причини не спивається), а якість напоїв приємно дивує.
«Монт Роял» - якраз такий дивовижний напій. Пляшка ігристого вина (чи то пак, по-нашому, по-простому, шампанського) коштує ... менше 3 лев (2,49-2,69 в різних магазинах). Якість же - цілком на рівні.
Відразу обмовимося, що ми жодного разу не сомельє і не фахівці. Тому можемо судити тільки на рівні «подобається-не подобається». Наша справа - розповісти про особистий досвід, а там вже всі бажаючі можуть нас послухати ... або не послухався.
Ніжно улюблене нами «пенліво вино» за смішною ціною В Росії часто доводилося чути, що хороше вино не може коштувати дешево Етикетка «Монт Роял» може виглядати по-різному, форма пляшки незмінна Отже, «Mont royal» продається, здається, всюди в Болгарії. Ми купуємо напій в «Кауфланде» . Роблять напій в місті Ямбол. Пляшка гарної форми з темного скла. Витончена етикетка. Нічого зайвого, виглядає цілком пристойно. Не страшно поставити на стіл. Власне, тому ми і купили це вино вперше. А ще тому що була знижка, і всі інші купували «Монт Роял» цілими візками. Ми піддалися стадному інстинкту і не пошкодували.
Що пише виробник?
«Біле сухе ігристе газоване вино, яке зачарує ваші почуття елегантним ароматом і тонким смаком, а красива гра бульбашок стане незабутнім доповненням до ваших особливим моментам». Чи не занадто інформативно, так? Але, як не дивно, все - правда. Світло-жовтий відтінок, приємний п'янкий аромат без якихось виражених нот, чудова гра бульбашок і гідний смак. Прекрасно поєднується з закусками і з десертами. Ідеально підходить до полуниці. Поки з усіх болгарських ігристих вин подобається нам найбільше. Незважаючи на те, що вино це сухе, воно не здається кислим (скоріше, відповідає визначенню «напівсолодке»), п'ється легко і з задоволенням.
Де купити? Бачили це вино в багатьох мережевих супермаркетах - «Кауфланде», «Білла».

Вам також можуть бути цікаві інші наші статті:
Болгарські вина: особливості та історія
Яких продуктів немає в Болгарії
Як найкраще відпочивати в Болгарії?

Подобається стаття? Поділіться з друзями, натиснувши на кнопки соцмереж! Дякуємо!

Що пише виробник?
Чи не занадто інформативно, так?
Де купити?
Подобається стаття?

Новости