Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як правильно приготувати печінку - смачні рецепти і секрети приготування

  1. Попереднє вимочування печінки
  2. Як приготувати паштет з курячої печінки

Я часто пишу, що дуже люблю готувати страви з печінки . У цьому матеріалі хочу зібрати всі смачні рецепти з печінки і поділитися секретами її приготування. Я в основному готую з курячої і свинячої печінки. Свиняча завжди трохи гірчить (можна назвати це делікатній гіркуватістю), але вона м'яка. Куряча печінка моя улюблена, вона не гірчить і набагато ніжніше свинячий. Яловича печінка по опису найгрубіша і жестковатая я, якщо чесно, її жодного разу не готувала.

Перед тим, як готувати курячу печінку її треба промити і видалити все зайве. Це можуть бути плівочки і шматочки (вкраплення) жовтого жиру. З свинячої печінки треба вирізати плівки і великі судини і жилки, які можуть надати жорсткість готової страви.

Попереднє вимочування печінки

Зазвичай перед цим я печінку завжди вимочую. Або просто в холодній воді (міняючи кілька разів воду) або в молоці. Це робиться для того, щоб печінка була м'якою і смачною, без гіркоти.

Щоб гарантовано отримати м'яку і ніжну смажену печінку треба її порізати на шматочки, кожен шматочок посипати содою і залишити на годину. Потім печінку промивається, солиться, обвалюється в борошні і смажиться на рослинній олії. Виходить дуже смачно.

Я часто пишу, що дуже люблю готувати   страви з печінки

Як приготувати паштет з курячої печінки

Якщо ви думаєте, що готувати печінковий паштет в домашніх умовах це дуже складно, то ви помиляєтеся. Від вас буде потрібно мінімум зусиль - обсмажити цибулю, моркву, печінку, додати вершкове масло і все подрібнити блендером. Я викладала на сайті кілька рецептів печінкового паштету.

1. Простий рецепт паштету з курячої печінки .

2. Літній варіант печінкового паштету з баклажанами .

Літній варіант   печінкового паштету з баклажанами

Потім моїм відкриттям було смачне блюдо з печінки, смаженої з виноградом . Ось ніколи б не подумала, що таке поєднання можливе в принципі. А спробувала і вже кілька разів готувала цю страву, так як реально виходить просто фантастика особливо для любителів печінки.

А спробувала і вже кілька разів готувала цю страву, так як реально виходить просто фантастика особливо для любителів печінки

Так само періодично готую пиріг з печінкою . Робиться дуже просто, готова начинка з печінкою, морквою і цибулею заливається тестом і пиріг запікають у духовці. Виходить дуже ситно і смачно.

Виходить дуже ситно і смачно

Оладки з печінки - дуже легке в приготуванні блюдо, мені здається, що готувати їх простіше, ніж будь-які інші оладки.

Оладки з печінки   - дуже легке в приготуванні блюдо, мені здається, що готувати їх простіше, ніж будь-які інші оладки

[ відповісти ]

Жодного разу не чула про печеночном пирозі! Часто вдома роблю печінковий торт. Яйця, печінка, борошно, сіль - змішуємо і випікаємо. Кожен млинець змащуємо майонезом або томатною пастою, а зверху обсмажену цибулю, моркву, зелень. Якось свекрухи на ювілей робила всю ніч, замовлення було великою. Прикрашала кожен індивідуально. Гості були в захваті.


[ відповісти ]

Я недавно відкрила для себе поєднання печінку + яблука. Це просто, але геніально! Спочатку обсмажуємо цибулю, кислі яблука нарізаємо кільцями й обсмажуємо після цибулі, можна ще дрібку цукру додати, а потім в цьому всім обсмажуємо печінку.


[ відповісти ]

Моє улюблене поєднання - куряча печінка і огірочки. Запікаю курячу печінку в фользі, тоді вона виходить м'якою і ніжною, просто тане в роті. Подаю до неї салат зі свіжих огірків, зеленої цибулі і кропу. Салат заправляю олією. Все дуже просто і смачно.

Новости