Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як посмажити філе індички на сковороді

  1. Яке філе вибрати?
  2. Смажене м'ясо індички: оригінальний рецепт
  3. складові
  4. Пікантне смажене філе індички в клярі
  5. складові
  6. Як смачно посмажити філе індички на сковороді
  7. Смажена індичка шматочками на сковороді по-домашньому
  8. складові
  9. Як зробити своїми руками смачне філе індички

Майстерно приготоване м'ясо птиці - ідеальна їжа для того, щоб вгамувати сильний голод і поповнити в організмі запаси природного білка Майстерно приготоване м'ясо птиці - ідеальна їжа для того, щоб вгамувати сильний голод і поповнити в організмі запаси природного білка. А щоб страва з нього вийшло максимально корисним і смачним, потрібно знати, як і скільки потрібно смажити філе індички на сковороді в домашніх умовах. Якщо його недодержати на плиті, воно може залишитися сируватим, що небезпечно, а надто довга термообробка напевно знищить в ньому все корисне. до змісту ↑

Яке філе вибрати?

У сьогоднішньому пості ми постаралися зібрати найкорисніші та дієві поради по смачному приготування дієтичного філе індички. І перший з них - старанно відбирати м'ясо.

Нагадаємо, що тільки найсвіжіша м'якоть індика має ті гастрономічними якостями, за яке його і цінують. Отже, при виборі продукту для домашнього готування на сковороді потрібно, в першу чергу керуватися не можливістю отримати знижку, а свіжістю і походженням продукту.

Ідеально, якщо вдасться роздобути м'ясо індички, вирощене в домашніх умовах. Неприємний запах, слизькістю верхніх покривів, плями і вм'ятини - свідоцтво того, що продукт відноситься до категорії далеко не першої свіжості, а значить, не варто витрачатися на нього.

Філе найкраще брати з грудної частини, оскільки воно має однорідну текстуру і менш калорійне. Відрізняється воно світлим забарвленням і нагадує куряче. Нерідко на магазинних прилавках можна зустріти і обрізні шматочки м'яса з голяшек. Варіант теж цілком прийнятний, але більш калорійний, що потрібно враховувати, перебуваючи на дієті.

А тепер - про те, як правильно, тобто смачно і корисно, посмажити філе індички на сковороді.

до змісту ↑

Смажене м'ясо індички: оригінальний рецепт

М'ясо за цим рецептом виходить ніжним і при цьому абсолютно нежирним, якщо готувати його на антипригару. Щоб не прилипало до дна звичайної сковороди, доведеться використовувати масло, але самий мінімум. Кляр будемо робити на основі білків, але можна використовувати і яйця цілком.

складові

  • Індичка (м'ясо без кістки) - 500 г.
  • Білки яєць курячих - 3 шт.
  • Борошно в / с - 3 ст.л.
  • Масло оливок - 2 ст.л.
  • Перець чорний - щіпка.
  • Сіль за смаком.

Як покроково смажити філе індички на сковороді

  1. Перед приготуванням свіжу м'якоть індички потрібно гарненько вимити. Зайву вологу прибираємо за допомогою паперового рушника. Якщо цього не зробити, при смаженні м'ясо буде сильно стріляти, в чому мало приємного.
  2. Далі філе ріжемо на порції - скибками товщиною близько 1 см.
  3. Злегка відбивши, щоб зробити м'ясо м'якше, солимо його, присмачуємо перцем і залишаємо так на півгодини.
  4. Тепер займемося яйцями. Відокремивши білки, додаємо в них борошно, злегка підсолюємо і змішуємо до однорідності.
  5. Беремо по шматочку, мачає в повітряний білковий кляр і кладемо на сковороду, де вже нагрілося масло.
  6. Важливе питання в процесі приготування ніжної індичатини, - скільки хвилин потрібно смажити філе індички на сковороді. М'ясо молодої птиці готується в середньому по 10-12 хвилин з кожного боку, не накриваючи. Вогонь повинен бути середньої інтенсивності.

Готову індюштіну бажано викласти на паперові рушники - вони увберуть зайвий жир. Дієтичне м'ясо подавати найкраще з салатом зі свіжих овочів або іншим улюбленим гарніром.

до змісту ↑

Пікантне смажене філе індички в клярі

Пікантне смажене філе індички в клярі

складові

Додати все

до списку покупок Видалити все зі списку покупок Список покупок

Як смачно посмажити філе індички на сковороді

Любителям ніжною гостроти пропонуємо цей спосіб смаження індичого м'яса. Соєвий соус в поєднанні зі свіжим часником зробить його соковитим і неймовірно ароматним, а яєчний кляр в поєднанні з сухарями покриє кожен шматочок апетитної хрусткою скоринкою.

  1. Пом'ятий і порізану так само, як і в першому випадку, м'якоть індичого м'яса щедро поливаємо соєвим соусом, змішаним з тиском часником, перчимо і присаливаем.
  2. Сіль потрібно додавати з урахуванням ступеня солоності соусу. Ми залишаємо філе просочуватися ароматами маринаду на 30 хвилин. У холодильник його відправляти не треба - краще залишити в кімнаті.
  3. Поки масло в сковорідці розжарюється, збовтуємо в тарілочці яйце. В іншу посудину висипаємо сухарі.

Перед відправкою м'яса в розігріте масло обмакиваем його спочатку в яйці, потім - в сухарях. Цю операцію потрібно проробляти двічі - тоді на м'ясних шматочках утворюється подвійна хрустка скоринка.

до змісту ↑

Смажена індичка шматочками на сковороді по-домашньому

Філейну частину індички можна обсмажити не тільки скибочками, а й невеликими шматочками, а потім ще і протушкувати в жирній домашній сметані з цибулею.

Звичайно, таке частування дієтичним не назвеш - воно виходить воно неймовірно ситним і смачним.

Скільки часу смажити філе на сковороді, залежить від розміру м'ясних шматочків і інтенсивності вогню. Середній час готування в даному випадку - 20 хвилин.

складові

  • Філе індички - 500 г;
  • Сметана жирна - 100 г;
  • Цибулина велика - 1 шт .;
  • Часник - 2 зубки;
  • Бульйон м'ясний - 1 склянка;
  • Масло соняшнику - 2 ст.л .;
  • Італійські трави (суміш) - 1/3 ч.л .;
  • Сіль за смаком.

;   Сіль за смаком

Як зробити своїми руками смачне філе індички

  1. Миту м'якоть індички ділимо на шматочки розміром приблизно 2х2 см і обсмажуємо в маслі до рум'яності.
  2. Далі викладаємо на м'ясну піджарку свіжі кільця цибулі і готуємо їх разом на вогні середньої інтенсивності 5-7 хвилин, не забуваючи перемішувати.
  3. Тепер додаємо сметану і розбавляємо її м'ясним відваром.
  4. Залишається тільки поперчити-посолити блюдо, присмачити його прянощами і потримати під кришкою ще 5 хвилин для ароматизації м'яса.

Якщо в холодильнику є шматочок свіжого м'яса птиці, не доведеться довго роздумувати над тим, чим би здивувати гостей або порадувати домашніх. Знаючи, скільки смажити ніжне філе індички на сковороді, а головне - як це робити правильно, без особливих зусиль можна нагодувати їх ситним блюдом.

Частування виходить не тільки смачним, але ще і корисним, так що робити його бажано частіше ...

Яке філе вибрати?

Новости