Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новорічне меню від шеф-кухаря Хуана Франциско

Будемо чесними, новорічний або будь-який інший святковий стіл в Казахстані - це "константа": олів'є, вінегрет, оселедець під шубою, запечена курка, мандарини і шампанське. Редакція Buro 24/7 вирішила заглянути на кухню ресторану El Plato і дізнатися, які "інші" страви радить приготувати для святкового столу шеф-кухар Хуан Франциско Роблес Коронадо

El Plato - єдиний справжній іспанський ресторан в Алмати. За меню відповідає Хуан Франциско - талановитий шеф з досвідом вже більше п'ятнадцяти років. За його спиною - кулінарна школа і семирічний досвід роботи в Англії, Бразилії і в мішленівських ресторані Arzak. Яким тільки дивом успішний кухар з Сан-Себастьяна виявився в Алмати, можна лише здогадуватися, але факт залишається фактом: вже рік Хуан живе і працює в Казахстані, періодично літаючи на батьківщину, звідки привозить нові рецепти.

Іспанець не хизується своїми заслугами і, на відміну від багатьох своїх колег, береться за будь-яку роботу на кухні. Хуан використовує тільки якісні продукти (морепродукти з Європи, м'ясо з США) і намагається готувати зрозуміло, але придумувати при цьому цікаві поєднання і грати на людських рецепторах. Як варіант для повноцінного різдвяної вечері Хуан радить: ананасовий салат з королівськими креветками, фуа-гра в листковому тісті. Потім - горбиль на грилі з соусом трюфеля і кедровими горішками, а на десерт - пряний торт з маракуї з домашнім морозивом. Салат шеф-кухар подає заправленим свіжим соком апельсина і крапелькою Табаско; горбиль сервірує з цибулею-пореєм на грилі і посипає кедровими горішками; морозиво готує сам, прикрашає шоколадом, яблучними чіпсами і варенням.

Традиційне шампанське можна замінити на вино, яке варто придбати в винному бутіку Vinoteсa # 1, що є логічним продовженням іспанського ресторану. В El Plato оптимальна винна карта з величезною підбіркою. Тут орієнтуються на різні групи гостей, тому вина можуть бути як недорогі (по келихах), так і більш високого рівня.

Ну і, звичайно ж, за справжньою паелья, хамоном і кремом Каталана - тільки до Хуану. У нього вони точно такі ж, як і в сонячній Іспанії.

У нього вони точно такі ж, як і в сонячній Іспанії

Новости