Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Туніс: коли не потрібна, умови і правила в'їзду для росіян, оформлення тривалої

  1. Правила безвізового в'їзду
  2. Відео: 1 канал про спрощений візовий режим Тунісу
  3. Робоча віза
  4. вартість в'їзду
  5. Корисні рекомендації
  6. Безпека туристів

Якісна таласотерапія європейського рівня, невисокі ціни, прямі перельоти на курорти і м'який для африканської країни клімат роблять Туніс привабливим туристичним напрямком. Тим більше, що віза до Тунісу для росіян не потрібна. Єдина вимога - безвізовий в'їзд можливий за умови покупки туру та прибуття в країну прямим рейсом з Росії.

Правила безвізового в'їзду

Для в'їзду в Туніс знадобиться діє протягом усієї подорожі закордонний паспорт. Дітей до 14 років вписують в паспорт батьків. Якщо дитина виїжджає у супроводі тільки одного з батьків, від іншого необхідна згода на виїзд з РФ з нотаріальним посвідченням. Якщо неповнолітній виїжджає самостійно або в супроводі третіх осіб (наприклад, бабусі), такий документ необхідний від обох батьків.

При проходженні паспортного контролю туристи заповнюють міграційну карту. Бланки видають в літаку або мають у своєму розпорядженні на стійках в аеропорту. Карта заповнюється на кожного учасника поїздки, в тому числі і дітей. Необхідно вказати свої дані: ПІБ, дату прильоту і виїзду з країни, назва готелю. Інформація вноситься на англійській мові. Одну частину карти забирає прикордонник, друга - залишається у туриста. Її необхідно зберегти до вильоту з країни. У паспорт ставиться в'їзний штамп.

Зразок заповнення міграційної карти в Тунісі

Важливий момент для туристів, охочих в рамках однієї поїздки побувати відразу в декількох державах. В'їжджаючи в Туніс по турваучер без оформлення візи, мандрівник не зможе відвідати сусідні держави і приїхати назад. Наприклад, відправитися на екскурсію в Алжир, або Марокко і повернутися в Туніс. Безвізовий в'їзд дозволений виключно для одноразового в'їзду в країну. Таким чином туніський уряд намагається максимально утримати туристів на своїй території. Якщо в плани все-таки входить поїздка в інші країни, то необхідна віза. Її відкривають в посольстві.

Відео: 1 канал про спрощений візовий режим Тунісу

Отримання візи в посольстві

Отже, віза знадобиться:

  • Для тривалого (понад 3 місяці) проживання в Тунісі.
  • При самостійної організації поїздки без посередників в особі турагентств.
  • Для відвідування країни з метою працевлаштування, навчання, ведення бізнесу.
  • Для візиту до родичів або друзів.
  • Для багаторазового в'їзду в країну.
  • Якщо необхідно транзитне перетинання держави.

Посольство Тунісу в Москві (Мала Нікітська, д. 28 к.1)

Для відкриття візи в консульський відділ надають документацію:

  1. Закордонний паспорт, що діє протягом всієї подорожі, і копія.
  2. Копія російського паспорта (розвороти з персональною інформацією та реєстрацією).
  3. Анкета , Заповнена англійською або французькою. Можна завантажити або отримати бланк в посольстві.
  4. Фотографія 3х4 см в кольоровому або чорно-білому виконанні.
  5. Туристичний ваучер або броня готелю на весь період поїздки, якщо мета подорожі - туризм. Ви можете зробити роздруківку броні, отриману через інтернет (туризм).
  6. Запрошення від фізичної особи (приватний візит). Документ завіряється в Муніципалітеті стороною, що запрошує. Надається оригінал або копія, отримана по електронній пошті.
  7. Авіаквитки в обидва кінці або їх бронь.
  8. Запрошення від організації в разі відрядження, бізнес-зустрічі, участі в конференції. Також додається довідка з роботи.
  9. Для навчання в Тунісі надається лист-запрошення від представника навчального закладу, де буде здобувати освіту заявник.

Для відкриття дитячої візи:

  • Свідоцтво про народження;
  • Закордонний паспорт дитини або закордонний паспорт батьків, в який вписана дитина;
  • Згода на виїзд з РФ від другого з батьків або від обох, якщо дитина подорожує самостійно.

Що стосується медичної страховки, то вона не обов'язкова. Однак бажано подбати про її придбання: це дозволить заощадити істотну суму грошей, якщо на відпочинку виникне необхідність в лікуванні або отриманні будь-якої медичної допомоги. Тим більше, що все лікування для іноземців в Тунісі платне.

Документи передаються особисто заявником або через представника за дорученням в посольство Тунісу, розташоване в Москві по ул.М.Нікітская, д.28 / 1. Заздалегідь записуватися не потрібно, але бажано зателефонувати для уточнення днів і годин прийому. Телефон консульського відділу: (495) 691-28-58.

Знадобиться сплатити консульський збір, його сума становить 1800 рублів.

Віза буде готова через 3-7 днів після передачі документації. Після відкриття віза дійсна 30 днів, тобто протягом цього терміну потрібно в'їхати в країну.

Складнощів з відкриттям візи зазвичай не буває. В'їзний документ видається на 30-90 днів, але на практиці посольство вельми неохоче відкриває візу на термін, що перевищує 30 днів.

Робоча віза

Зразок візи в Туніс

Туніс відмінно підходить для відпочинку, але нерідкі випадки, коли сюди приїжджають з метою працевлаштування. Для ведення трудової діяльності необхідно офіційний дозвіл і виконання ряду вимог по оформленню робочої візи. Для її отримання, крім основного пакету документів, зазначеного вище, знадобиться копія трудового договору та диплом про освіту. Щоб працевлаштувати іноземця, роботодавець повинен мати відповідну ліцензію. Копія цього документа також надається при отриманні робочої візи.

вартість в'їзду

Якщо в'їзд здійснюється в безвізовому порядку, то оплачувати нічого не потрібно. При відкритті візи в посольстві стягується консульський збір у розмірі 1800 руб. Дітям до 6 років віза видається безкоштовно. До 12 років - оплачується половина вартості збору, тобто 900 рублів.

Існує штраф за проживання країни понад дозволеного терміну, незалежно від того, візовим або безвізовим був в'їзд в країну. За кожну «прострочену» тиждень доведеться заплатити 10 туніських динарів (близько 320 рублів).

Корисні рекомендації

  1. Не рекомендується фотографувати військові об'єкти, держустанови і резиденцію президента.
  2. Обміняти рублі можна в готелях, банках, на пошті і в обмінних пунктах, які, як правило, розташовуються поруч з туристичною або торгової зонами. Банкомати зустрічаються повсюдно як у банківських відділеннях, так і в великих торгових центрах. Але зняти гроші з карти вийде тільки в туніських динари: ні долари, ні євро не видаються.
  3. Спеціальні щеплення перед подорожжю в країну робити не потрібно.

Безпека туристів

Після трагедії, що сталася влітку 2015 року, уряд Тунісу ввело заходи щодо посилення безпеки відпочиваючих. Готелі та інші туристичні місця посилено охороняються - відпочивати в даний момент в Тунісі цілком безпечно. Але не завадить дотримання стандартних заходів безпеки: перевірка здачі після покупки, зберігання документів і цінних речей в сейфах готелю. Небажано залишати свої речі без нагляду або довіряти їх зберігання стороннім особам. Рекомендується зробити копії основних документів: закордонний паспорт, квитків і зберігати їх окремо від оригіналів. Це істотно прискорить процедуру відновлення документів при втраті.

Митні правила

додаткова інформація

Посольство Тунісу в Москві

  • Адреса: Москва, М. Нікітська вул., 28/1 (проїзд: м. Барикадна)
  • Телефон: (495) 691-28-58
  • Факс: +7 (495) 691-75-88
  • Прийомні дні: Пн-Пт, 09.00 - 16.00
  • Електронна пошта: [email protected]

Посольство РФ в Тунісі

  • Адреса: 4, Rue des Bergamotes, BP 48, El Manar I, Tunis +2092
  • Тел .: (8-10-216-71) 88-24-46
  • Факс: (8-10-216-71) 88-24-58
  • Електронна пошта: [email protected]
  • Веб-сайт: www.tunisie.mid.ru

Відео: фільм-подорож туриста в Туніс

Новости