Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Гонконг: правила оформлення для росіян в 2019 році

  1. Чи отримувати візу?
  2. безвізовий в'їзд
  3. Туристична віза
  4. Інші види віз
  5. Робоча або бізнес-віза?
  6. Китай і Гонконг
  7. Основні митні правила

Гонконг приваблює туристів, які люблять скажений міської ритм, розкішний сервіс і азіатську культуру. Незважаючи на те, що Гонконг входить до складу КНР, цей відокремлений адміністративний район дуже сильно відрізняється від інших регіонів країни.

Незважаючи на те, що Гонконг входить до складу КНР, цей відокремлений адміністративний район дуже сильно відрізняється від інших регіонів країни

У цьому місці зосереджена величезна кількість представництв великих компаній і фінансових центрів. Туристичний сервіс цього району на вищому рівні, тому туристам не варто чекати низьких цін. Проте щороку тисячі російських громадян прагнуть відвідати це місце.

Чи отримувати візу?

Чи потрібна віза в Гонконг туристам з Росії? У 2009 р між Росією і Гонконгом спростилися правила в'їзду туристів. Тому віза в Гонконг для росіян в 2019 році не потрібна, на відміну від візи в Пекін . Однак без візи перебувати в Гонконзі можна не довше 14 днів. На більш тривалий термін оформляти візу все ж доведеться.

безвізовий в'їзд

Безвізовий відвідування можливо протягом 14 днів.

Мети поїздки в цей адміністративний район Китаю можуть бути різними:

  • огляд визначних пам'яток, знайомство з культурою;
  • відвідування родичів;
  • транзитне перебування;
  • Ділова поїздка.

Увага! Ділова поїздка в китайський район не повинна бути спрямована на отримання прибутку. У разі порушення цього правила влада країни може застосувати жорсткі санкції.

Для того щоб відвідати Гонконг без візи необхідно мати такі документи:

  1. Закордонний паспорт. Термін його дії не повинен бути менше 1 місяця.
  2. Квитки на літак в іншу країну (в разі транзиту) або назад в Росію.
  3. Підтвердження фінансової спроможності. Прикордонним службам можна пред'явити готівку, банківські картки або туристичні чеки.

Ще під час польоту бортпровідники повинні запропонувати туристам заповнити спеціальні міграційні анкети. У них необхідно внести персональні дані. Анкету потрібно заповнювати ручкою з чорною або синьою пастою, друкованими латинськими літерами. Вся інформація повинна бути надана на китайською або англійською мовою. При необхідності бортпровідники можуть допомогти в заповненні документа.

Після прибуття в країну прикордонні служби ставлять в закордонний паспорт спеціальну наклейку. В даний час вона замінює звичний туристичний штамп.

На термін 14 днів без візи в Гонконг можна в'їжджати необмежену кількість разів. Однак зловживати все ж не варто. Прикордонні служби чітко відслідковують частоту відвідування країни. Якщо турист планує перебувати в китайському районі довше 14 днів, необхідно оформити візу .

Туристична віза

Туристична віза

Такий дозвіл потрібно в тому випадку, якщо планується тривале відвідування Гонконгу. Оформити візу в Гонконг для росіян 2019 р можна в офіційному представництві Китаю або через спеціальний візовий центр. Консульства розташовані в великих містах Росії: Москві, Санкт-Петербурзі, Іркутську, Єкатеринбурзі та Хабаровську.

Попередньо потрібно зібрати наступний пакет документів:

  • закордонний паспорт. Він повинен бути дійсним на момент виїзду, а також в ньому не може стояти відміток про відвідування Гонконгу в останні 6 місяців;
  • анкета, яку варто завантажити на офіційному сайті Представництва Китаю. Вона повинна бути заповнена англійською мовою;
  • в анкету вклеюється стандартна кольорова фотографія , Розміром 3 на 4 см. Зображення повинно відповідати всім нормам (без головного убору, окулярів та інших речей, що закривають обличчя);
  • квитки на літак у зворотний бік.

Важливо! Якщо планується поїздка з дітьми, необхідно зібрати додатковий пакет документів: анкета з фотографією, свідоцтво про народження і нотаріально завірений дозвіл від одного з батьків. Останній документ необхідний тільки в тому випадку, якщо виїзд здійснюється з одним з батьків.

Зібрані документи необхідно надати до Представництва Китаю. Туристу видається квитанція, за якою необхідно сплатити консульський збір, і розписка про прийом документів.

Розмір консульського збору залежить від типу туристичної візи:

  1. Одноразова. Діє не більше 30 днів. По ній можна відвідати Китайський район тільки один раз. Консульський збір складає 1500 р.
  2. Дворазове дозвіл. Також діє 30 днів, але відвідувати Гонконг можна двічі. Доведеться заплатити 3000 р.
  3. Мультивіза. За цей дозвіл стягується збір 4500 р. Видається на 6 місяців, кількість відвідувань не обмежена.

У разі вірного оформлення документів отримати візу можна вже через 7 днів. При бажанні документ можна отримати ще швидше, але для цього доведеться доплатити деяку суму. За оформлення дозволу в термін до 2-х днів доведеться сплатити 900 р. Оформлення за 1 день буде коштувати 2100 р.

У деяких, виняткових ситуаціях, візу можна оформити, перебуваючи в Гонконгу. Це можливо тільки в тому випадку, якщо у туриста під час перебування в китайському районі виникли непередбачені обставини.

Інші види віз

Крім туристичної, існують і інші види віз:

Транзитна віза потрібна в тому випадку, якщо китайський район є лише тимчасовим пунктом перебувань. Наприклад, якщо через Гонконг здійснюється переліт в іншу країну. Росіянам оформляти подібне дозвіл не потрібен, так як діють правила безвізового перебування. А ось для туристів з інших країн вона може бути обов'язкове.

Для здійснення поїздки з метою отримання освіти також необхідно оформити відповідний дозвіл. В цьому випадку до стандартного списку документів має додаватися запрошення з навчального закладу Гонконгу або офіційне підтвердження про зарахування. Такий дозвіл оформляється близько 6 тижнів.

Робоча або бізнес-віза?

Робоча віза в Гонконг робиться 4 тижні.

Існує кілька типів робочих віз:

  • для роботи за наймом;
  • для здійснення інвестування;
  • капіталовкладення в економіку Гонконгу за спеціальною програмою.

До основного списку паперів необхідно додати запрошення від гонконгського роботодавця або докладний опис інвестиційного проекту. Надані документи розглядають дуже уважно. Перед тим, як видати дозвіл на роботу, ретельно оцінюється доцільність і вигода інвестиційної пропозиції. Такий вид дозволу видається на весь термін роботи, від 1 місяця до кількох років.

Бізнес-віза дещо відрізняється від робочої. Такий дозвіл видається на обмежений, короткий проміжок часу. Їй можуть скористатися учасники ділових конференцій, семінарів та інших бізнес-заходів. До головного переліку документів необхідно додати відомості про приймаючу сторону і мету поїздки.

Китай і Гонконг

Незважаючи на те, що Гонконг є частиною Китаю, цей район має величезну автономією. Для відвідування материкової частини Китаю необхідно оформити окрему китайську візу. Виїхати в інші китайські райони по гонконгської візі неможливо. При цьому займатися оформленням документа краще в Росії, до початку подорожі. Такий документ також оформляється в Представництві Китаю.

Крім цього, отримати візу в Китай з Гонконгу можна в зоні аеропорту. Для цього потрібно звернутися до співробітників аеропорту та пред'явити відповідні документи. Заповнити документи, зробити фотографії і заплатити встановлений збір туриста попросять на місці. Подавати документи на оформлення дозволу краще в першій половині дня. В цьому випадку готовий документ віддадуть через кілька годин. Під час оформлення не варто відлучатися з території аеропорту.

Після отримання китайської візи можна вирушати в материкову частину країни. Дістатися до інших регіонів можна на водному, повітряному або наземному транспорті.

У свою чергу, китайська віза в Гонконзі дійсна. Гонконг часто відвідують туристи під час подорожі по Китаю. Однак якщо Гонконг не є кінцевою точкою такого подорожі, необхідно оформити не одноразовий дозвіл на в'їзд в Китай, а мультивізу. Це потрібно для того, щоб не виникло неприємної ситуації. Адже при виїзді з території Китаю в Гонконг, маючи одноразову візу, повернутися назад не вийде.

Мультивіза також оформляється в Консульстві КНР. Консульський збір буде трохи вище, зате не виникне неприємних наслідків.

Основні митні правила

Важливо знати, що в Гонконг не можна ввозити вибухонебезпечні речовини, заборонені наркотичні препарати, зброя і деякі засоби для самооборони (газові балончики, електрошокери).

Всі цінні речі повинні бути офіційно задекларовані. Але твори мистецтва, які не супроводжуються документом про покупку, привозити все ж не можна.

Для ввезення домашньої тварини необхідно заздалегідь оформити ветеринарну довідку, що підтверджує здоров'я вихованця.

Будучи громадянином РФ, можна без особливих труднощів оформити візу в цей цікавий китайський регіон. Важливо дотримати головна вимога - правильно заповнити документи і сплатити консульський збір.

Важливо дотримати головна вимога - правильно заповнити документи і сплатити консульський збір

У Гонконзі є не тільки елітні готелі, дорогі ресторани і розваги для багатих. Навіть турист з невеликим бюджетом може відмінно провести час в цьому китайському районі. Це місце вражає своїм контрастом. Адже в регіоні відбулося злиття давньої азіатської культури і сучасного технічно-розвиненого мегаполіса.

Чи отримувати візу?
Чи отримувати візу?
Чи потрібна віза в Гонконг туристам з Росії?
Робоча або бізнес-віза?

Новости