Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що робити, якщо відмовили в шенгенській візі, причини відмови і подача апеляції

  1. Чому відмовляють у візі?
  2. Як виглядає відмова в Шенгенською візою?
  3. Що означає тимчасову заборону на в'їзд?
  4. Анулювання візи можливо?
  5. Після відмови у візі варіантів дій всього два:
  6. Щоб повернути гроші за квитки, потрібно:
  7. Що являє собою апеляція?

Відмова у візі

Якщо вас турбує питання «А якщо мені відмовлять у візі?», Тоді ця стаття для вас.

Дійсно, не всі запити громадян України задовольняються в посольствах різних країн. Іноді, замість довгоочікуваного «ТАК», можна отримати неприємне «НІ».

Чому відмовляють у візі?

Основна причина: заявник може становити загрозу громадському порядку, внутрішній безпеці і громадському здоров'ю країн Шенгенської угоди.

Якщо перейти від загального до конкретного, то причини можуть бути наступні (стаття 32 Візового Кодексу):

  1. Підроблені документи на поїздку.
  2. Недостатнє підтвердження платоспроможності заявника. В даному випадку є всі підстави вважати, що заявник може залишитися в країні Шенгену нелегально.
  3. Неясна мета поїздки (більше відноситься до запитів на довгострокові візи).
  4. Інформація про правопорушення при минулій поїздці за кордон (існує єдина Шенгенська інформаційна система SIS «Schengen Information System»). Навіть найбезпечніший неоплачений штраф за парковку може стати причиною відмови.
  5. Порушення термінів і правил перебування в зоні Шенгену при минулій поїздці. Наприклад, повернулися додому на день пізніше терміну закінчення останньої візи - серйозний привід для відмови у видачі нової візи. Інший приклад: віза, видана посольством Фінляндії, була використана для відпочинку в Італії.
  6. Відсутня медична страховка на період перебування в Шенгенській зоні.
  7. Перебування Заявника в країнах-учасницях Шенгенської угоди за останні 6 місяців перевищує встановлені законом 90 днів.
  8. Заявник перебуває під слідством або з нього не знята судимість.

Як виглядає відмова в Шенгенською візою?

При відмові у візі в паспорт проставляється посольський штамп. На штампі обов'язково вказується код відмови, який складається з однієї літери (A, B, C, D) і однієї цифри (1, 2, 3, 4). При цьому буква вказує на тип візи, а цифра на причину відмови.

Відмови по туристичній візі матимуть букву «С» (категорія короткострокової візи). Штамп відмови «1-С» (або «С1») - найпоширеніший і свідчить про відмову у видачі візи терміном від 3 місяців до 1 року. Після закінчення зазначеного терміну, документи на візу можуть бути подані повторно.

Протягом зазначеного терміну жодне посольство країн Шенгенської угоди не розглядатиме ваше клопотання.

Якщо штамп «1-С» отримано повторно, це означає заборону на в'їзд до держав Шенгену на 10 років.

Штамп «2-С» (або «С2») - свідчить про неповноту або недостовірність наданих документів. Якщо мова йде про «неповноту документів», то дане питання знімається донесенням необхідних довідок. Якщо ж вас викрили в «недостовірності документів», то вам «світить» відмову на в'їзд до країн Шенгену на термін більше 1 року.

Штамп «3-С» (або «С3») - говорить про те, що заявнику необхідно пройти усну співбесіду в посольстві. Якщо співбесіду пройдено успішно, то на місце такого штампа ставиться віза. Якщо співбесіду «завалено», то поряд зі штампом «3-С» ставлять ще один штамп «1-С», «2-С» або «4-С».

Штамп «4-С» (або «С4») - самий «страшний» і вказує на безстрокову заборону на в'їзд до країн Шенгену. Заявник його може отримати при неодноразовому порушенні візового режиму.

Що означає тимчасову заборону на в'їзд?

Штампи відмов «1-С» і «2-С» вказують на термін, протягом якого документи заявника розглядатися не будуть (від 3 місяців до 10 років). Причому документи не приймуть ні в одному консульському відділі посольства країни-учасниці Шенгенської угоди.

Інформація про відмову вноситься в єдину Шенгенську інформаційну систему SIS. Саме тому, отримавши відмову, наприклад, у французькому посольстві, не варто подавати документи в посольство Бельгії.

Після закінчення терміну заборони, документи можна подавати повторно. При цьому пакет документів повинен бути ідеальним, також можна написати лист-клопотання. Основна ідея написання листа - запевнити співробітників посольства, що провину усвідомили і більше «ні-ні». Клопотання слід писати офіційною мовою країни, в яку ви збираєтеся поїхати, або на універсальному - англійською.

Анулювання візи можливо?

Анулювання візи - скасування дії актуальною візи. «Важко отримати, так легко втратити».

Анулювати візу можуть:

  1. Прикордонник, який перевіряє ваші документи на паспортному контролі. При вашу відмову пред'явити підтверджуючі документи на поїздку (наприклад, бронь проживання, або зворотний квиток).
  2. Посольства, як видала візу, так і інше посольство країни учасника Шенгену.
  • При невиконанні умов і правил перебування в Шенгенській зоні або при наявності серйозних підозр, що віза отримана обманним шляхом.
  • При заяві вас (власника візи) для заміни однієї візи на іншу. Наприклад, ви маєте на руках французьку візу, термін дії якої закінчується через 3 місяці, але кількість днів, дозволених до перебування, вже вичерпано, а вам неодмінно необхідно виїхати до Бельгії на 4 тижні. В цьому випадку ви звертаєтеся до посольства Франції з проханням про анулювання візи із зазначенням причини. Віза буде анульована, а ви спокійно можете подавати документи в бельгійське посольство, приклавши до клопотання довідку про анулювання попередньої візи з вашої ініціативи.

Якщо віза анулюється, то на ній проставляється печатка «ANNULLED» - анульовано або «REVOKED» - відкликано.

Так уже склалося, що для отримання шенгенської візи посольства потрібно надати підтвердження бронювання житла і квитки на літак / інший транспорт. Це обов'язкова умова, без якого самостійного мандрівникові отримати штамп у закордонному паспорті дуже і дуже складно. Як же убезпечити себе від матеріальних витрат і забезпечити можливість повернення грошей?

Після відмови у візі варіантів дій всього два:

Після відмови у візі варіантів дій всього два:

1. Якщо ви ще встигаєте заново подати документи, потрібно максимально швидко з'ясувати причину відмови і підготувати новий пакет. Для вирішення подібних проблем краще звернутися до фахівців. Можливо, ви надали неповну або непереконливу інформацію про мету поїздки. Або ж неправильно підготували будь-які інші папери. У такому випадку фахівці підкажуть, що потрібно виправити або доопрацювати.

Коли ми плануємо поїздки для наших клієнтів, додатково складаємо детальний таймінг подорожі і підбираємо для них цікаві місця . У візовому центрі більш лояльно ставляться до таких мандрівникам, адже вони детально продумали подорож і з документів дійсно видно головну мету поїздки - відпочинок і туризм.

2. Відмовитися від поїздки і максимально швидко звернутися до перевізників з метою повернення квитків. Чим більше залишається днів до відправлення, тим менше грошей ви можете втратити. Що потрібно зробити, щоб компанія повернула вам вартість квитків?

Щоб повернути гроші за квитки, потрібно:

  • написати електронного листа компанії або посереднику, де купували квитки (в листі обов'язково вказати номер замовлення, напрямок, куди збиралися їхати і причини повернення квитків);
  • відсканувати паспорт зі штампом відмови у візі і сам лист відмови (швидше за все компанія попросить надати підтверджуючі документи);
  • чекати відповіді від компанії-перевізника (якщо компанія сумлінно ставиться до своїх клієнтів і цінує репутацію, протягом деякого часу відповість і попросить надіслати реквізити карти для перерахування обумовленої суми).

Повернення грошей за проживання здійснюється за такою ж схемою: ви пишете лист компанії з повною інформацією про ваше замовлення. Протягом декількох днів вони зобов'язані надіслати відповідь з позитивним або негативним відповіддю (все залежить від умов обраного вами готелю і конкретної ситуації).

Що являє собою апеляція?

Письмове звернення до відповідного посольства або консульства, яке прийняло рішення про відмову. Лист бажано скласти англійською мовою або мовою посольства країни, в яке апеляція подається.

Особливих вимог до складання апеляції немає, вона може бути написана в простій вільній формі. Дуже частина апеляція буде прийнята поштою або по факсу і вам необов'язково бути особисто. Ваше звернення може бути подано протягом року після отримання відмови у візі. Але, як завжди, радимо уточнити порядок подачі апеляції в конкретне посольство.

Основні моменти, які потрібно відобразити в апеляції:

  1. Ваше прізвище, ім'я, дата і місце народження, номер закордонного паспорта.
  2. Актуальний поштову адресу та адресу електронної пошти.
  3. Дата відмови.
  4. Необхідність Шенгенської візи й мету вашої поїздки.
  5. Прохання про перегляд поданого вами клопотання.
  6. Підпис і дата подачі апеляції.

Що писати в апеляції? Пишіть про те, як мріяли провести відпустку в цій країні, як вам подобається кухня і культура країни. Переконуйте в вашої платоспроможності і тісному зв'язку з батьківщиною (у вас тут улюблені батьки, діти, друга половина). Зробіть акцент на вашій доброчесності: ніколи не притягувалися до кримінальної або цивільної відповідальності, не порушували закон (якщо їдете не в перший раз - то НІКОЛИ не порушували візовий режим) і не збираєтеся цього робити. Також, можна пообіцяти після повернення з відпустки прийти в посольство для підтвердження дотримання візового режиму. На завершення всього ваше прохання виявити поблажливість до вашої персони і переглянути рішення про відмову у візі.

Як правило, до апеляції можна докладати додаткові документи, які можуть побічно вплинути на рішення посольства про видачу візи. Наприклад, копії документів про володіння нерухомістю або факс від приймаючої сторони.

Відповідь на вашу апеляцію прийде через кілька тижнів. Якщо буде прийнято позитивне рішення про видачу візи, то ви отримаєте свій паспорт з довгоочікуваним штампом. Якщо у візі відмовлять повторно, то у відповіді посольства, швидше за все, будуть вказані причини відмови.

Якщо апеляція розглядається довго, або ви не задоволені відповіддю посольства, можна записатися на прийом до посла або консула. На прийомі необхідно показати себе доброчесним громадянином і бути готовим до будь-яких каверзних запитань. Але, відверто кажучи, якщо відмова у візі не помилка співробітників посольства і у вас є серйозні правопорушення, то зустріч з консулом вам не допоможе.

Якщо вам відмовили остаточно і безповоротно, то заміною паспорта справу не вирішити. Єдина Шенгенська інформаційну систему SIS зберігає всі ваші дані і навіть зміною прізвища її не обдурять. А якщо будете дурити з документами, то відмова можете отримати на 10 років вперед.


Є питання по наших послуг? Телефонуйте нам за тел. +380 68 144-63-95


Для пошуку кращих авіаквитків, готелів і оренди авто рекомендуємо нашого партнера skyscanner

Рекомендуємо скористатися сервісом підбору екскурсій і гідів від tripster.ru

Чому відмовляють у візі?
Як виглядає відмова в Шенгенською візою?
Що означає тимчасову заборону на в'їзд?
Анулювання візи можливо?
Чому відмовляють у візі?
Як виглядає відмова в Шенгенською візою?
Що означає тимчасову заборону на в'їзд?
Анулювання візи можливо?
Як же убезпечити себе від матеріальних витрат і забезпечити можливість повернення грошей?
Що потрібно зробити, щоб компанія повернула вам вартість квитків?

Новости