Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Оформити візу до Німеччини самостійно

  1. Яка віза потрібна в Німеччині
  2. Типи віз до Німеччини
  3. Документи на візу
  4. Куди подавати документи
  5. Терміни видачі візи
  6. вартість
  7. Відмова у візі
  8. план отримання

Отримати візу до Німеччини самостійно досить просто, якщо знати, що робити і куди звертатися. Самостійне отримання німецької візи економить досить багато грошей, особливо якщо Ви щороку відвідуєте Німеччину. Я отримував візу до Німеччини кілька разів і з задоволенням поділюся своїм досвідом.

Яка віза потрібна в Німеччині

Яка віза потрібна в Німеччині

Для відвідування Німеччини можна оформити як шенгенську візу до Німеччини, так і національну німецьку візу. Якщо Ви маєте намір відвідувати інші країни Європи, які підписали Шенгенську угоду, то потрібно оформлювати Шенгенську візу, яка дає право бути як на території Німеччини, так і в інших «шенгенських» країнах. А якщо Ви маєте намір відвідати тільки Німеччину, то досить національної німецької візи. Оформлення цих віз майже однаково, в цій статті основний акцент зроблено на самостійне отримання Шенгенської візи в Німеччину, але і нюанси отримання національної німецької візи також описані. Врахуйте, що рейс на літаку повинен бути без пересадок, тобто прямий, наприклад, Москва - Берлін, а рейс Москва - Рига (Латвія) - Берлін вже не підійде, тому що буде пересадка в Ризі, а значить - Ви маєте намір відвідати не тільки Німеччину, але і Латвію. Для випадків з пересадкою можна зробити транзитну візу, але краще все-таки Шенген.

Країни Шенгенської угоди: Австрія, Бельгія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ісландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція та Естонія.

Типи віз до Німеччини

Типи віз до Німеччини

Залежно від мети Ви можете отримати:

  • ділову візу
  • студентську візу
  • туристичну візу
  • Гостьову візу на запрошення
  • транзитну візу

Також є інший поділ віз на категорії: A, C, національна віза D, віза з обмеженою територією дії (не плутайте з національною візою D), транзитна віза FTD / FRTD.

Категорія A - віза аеропортового транзиту, за якою заборонено виходити з транзитної зони аеропорту. Використовується тільки в деяких випадках, найчастіше для громадян країн «третього світу».

Категорія C - найпоширеніша віза. Використовується для туризму, гостьових поїздок, транзиту, ділових поїздок. В сумі Ви повинні бути на території країн Шенгенської угоди не більше 90 днів протягом 6 місяців. Є як одноразові (на один в'їзд і виїзд), так і багаторазові візи.

Категорія D - тривала національна віза, розрахована на термін перебування довше 90 днів, але не більше одного року. Також по ній Ви можете відвідувати інші країни Шенгену на термін не більше 90 днів протягом 6 місяців.

Категорія LTV (Limited Territorial Validity) - візи з обмеженим територіальним дією. Як правило, видаються у виняткових випадках, за такою візою дозволено в'їзд / транзит / перебування тільки в одну країну.

Категорія FTD / FRTD - транзитна віза, видається при наземний транзит (на автомобілі, поїздом) в / з Калінінградську область з решти Росії через територію Литви.

Документи на візу

Документи на візу

Обов'язкові документи, які будуть потрібні для того, щоб оформити візу до Німеччини самостійно:

  • Дійсний закордонний паспорт. Термін дії повинен бути не менше 3 місяців з моменту закінчення запитуваної візи
  • Заповнена анкета (іноді її можна заповнити на сайті посольства)
  • Фотографії (у фотостудії знають про розміри фотографії, просто скажіть, що на закордонний паспорт)
  • Медична страховка, яка буде діяти весь період поїздки. Страхове покриття повинне бути не менше 30000 євро
  • Старі закордонні паспорти з проставленими візами за останні 3 роки
  • Російський паспорт, а також копії всіх заповнених сторінок

Страхове покриття повинне бути не менше 30000 євро   Старі закордонні паспорти з проставленими візами за останні 3 роки   Російський паспорт, а також копії всіх заповнених сторінок

  • Довідка про розмір заробітної плати або інші документи про фінансову спроможність
  • Документ про бронювання житла в Німеччині (готелю / квартири / хостела)
  • Квитки або бронь транспортного засобу на в'їзд / виїзд до / з Шенгену
  • Довідка / виписка з банківського рахунку (іноді досить просто довідки про розмір заробітної плати, але якщо Ви безробітний, то потрібно отримати виписку з банківського рахунку або оформити спонсорську лист)

Якщо немає часу і бажання займатися самостійним оформленням візи в Німеччину, зверніться до візового центру .

Потрібно буде підтвердити, що у Вас є 35 євро на кожен день на весь час поїздки (наприклад, надати виписку з рахунку). Список документів на отримання візи в Німеччину може змінюватися з часом, рекомендую зайти на офіційний сайт посольства і дізнатися точно, тільки там вказана найактуальніша інформація ( сайт Московського відділення ).

Куди подавати документи

Куди подавати документи

У консульство або посольство Німеччини. Вони є в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Новосибірську і Калінінграді.

  • Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Москві: 11928, Москва, вул. Мосфільмовская, д. 56
  • Візовий підвідділ в Москві: 119313, Москва, Ленінський проспект, д. 95 «А» (візовий підвідділ)
  • Генеральне консульство Німеччини в Санкт-Петербурзі: 191123, Санкт-Петербург, вул. Фурштатская, 39
  • Генеральне консульство Федеративної Республіки Німеччина в Єкатеринбурзі: 620026, г. Екатеринбург, ул. Куйбишева, 44
  • Генеральне консульство Федеративної Республіки Німеччина в Калінінграді: 236000, Калінінград, вул. Ленінградська, 4
  • Генеральне Консульство в Новосибірську: 630099, Новосибірськ, Червоний проспект, 28

Терміни видачі візи

Для того щоб подати документи потрібно зателефонувати в посольство і записатися (як довго чекати залежить від напливу туристів, можуть призначити подачу документів і співбесіда на завтра, а можуть і через кілька тижнів, іноді Ви самі вибираєте зручну дату). Після подачі всіх необхідних документів, в разі схвалення заявки, Ви отримаєте візу протягом 15 днів.

вартість

вартість

Скільки коштує віза до Німеччини? Та не дуже то і дорого. За розгляд заявки на Шенгенську візу Вам доведеться заплатити 35 євро, а за національну візу потрібно заплатити 30 євро. Дітям до 6 років видається безкоштовно. Якщо Ви хочете, щоб заявку розглянули в стислі терміни (до 3-х років), то оплатіть додатково 35 євро і буде Вам щастя :).

Відмова у візі

Відмова у візі

Відмовити у видачі візи можуть з багатьох причин. Найпоширеніші: сумніви в достовірності наданих даних (наприклад, розмір зарплати), сумніви в тому, що Ви повернетеся на батьківщину (раптом Ви залишитеся в Німеччині, зворотні квитки знімуть цю підозру). Якщо Вам відмовили в отриманні візи, то це рішення можна оскаржити.

план отримання

план отримання

  • Зібрати всі необхідні документи
  • Записатися на подачу документів (по телефону / онлайн / зайти в посольство)
  • Подати документи
  • Пройти співбесіду (докладніше на офіційному сайті посольства)

Ось так Ви можете без особливих проблем отримати візу до Німеччини самостійно. Можливо, виникнуть якісь проблеми (забули отримати якийсь документ, не зробили копії), але таке трапляється тільки в перший раз. Потім отримання німецької візи стане дріб'язковим справою. Подорожуйте і насолоджуйтеся життям! Всього найкращого!

Новости