Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Македонію


Туристам з Російської Федерації для відвідування Македонії потрібна віза

Вимоги до візи

Віза в Македонію

Запланувавши поїздку в Македонію, врахуйте наступне: якщо Ваша поїздка до Македонії не триватиме більше 90 днів, Ви звільняєтесь від отримання візи в Македонію. В даному випадку, прибувши в країну, Вам необхідно лише пред'явити співробітнику митниці наступні документи:

  • Дійсний закордонний паспорт;
  • Медичну страховку;
  • Документ, що підтверджує, що у Вас є достатня кількість грошових коштів на вчинення поїздки до Македонії.

Однак, якщо Ви плануєте провести в країні більше 90 днів, Вам доведеться оформляти візу в Македонію завчасно в посольстві Македонії, яке працює в Москві.

Адреса посольства Македонії в Москві: вулиця Дмитра Ульянова, будинок 16, корпус 2. Офіси 509 і 510. Телефон посольства Македонії в Москві: 8-499-124-33-57; 8-499-124-33-59.

Оформлення візи в Македонію в посольстві

Якщо Ви запланували тривалу подорож до Македонії, Вам необхідно завчасно подбати про отримання візи в Македонію. Нижче ми привели список документів, необхідних для відвідування Македонії. Отже, приготуйте наступні документ и на візу в Македонію:

  • Закордонний паспорт. Зверніть увагу, що термін дії закордонного паспорта для отримання візи в Македонію повинен становити не менше 3-х місяців з дати завершення поїздки в країну. Крім того, необхідно простежити, щоб у посвідченні особи туриста було 2 незаповнені сторінки.
  • Для отримання візи в Македонію необхідно зняти ксерокс з першої сторінки закордонного паспорта.
  • Туристам, які бажають отримати візу в Македонію, слід заповнити анкету на візу в Македонію. Анкету необхідно особисто підписати.
  • Щоб отримати візу в Македонію, зробіть фото. Вимоги до фотографії на візу в Македонію: розмір 3 на 4 см, відсутність овалів і кутів.
  • Для відвідування країни і отримання візи в Македонію турист зобов'язаний додати до пакету документів запрошення до Македонії. Підійде як факсовий копія, так і оригінал запрошення. Запрошення до Македонії висилається фізичною особою або організацією.
  • Щоб отримати візу в Македонію, прикладіть до пакету документів документ, підтверджуючий броню готелю в Македонії. Підійде оригінал броні, роздруківка з WWW, факс броні). Уточнимо, що в даному документі повинна також міститися наступна інформація: ПІБ туриста, номер карти туриста, підтвердження того, що готель в Македонії був оплачений, ваучер туроператора з Росії, у якого мандрівник купив тур (або ваучер ТО з Македонії).
  • Також для отримання візи в Македонію Вам знадобиться медична страховка, яка повинна бути дійсна протягом всієї поїздки до Македонії. Уточнимо для туристів, що останній пункт не є обов'язковим, однак наявність страховки збільшує Ваші шанси на отримання візи в Македонію.
  • Неповнолітнім туристам для отримання візи в Македонію необхідне свідоцтво про народження (з нього слід зняти копію).
  • Якщо неповнолітній турист відправляється в тур в Македонію з одним батьком або з третіми особами, що залишається в Росії батько / батьки докладають до документів дозвіл на виїзд дитини в Македонію. Цей документ засвідчується у нотаріуса.
  • Непрацюючим туристам слід докласти до документів свідоцтво про укладення шлюбу, а також довідку, видану за місцем роботи чоловіка.
  • Туристи-пенсіонери докладають до пакету документів копію пенсійного посвідчення, а також лист від особи, спонсорує поїздку до Македонії.
  • Туристи-студенти для отримання візи в Македонію надають в посольство копію студквитка. Також студентам потрібно довідку з вузу. Необхідно і лист від спонсора подорожі.

Термін оформлення візи в Македонію

Віза в Македонію оформляється досить швидко - за один-три робочих дня.

Вартість візи в Македонію

На сьогоднішній день розмір консульського збору за оформлення візи в Македонію - 12 євро. Оплачувати консульський збір необхідно в євро в консульстві Македонії в день подачі візової заяви.

Увага! Діти, вписані в паспорт батьків, від сплати консульського збору звільнені!



Віза *
* Фотографія візи наведена для прикладу, візи видана в посольстві може відрізнятись від прикладу

Новости