Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Прогулянки по Нью-Йорку. 30. Туристу на замітку 2. - Elegant New York

  1. Ми проводимо авторські Тури по Місту Великого Яблука в стилі Elegant New York в супроводі нашого...
  2. Розміщення в готелі
  3. Важливий нюанс: н е забувайте залишати чайові.
  4. Огляд визначних пам'яток.
  5. Відвідування музеїв.
  6. City pass
  7. Скористайтеся нашими порадами.
  8. мобільний зв'язок
  9. У висновку другій частині кілька посилань про вечірньому Нью-Йорку.
  10. Театральні постановки на Бродвей:
  11. Нічні клуби:
  12. Важлива інформація!

Ми проводимо авторські Тури по Місту Великого Яблука в стилі Elegant New York в супроводі нашого гіда, читайте і вибирайте. Інформація тут.

Продовження. Початок див.: Прогулянки по Нью-Йорку 30. Туристу на замітку 1.

Попередня прогулянка см .: Прогулянки по Нью-Йорку 29. Around Central Park

Частина друга: готелі, пам'ятки і важливі поради.

вибір готелю

вибір готелю

Нью-Йорк - місце, де можна знайти готелі на будь-який смак і бюджет. Тут побудовані кращі готелі світу, і, безперечно, проживання в одній з п'ятизіркових готелів стане одним з найяскравіших моментів вашої поїздки. З іншого боку, ви виявите, що бюджетні готелі пропонують набагато більше безкоштовних послуг (таких як бездротовий інтернет), ніж готелі високого класу. Незалежно від вашого бюджету і розкладу, ви знайдете те, що шукайте. Де саме вам зупинитися залежить від цілей вашої поїздки і того наскільки довго ви хочете залишатися в місті.

• Якщо ви подорожуєте з дітьми і плануєте багато чого подивитися, рекомендуємо зупинитися недалеко від театрального району біля Таймс сквер. При пошуку, звертайте увагу на готелі розташовані між 34 і 58 вулицями, 6 і 8 авеню в Манхеттені

• Якщо ви один або з групою дорослих та плануєте вести активний клубний спосіб життя, ми рекомендуємо розглянути готелі недалеко від головних нічних клубів Манхеттена. Вибирайте район Челсі або Мітпакінг Дистрикт (між 34 і 14 вулицями на Західній стороні Манхеттена). В цьому випадку вам не доведеться хвилюватися через таксі, ви зможете легко дістатися до готелю пішки. Зазвичай зловити таксі вночі досить складно. • Якщо ви один або з групою дорослих та плануєте вести активний клубний спосіб життя, ми рекомендуємо розглянути готелі недалеко від головних нічних клубів Манхеттена

• Якщо ви один або з групою дорослих та плануєте тусуватися в барах, рекомендуємо Мітпакінг Дистрикт і Грінвіч Вілладж (в Центрі Манхеттена між Хаустон і 14 вулицями)

• Якщо вам хотілося б тиші і спокою ночами, в той же час неподалік від найкращих пам'яток Нью-Йорка, включаючи Уолл Стріт, Вежу Свободи (новий Всесвітній Торговий Центр), Статую Свободи і Еліс Айленд вам слід розглянути готелі в Даунтаун, недалеко від південного краю Манхеттена. Це найстаріша частина Нью-Йорка, далеко від нічних клубів і барів, де зазвичай ночами немає натовпів туристів.

• Для респектабельного відпочинку поблизу від Центрального парку та кращих музеїв, вибирайте бутік-готелі, розташовані між П'ятої та Парк Авеню і 59 і 80 вулицями.

• Для шопоголіків підійде район Сохо і Ноліто.

Якщо ви хотіли б якомога ближче познайомитися з Нью-Йорком за розумною ціною, радимо зупинитися в «bed and breakfast», хоча їх не так просто знайти.

Для тих, хто шукає бюджетний варіант - в Нью-Йорку безліч хостелів, де ви зможете мінімізувати витрати і познайомитися з іншими туристами.

Розміщення в готелі

Check-in / Check-out Check-in / Check-out. Реєстрація в готель (Check-in) зазвичай можлива після 15:00 (в деяких готелях после 16:00), а виписка (check-out) передбачена до 11:00 (в деяких готелях до 12:00). У разі, якщо Ви плануєте реєструватися в готель після 21:00 необхідно заздалегідь попередити про це готель. Для розміщення в готелі обов'язкове надання посвідчення особи з фотографією (закордонний паспорт).

Депозит. При реєстрації в готелі потрібно пред'явити кредитну картку або готівкою депозит для покриття додаткових персональних витрат.

Консьєрж - це спеціальна служба в готелі, яка може надати будь-якого роду консультації, а також допомогти придбати вхідні квитки, замовити ресторан і т.д. Передбачається, що за інформаційні або консультаційні послуги Ви заплатите чайові в розмірі 15% від вартості того, що Ви замовили, або в тому розмірі, який Ви вважаєте за потрібне.

Багаж. Перенесення багажу в готелях передбачає чайові, тому якщо Ви вирішили скористатися послугами портьє, Вам буде необхідно заплатити чайові (орієнтовно $ 3 за сумку). Якщо Ваш виїзд передбачається пізнім, а виписка з готелю можлива до 11:00, Ви можете залишити свій багаж у Bell Captain (портьє), як правило, вартість даної послуги або встановлена ​​тарифами готелю, або якщо вона безкоштовна.

електроприлади

Як і у всій Америці напруга мережі 110 В. При користуванні особистими електроприладами потрібно адаптер.

Важливий нюанс: н е забувайте залишати чайові.

Чайові - незаперечний (сумний, на думку багатьох) факт американської дійсності. Але ні куди не дітися, з цим правилом доводиться рахуватися. Наведу кілька порад.

Якщо швейцар відкриває вам двері, долара буде цілком достатньо, але якщо працівник готелю доставляє покупки вам в номер - він має право розраховувати на $ 3.00 - $ 5.00.

Покоївка буде вдячна вам за три-п'ять доларів, щодня залишаються за прибирання номера. Носіям слід платити по долару-двом за одиницю багажу (більше, якщо валізи громіздкі або важкі). Гардеробники в ресторанах, готелях, музеях, театрах сподіваються на $ 1-3.00 за пальто. У деяких місцях чайові обов'язкові або бажані, про що відвідувачів повідомляє табличка.

У ресторанах чайові можуть бути включені в рахунок окремою графою (TIPS: або GRATUITIES :), але частіше їх розмір залишається на розсуд користувача. Переважна більшість нью-йоркців залишає «на чай» близько 18% (до 20%) від загальної суми рахунку, просто подвоївши розмір податку, завжди виводиться в окремій графі. (В штаті Нью-Йорк податок з продажу становить 8.875%). Двадцять - двадцять п'ять відсотків вважаються ознакою щедрості, десять - скупості; залишати менше десяти відсотків вважається непристойним.

Паркувальнику вашого автомобіля слід залишити не менше $ 2.00, водієві таксі дати 10-20% понад лічильника. Перукарі і манікюрниці очікують не менше 15-20% на додаток до рахунку.

Взагалі, будь-яка людина, що входить з Вами в особистий контакт - офіціант, носій, водій - розраховує на вашу подяку, виражену в матеріальній формі. З іншого боку, вимагання чайових є неприпустимим порушенням етикету і зустрічається нечасто.

Якщо вас не влаштовує якість обслуговування - ви можете не тільки утриматися від заохочення невмілого, недбайливого або нетактовного працівника, а й поскаржитися на нього.

Огляд визначних пам'яток.

Огляд визначних пам'яток

Дозвілля в місті Великого Яблука цікавий і різноманітний - це світ безмежних можливостей і неповторних вражень. Екскурсії, театри, музеї, шоу - все у вашому розпорядженні.

Екскурсії, театри, музеї, шоу - все у вашому розпорядженні

Радимо скористатися послугами численних екскурсійних служб, що працюють в Нью-Йорку. Нижче інформація про найбільш популярних видах міського туризму:

автобусні тури

Екскурсійні тури на двоповерхових автобусах по Нью-Йорку, прекрасна можливість побачити весь Манхеттен і відвідати найвідоміші місця міста. Всі тури на автобусах по місту проводяться з гідом і, як правило є переклад на російську мову.

Всі тури на автобусах по місту проводяться з гідом і, як правило є переклад на російську мову

Квиток купують на певний термін (24 години, 48 годин, 72 години) протягом якого ви можете заходити і виходити з автобуса стільки, скільки вам подобається. По маршрутах автобусів передбачається понад 50 зупинок. Великий плюс, що вам вже не треба буде витрачати гроші на транспортування по місту. Крім того, до свого квитка ви можете отримати бонус - безкоштовний квиток на відвідування найвідоміших музеїв Нью-Йорка, цікавих і визначних місць міста, таких як Емпайр Стейт Білдінг або Статуя Свободи.

До речі, один з автобусних турів входить, як альтернативний варіант у вартість абонемента City Pass, про який піде мова нижче.

Перерахуємо кілька основних операторів автобусних турів і річкових турів:

Перерахуємо кілька основних операторів автобусних турів і річкових турів:

Gray Lin e

City Sights Tours

Прогулянка навколо острова Манхеттен

«Прогулянка на заході»

вертолітні тури

Відвідування музеїв.

Solomon R. Guggenheim Museum

Квитки в музеї, як правило, досить дорогі, але якщо ви загляньте на сатйти музеїв то дізнаєтеся в який день і який час є можливість відвідати музей безкоштовно. Практично всі музеї надають таку можливість.

Перерахуємо деякі музеї:

Музей Модерн Арт - MOMA Музей сучасного мистецтва N ew Museum Музей Модерн Арт -   MOMA   Музей сучасного мистецтва N   ew Museum

Metropolitan Museum of Art

Нью-Йорк - досить дороге місто. Але є шлях як заощадити 25-30% при відвідуванні основних визначних пам'яток, в незалежності від того чи замовляєте ви тур з гідом або перемішати по місту самостійно. Скористайтеся City Pass .

City pass

У Нью-Йорку, існують спеціальні «абонементи», заплативши за які, ви отримуєте право на відвідування музеїв, зоопарків, виставок, екскурсій, круїзи навколо Манхеттена або до Статуї Свободи протягом певного періоду часу в перебігу 10 днів У Нью-Йорку, існують спеціальні «абонементи», заплативши за які, ви отримуєте право на відвідування музеїв, зоопарків, виставок, екскурсій, круїзи навколо Манхеттена або до Статуї Свободи протягом певного періоду часу в перебігу 10 днів.

Це вигідно, навіть якщо ти відвідаєш не всі, що абонемент покриває. Крім того, з абонементом City Pass вам не доведеться стояти в довгих чергах! Крім того, до абонементу додається невеликий путівник по місту з адресами і часом роботи багатьох пам'яток Нью-Йорка. А так же знижка на Бродвейське шоу. Замовити його можна по інтернету .

Скористайтеся нашими порадами.

Одяг і взуття

Нью-Йорк дуже демократичний в сенсі одягу Нью-Йорк дуже демократичний в сенсі одягу. Тут все одягаються так як їм зручно. Збираючись в поїзду ставте понад усе своє зручність. Врахуйте, що ходити доведеться дуже багато! Тому взуття повинна бути гранично зручною, інакше поїздка може виявитися зіпсованою.

Без вихідного або театрального вбрання обійтися цілком можливо, - потрапивши в театр ви побачите наскільки повсякденно одягнена публіка. Але без теплого одягу взимку і легкому взутті влітку вам буде непереливки.

Так що взимку не забувайте брати з собою теплі куртки, шапки-шарфи-рукавички. А влітку легку і зручну обежду і взуття.

В інший пори року рекомендуємо промокне в непогоду взуття, тому що якщо а Нью-Йорку йде дощ, то це справжня злива або навіть невеликий ураган, причому часто на цілий день. У цьому випадки у вас виникне вибір або сидіти в готелі і сумувати або одягнути гумові чоботи, взяти парасольку і відправляється в місто.

«Делікатне питання»

Про туалетах. Важливо знати що в Нью-Йорку вони називаються Rest Room, Bathroom, Lady's room (якщо питанням цікавиться дама). Оскільки Нью-Йорк місто «пішохідний» і ходити по ньому доведеться багато, то напевно доведеться шукати «дамську» або «джентльменську» кімнату.

Це нескладно: всі туалети в США - безкоштовні. Вони є, практично у всіх закладах громадського харчування, готелях або магазинах, в «Старбаксе» і «Макдоналдсі».

Головне правило - заходити в магазин або громадське харчування впевнено, наче ви не турист, що забіг по нужді, а господар цього бізнесу, і рухатися впевнено вглиб, де зазвичай Restrooms і розташовуються - см Головне правило - заходити в магазин або громадське харчування впевнено, наче ви не турист, що забіг по нужді, а господар цього бізнесу, і рухатися впевнено вглиб, де зазвичай Restrooms і розташовуються - см. Покажчики!

Так само можна чинити зайшовши в будь-який готель. Причому краще не кидатися в пошуку, в запитати на у консьєржа -Where is your restroom? Вам покажуть, будьте впевнені.

Фраза, звернена до працівника будь-якого ресторанчика або магазинчик: «Hello, may I use your restroom, please» - як правило працює в 90% випадків;

Туалети є церкви і навіть синагоги. Чи не хто не вижене і не заборонить ними скористатися.

мобільний зв'язок

Ще вдома з'ясуйте, чи буде ваш телефон працювати з місцевими стандартами. У США на даний момент діють стандарти GSM 850, GSM 1900, UMTS 850, UMTS 1900. Мобільні мережі Росії використовують GSM 900, GSM 1800 і UMTS 2100. Якщо ви розраховуєте користуватися можливостями 3G в США, ваш телефон повинен підтримувати UMTS 850, UMTS 1700 і UMTS 1900. Ваш телефон також повинен бути розблокована, т. е., мати можливість підключення до різних мереж, а не тільки до тієї, з якою у вас підписаний контракт.

Крім того, вам варто купити місцеву SIM-карту. Продаються вони практично на кожному розі; місний номер + 30-50 хвилин коштуватимуть доларів п'ятнадцять-двадцять. Більш детальну інформацію легко знайти в мережі, наприклад, тут .

Не забудьте зарядний пристрій!

У висновку другій частині кілька посилань про вечірньому Нью-Йорку.

Бродвейські шоу:

THE PHANTOM OF THE OPERA

CHICAGO

THE BOOK OF MORMON

Театральні постановки на Бродвей:

Джазові клуби:

Джазові клуби:

Birdland 315 West 44th Street (btwn. 8th and 9th) 212-581-3080

Blue Note 131 W. 3rd St (btwn. 6th Ave. & MacDougal St.) (212) 475-8592

Fat Cat 75 Christopher Street (at 7th Ave. South) (212) 675-6056

Dizzy's Club Coca-Cola - 10 Columbus Cir # 5, Manhattan, NY 10019

Нічні клуби:

54 Below - 281 W. 53rd or 280 W. 54th

Cielo - 8 Little West 12th St, New York, NY 10014

Pacha NYC - 618 W 46th St, New York, NY 10036

Важлива інформація!

Тури по Місту Великого Яблука в стилі Elegant New York .

У 2015 році Elegant New York починає «втілювати в життя» свої Прогулянки по Нью-Йорку - ми переходимо від віртуальних турів, які так люблять наші читачами, до реальної туристичній програмі.

До нас часто звертаються з проханням погуляти по місту з нашим гідом і живим розповіддю в стилі Elegant New York. Не стану приховувати, ми проводили такі Прогулянки, але, не афішували їх, роблячи це, скоріше, як виняток. Починаючи з лютого Прогулянки по Нью-Йорку з Elegant New York стають правилом - прийшов час проводити наші авторські тури регулярно, відповідно до наших маршрутами, а їх вже більше 40. (дивіться на сайті в розділі New York, вони все доступні).

Звичайно, крім того, ми будемо проводити пішохідні, автомобільні або автобусні екскурсії та за іншими, поки не описаним на www.elegantnewyork.com маршрутами. Причому, ми плануємо складати екскурсійні програми для всіх наших гостей індивідуально, відповідно до їх смаками, інтересами і запитами. І будемо це робити як для великих корпоративних або туристичних груп, так і для приватних осіб.

Спектр пропонованих нами Прогулянок від Elegant New York і ідей для дозвілля в Нью-Йорку і за його межами досить широкий і різноманітний. Розповімо про це докладніше, щоб нашим гостям було простіше все обдумати і вибрати маршрут на свій смак.

Далі буде: Прогулянки по Нью-Йорку 30. Туристу на замітку 3.

Початок див .: Прогулянки по Нью-Йорку 30. Туристу на замітку 1

Тетяна Бородіна та Ірина Акс.

First Walk you can see at: http://elegantnewyork.com/new-york-walk-1/

Будь-яке передрукування тексту або використання авторських фотографій можливі тільки з дозволу автора проекту.

Elegantnewyork.com (Elegant New York on-line magazine) is fully protected by copyright and nothing that appears in it may be reprinted wholly or in part without permission . For inquiries on reprints, you can contact us: [email protected]

Причому краще не кидатися в пошуку, в запитати на у консьєржа -Where is your restroom?

Новости