Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Випий винця - забудь українця: зразкова виноробня в Криму вирощує виноград Путіна, Лаврова і Шойгу

Виробник сухих вин високої якості з власного кримського винограду, завод, розташований в Альмінської долині (Бахчисарайський район Криму) «Інвест Плюс», випускає вина під торговою маркою Alma Valley.

Сухі вина виробника, який розпочав тут виробництво в 2009 році, вже завоювали чимало нагород на міжнародних конкурсах, так як до його виробництва тут ставляться дбайливо і професійно.

Пару тижнів тому в бізнес-кіл пройшла важлива новина: компанія «Інвест Резерв» (той же самий власник), викупила аж 1088 гектарів землі під Севастополем - три ділянки колишніх раніше виноградарських. На одному з виноградників побував кореспондент НА "Харків".

Підписуйтесь на наш канал в Telegram і групи ВКонтакте і Facebook .


Сума угоди не стала таємницею - за довгострокові вкладення компанія заплатила півмільярда рублів. Інформацію про це підтвердив сам генеральний директор дочірньої компанії «Інвест Плюс» - виробника вин торгової марки Alma Valley Андрій Григор'єв.

Куплені землі, повідомив директор фірми, багато років не використовувалися, на частині з них розташовані занедбані виноградники, які належить викорчувати.

З покупкою великих площ під Севастополем компанія починає новий проект, який передбачає випуск вин під новим брендом, так як севастопольський терруар відрізняється від виноградників в Альмінської долині Криму. Поки в компанії не визначилися з назвою торгової марки в Севастополі, хоча найбільш вдалий варіант був би Kacha Valley (Качинська долина), але це варіант вже зарезервовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримська "Массандра" через 100 років починає випуск церковного вина

Закладку нових виноградників фірма планує в 2018 році, за п'ять років розраховує вийти на повноцінний цикл виробництва нових вин в севастопольському терруар. Для цього потрібно побудувати великі потужності неподалік, поки це питання в стадії обговорення.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram і групи ВКонтакте і Facebook .

Сьогодні компанія володіє 200 гектарами виноградників, 150 га з яких вже плодоносять. Щоб оцінити, яке вино і який виноград вирощують в компанії, досить побачити завод, розташований в Альмінської долині. Він зроблений за останнім словом техніки, все обладнання німецьке, дубові бочки - французькі, головний винороб - Томас Долл - громадянин Німеччини.

Він зроблений за останнім словом техніки, все обладнання німецьке, дубові бочки - французькі, головний винороб - Томас Долл - громадянин Німеччини

І нарешті, переконливості в тому, що створюване винне господарство вже конкурує і буде успішно конкурувати із зарубіжними аналогами, можна судити не тільки по тому, як ставляться до виробництва вина на зваоде, але і по його бенефіціарам.

У ЗМІ проходила інформація, що «Інвест» належить групі власника ВТБ Андрія Костіна. Побічно це підтверджується не тільки фото з лозою, яку спочатку посадив Костін в 2009 році, але і унікальними посадками декількох лоз винограду прямо біля стін заводу. Тут примітна галерея виноградних кущів, які ростуть майже два роки. Вони були посаджені: Володимиром Путіним, Сергій Шойгу, Валентиною Матвієнко, Сергієм Лавровим, Дмитром Медведєвим, самими Андрія Костіна і главою Криму Сергієм Аксьоновим.

Нові виноградники і нові перемоги не за горами. Альминская долина вже завоювала свого вимогливого клієнта, попереду розвиток севастопольського регіону.

Варто відзначити, що в останні роки влада Криму і Росії стали активно відроджувати виноробство на півострові, виробництво вин вийшло на більш якісний рівень, з'явилися нові виноробні, експорт алкоголю виробляється в багато країн світу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram і групи ВКонтакте і Facebook .

Дмитро Громов

Новости