Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

США допоможуть Молдові збільшити урожай столового винограду в 4 рази

У 2017 р Молдові зібрано близько 110 тис. Т столового винограду.

Фермери Молдови можуть взяти на озброєння практики інтенсивного вирощування столового винограду, що дозволяють збільшити урожай в чотири рази.

Як повідомили "Інфотаг" в проекті Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Ефективне сільське господарство в Молдові" (APM), воно готове надати бажаючим гранти для закладки виноградних плантацій з використанням систем Pergola або Gable, широко використовуваних в Чилі, Італії, Іспанії і США, передає infotag.md

Також, можна отримати фінансову допомогу для оснащення виноградників протиградовими сітками або протидощові системами, і придбання іншого інноваційного обладнання.

За допомогою даних систем можна отримувати до 45 т високоякісного столового винограду з гектара, проти нинішніх обсягів врожаю в 10 тонн з гектара.

Розмір грантів на нові технології і практики вирощування столового винограду в Молдові, що надаються проектом USAID / APM, може скласти до 600 тис. Леїв. Крайній термін подачі заявок на отримання фінансування - 19 лютого 2018 р

У 2017 р Молдові зібрано близько 110 тис. Т столового винограду. Більше 80 тис. Т відправлено на експорт. В основному виноград поставлений в Росію, Румунію, Білорусь, Іран, Латвію.

Новости