Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

сорти винограду

В Італії процвітають, грубо кажучи, три групи сортів винограду, якщо погодитися класифікувати їх залежно від походження В Італії процвітають, грубо кажучи, три групи сортів винограду, якщо погодитися класифікувати їх залежно від походження.

1. Італійські сорти або сорту, давно стали традиційними в цій країні

Основні сорти такі: Санджовезе (сорт, що лежить в основі тосканського Chianti, де цю лозу називають також Брунелло або Пруньоло Джентіле), Барбера (виростає головним чином в П'ємонті), Неббьоло (ми знаходимо його у вині Barolo), Ламбруско (використовується для виробництва дивного шипучого червоного вина, яке має репутацію ліки від усіх бід: кажуть навіть, що воно допомагає перетравлювати камені і цвяхи), а також безліч місцевих сортів, таких як Дольчетто, Рефоско і інші.

Тут можна згадати лозу Монтепунчіано, яку часто використовують в областях Марке і Абруццо (проте вона не входить до складу вина Vino Nobile di Montepuliciano, яке отримують на основі Санджовезе).

Що стосується білих сортів винограду, то це Треббьяно (це не що інше як Уньі Блан з Коньяку), котрі можуть називатися Проканіко в центральній Італії, Мускат, Кортезе, Вердупдо і багато різновидів мальвазію.

Нарешті, в Італії є чимало місцевих дуже специфічних сортів, з якими ми будемо стикатися в міру захоплюючої подорожі по виноробним районам цієї країни. Місцеві сорти виростають по всій території Італії, але сконцентровані головним чином на півдні країни, і тутешні вина, менш відомі в порівнянні з іншими, залишаються сьогодні майже такими ж, якими були завжди, тобто типовими, наскільки це можливо.

2. Класичні французькі сорти винограду

Їх розводять сьогодні по всьому світу в таємній надії на успішний результат, який дорівнює ризику, що вино може втратити свою «душу». Це червоні сорти Каберне Совіньон, Каберне Фран, Мерло, Піно Нуар і білі Шардоне і Совіньон.

Втім, в Італії для збереження оригінальності і своєрідності вин ці сорти купажируют з місцевими, що часто дає відмінні результати.

3. Німецькі сорти винограду

Ці сорти дуже поширені в Італії внаслідок швейцарського і австрійського впливу і спільних кордонів з цими країнами. Серед них Рислінг, Гевурцтрамінер, Мюллер-Тургау, які зосереджені на півночі Італії в силу цілком очевидних кліматичних причин.

Новости