Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сорт винограду Мерло (Merlot): опис, характеристика, смак і аромат вина

  1. Опис винограду Мерло (Merlot)
  2. Характеристика смаку і аромату вина Merlot
  3. Місця поширення сорту винограду Мерло
  4. Загальний відгук на вина з сорту Merlot

У цій статті розповімо про дуже неоднозначне сорті винограду, який може стати сировиною як для без перебільшення кращих вин, так і дуже посередніх, на межі з негідними

У цій статті розповімо про дуже неоднозначне сорті винограду, який може стати сировиною як для без перебільшення кращих вин, так і дуже посередніх, на межі з негідними.

Історики і раніше сперечаються, коли ж цей виноград став оброблятися. Але документами підтверджується, що Merlot інтенсивно вирощувався в Сент-емільон і Померли (апелласьона неподалік від Бордо) ще в 18 столітті. Звідти він перебрався в сусідній Медок, де став другим за популярністю після Каберне Совіньона .

Саме з цієї частини Франції і почалося його завоювання виноградників усього світу.

Опис винограду Мерло (Merlot)

Першою характеристикою відзначимо найвищу родючість цього сорту. І якщо винороб не робить будь-яких заходів щодо обмеження, з Merlot вийдуть більш ніж прості, сільського рівня вина. Адже лоза постарається рівним шаром розподілити свій відчуте з грунту багатство між усіма великими і тонкошкірі ягодами.

Також важливо відзначити і досить швидке визрівання (на 7-10 днів раніше, ніж у Каберне Совіньона), що зменшує ризики для виноробів. З очевидних плюсів: Мерло непогано поєднується з іншими сортами винограду, даючи збалансований смакової і ароматичний букет. Нарешті, він не дуже вибагливий до терруар (грунті, клімату і іншим складовим).

Все це зробило його однією з сучасних зірок серед винних сортів винограду.

Характеристика смаку і аромату вина Merlot

Вина Мерло зазвичай рубіново-червоного кольору. У смаку досить м'ясисті ( тільні ), З м'якими плодовими відтінками. У них менше таніну і кислотності, ніж в Каберне Совіньоні, та й потенціал до зберігання та дозрівання у них менше.

За описами і відгуками багатьох, аромат молодого Merlot схожий з Каберне Совіньон. Превалюють фруктові, ягідні, черносмородинного, сливові, квіткові аромати.

Місця поширення сорту винограду Мерло

Регіон Бордо ми вже відзначили. Також його вирощують і в інших частинах Франції. З європейських можна не відзначити Італію і країни Східної Європи. А в Новому Світі він обробляється в Австралії, США (Каліфорнія, штат Вашингтон, Лонг-Айленд), Чилі, ПАР.

Загальний відгук на вина з сорту Merlot

У Сент-емільон і Померли (Бордо) є Шато Петрюс і Ле Пен, які визнаються більшістю учасників винного ринку виробниками одних з кращих, якщо не кращих вин. А свої неперевершені по характеристикам вина там роблять саме з Мерло.

Решта винороби не можуть похвалитися таким високим якістю. Деякі і зовсім злочинно користуються занадто високою плодючістю цього винограду, створюючи більш ніж прості напої. Однак все Merlot, якщо вірити відгуками і описами, є досить м'якими і легко поєднуються з великою кількістю страв і закусок .

Якщо надмірно узагальнити, то Мерло - це сорт винограду для створення гарного гастрономічного вина. Втім, це не скасовує факту наявності як великих за своїми характеристиками Merlot, так і ганебних.

Новости