Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рожеве вино - виробництво і споживання + відео

  1. 1 Історія виникнення вина
  2. пропонуємо Вам ознайомитися
  3. 2 Способи виготовлення вина
  4. 3 Способи вживання вина
  5. 4 Корисне і шкідливе у вині

Рожеве вино - це сорт даного алкогольного напою, який є чимось середнім між усім відомими винами: червоним і білим. На сьогоднішній день найбільшим виробником рожевого вина вважається Франція. Саме звідти експортується третину всього обсягу напою. З чого його роблять, які різновиди бувають і чому на сьогоднішній день воно все більше стає популярним серед споживачів?

1 Історія виникнення вина

Якщо судити за смаком, то рожеве вино більше нагадує біле завдяки легкому смаку і складу, але за кольором це червоний напій. У вас не повинно скластися помилкової думки, що якщо змішати два різновиди вина, то вийде рожеве шампанське. Це не так. А кажучи точніше, при змішуванні червоного і білого вина результатом не вважається натуральне рожеве.

Що стосується кольору, то він безпосередньо залежить від технології приготування. Наприклад, червоний колір утворюється в результаті певного часу контакту шкірки винограду і його соку. Концентрація червоного кольору залежить від витримки будь-якого виду вина і сорту винограду.

Рожеве вино - це сорт даного алкогольного напою, який є чимось середнім між усім відомими винами: червоним і білим

Ігристе рожеве вино

пропонуємо Вам ознайомитися

Для більшості людей через назву продукту таке вино вважається жіночим романтичним напоєм, деякі називають його легковажним. Таке ставлення пов'язано і з незвичайним кольором. У молодих пар на першому побаченні в ресторані прийнято замовляти саме цей сорт вина, адже воно дійсно створює особливий настрій.

Вино є настільки древнім напоєм, що на сьогоднішній день ніхто не може назвати точну дату його створення. Однозначно можна стверджувати, що рожеве вино було відкрито і виготовлено пізніше, ніж традиційні для нас білі і червоні вина. Не можна точно вказати і держава, в якому придумали з особливих сортів винограду створювати унікальний напій. Якщо вірити історії, то батьківщиною романтичного напою є Франція. Саме в 15 столітті французький король Рене Анжу почав виробництво такого напою, яке в подальшому знайшло великі масштаби.

Батьківщиною виготовлення вина кольору троянди вважається Прованс. На той час це воно було доступно тільки при дворі короля, а поети оспівували неперевершений аромат і колір в своїх віршах. Експорт романтичного вина за кордон (Великобританія, Голландія) почався тільки з 18 століття. Трохи пізніше практично весь світ дізнався, що це за напій, а особливою популярністю користувався в таких країнах, як Іспанія та Італія.

Можна згадати, що знамениті королі Франції Філіп IV і Людовик XIV називали таке вино подарунком богів. Якщо говорити про назви, то в кожній країні ви помітите відмінності на етикетках. Наприклад, у Франції вино називають "розе", в Америці воно отримало назву "Блаш", в Іспанії - "Розаду".

У 70-х роках в США було так зване рожеве безумство. Воно тривало протягом декількох років, американці просто збожеволіли на вини Блаш, яке мало блідо-рожеве забарвлення, а виготовляли його з винограду червоного сорту Зинфандель. Після цього виникло ще кілька видів подібного білого вина, наприклад, Піно Нуар, Мерло, Гренаж. Однак незабаром полиці магазинів і асортимент ресторанів розбавили низькоякісні вина, в які нерідко додавали при виготовленні чималу частку цукру. Після такого нововведення напій став другосортним і втратив колишню популярність. Але на сьогоднішній день романтичне вино знову стало затребуваним, його випускають практично у всіх країнах, що займаються виноробством.

Важливо знати! Руйнівний вплив на мозок - це одне з найстрашніших наслідків впливу алкогольних напоїв на людину. Олена Малишева: АЛКОГОЛІЗМ МОЖНА ПЕРЕМОГТИ! Рятуйте своїх близьких, їм загрожує величезна небезпека! Дізнатись детальніше...

2 Способи виготовлення вина

Існує два основних способи для виготовлення рожевого вина.

Перший спосіб - це витримка певного часу вимочування. Щоб отримати вино саме рожевого кольору, необхідно дотримуватися необхідної тривалості вимочування в той час, поки сусло бродить з уже віджатими плодами. Дана технологія застосовується і для виробництва червоних вин, але для рожевих час значно скорочується. А після цього обробка сусла необхідна така ж, як і при виготовленні білого вина.

Виробництво вина в промисловому масштабі

І другий спосіб - пряме пресування. В цьому випадку процес приготування напою полягає в тому, що чорний виноград мнуть. Це дає можливість соку придбати необхідний колір. Далі ягоди віджимають і відправляють на переробку за технологією виготовлення білого вина.

Традиційними країнами-виробниками вважаються Франція (Прованс, Тавель, Лірак), Іспанія (Ріоха, Рібера-дель-Дуеро, Пенедес) і США (Каліфорнія). Також виготовленням рожевого вина відомі Австралія, Аргентина і Чилі.

Саме рожеве вино має унікальну технологію виготовлення і вважається проміжним сортом між червоним і білим.

Існує безліч ароматів, які покупець може знайти на прилавках магазина. Бувають рожеві вина полуничні, грейпфрутовий, з малини, липи, мигдалю, порічки, а в деяких присутній аромат навіть свіжого сіна. Вони популярні ще й тим, що володіють легкістю і властивістю добре втамовувати спрагу.

Однак не всі рожеві вина однакові, вони відрізняються за своїм відтінку і смаковими якостями. Перша відмінність - колір, він залежить від сорту винограду, який послужив сировиною для приготування напою.

При створенні рожевого вина не використовують суміш білого і червоного сорту винограду, як вважає більшість споживачів. Таким чином роблять лише рожеве шампанське і підробки. А для натурального рожевого вина необхідний тільки червоний сорт винограду.

Витримка у даного напою теж відрізняється від класичних вин. Ідеальним вважається термін зберігання 1-3 роки.

3 Способи вживання вина

Як і у інших різновидів вина, у цього є свої сорти і відмінності. Тому багатьох цікавить питання, з чим краще пити рожеве сухе вино або до яких страв вибирати рожеві ігристі вина. Само по собі вино вважається шляхетним напоєм, тому для нього придумана і спеціальна культура вживання. Отже, з чим пити рожеве вино? Існує багато відгуків про смакові якості і поєднанні різних страв. Рожеве ігристе вино відмінно підходить для основних страв з тієї причини, що володіє прекрасним властивістю підкреслювати смак страви. Сміливо беріть його для напою разом з різотто або пастою.

Сміливо беріть його для напою разом з різотто або пастою

Як пити вино?

Вино рожеве напівсолодке відмінно буде поєднуватися з фруктовими десертами, в той час як рожеве напівсухе вино доповнить смакові якості гарячих закусок. Якщо ви віддаєте перевагу різні сорти сирів, то спробуйте замовити до них рожеве сухе вино. А якщо говорити взагалі, то будь-який сорт даного вина вважається легким і може як доповнити ваше повсякденне меню, так і стати бажаним напоєм серед вишуканих кулінарних шедеврів.

4 Корисне і шкідливе у вині

Якщо говорити про провину, то насправді це швидше напій, ніж натуральний продукт. Тільки 20% в ньому займає алкоголь, а все інше - це близько 600 компонентів, які є органічними і неорганічними добавками. Серед основних продуктів для виготовлення рожевих вин можна назвати воду, етиловий спирт, цукор і вихідна сировина.

Серед основних продуктів для виготовлення рожевих вин можна назвати воду, етиловий спирт, цукор і вихідна сировина

Пляшка рожевого вина

Такі сорти вина вважаються майже такими ж корисними, як і червоні. Все це завдяки великій кількості в напої антиоксидантів. Тому багато виробників сміливо стверджують, що рожеве вино здатне зберегти вам молодість і красу. Даний напій в деяких випадках перевершує червоне вино, адже в рожевому при виготовленні уникають тирамін, після вживання яких багато хто відчуває головний біль.

Більшість споживачів цікавиться натуральністю продукту при його виборі. Про рожевому вині можна з упевненістю сказати, що його підробки зустрічаються набагато рідше, ніж у інших сортів.

Що стосується особливостей вживання рожевого вина, то його краще всього подавати прохолодним (від 8 до 12 ° С). Процес проковтування не повинен бути швидким. Намагайтеся робити маленькі глотки, не поспішаючи, щоб вловити всі нотки смаку і аромату напою. Практично всі рожеві вина добре підходять і для основної трапези, і для доповнення до десертів. Також при покупці враховуйте, що даний напій найкраще пити молодим і в теплу пору року.

З чого його роблять, які різновиди бувають і чому на сьогоднішній день воно все більше стає популярним серед споживачів?
Отже, з чим пити рожеве вино?
Як пити вино?

Новости