Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Осінь у Франції: куди поїхати восени у Франції, що подивитися восени

  1. Осінь у Франції - свята і фестивалі
  2. Державні свята восени:
  3. Куди поїхати восени?
  4. Лазурний берег і Корсика
  5. Ельзас
  6. Париж восени
  7. Культурна програма на осінь в Парижі:
  8. Безкультурна програма на осінь в Парижі:
  9. Лангедок - Русійон
  10. Аквітанія
  11. Куди не варто їздити восени?

Осінь у Франції - це неймовірно красиве пору року

Осінь у Франції - це неймовірно красиве пору року. Ідеальне для поїздок майже всюди. Правда, що відрізняється не надто стабільною погодою. Але це дивлячись де!

Осінь у Франції - свята і фестивалі

Осінь - сезон збору врожаю. В основному виноград збирають в середині вересня. Після цього по всій країні, і, особливо, у винних регіонах, типу Бордо , Бургундії , Шампані і Ельзасу , Стартують свята врожаїв. У третій четвер в листопаді по всій Франції проходить грандіозне свято нового вина - Божоле Нуво.

1 листопада - державний свято - День усіх святих. В цей день всі магазини і майже всі музеї закриті. Черговий державне свято припадає на 11 листопада - День перемир'я в пам'ять закінчення 1-ї світової війни. В цей день також закриті всі магазини , Хоча все-таки більше музеїв відкрито. уточнювати час роботи музеїв слід індивідуально.

уточнювати   час роботи   музеїв слід індивідуально

вересень:

  • Фестиваль американського кіно в Довілі (Перші два тижні).
  • Picardy Cathedral Festival (сер. Вересня), концерти класичної музики в регіональних кафедральних соборах.
  • "Musicades" (перша половина), Ліон. Концерти класичної музики.
  • "Roi de l'Oiseau," (другий тиждень), фестиваль в стилі Ренесанс, Le Puy .
  • Modial de la Bière Mulhouse (Сер. Вересня) - пивний фестиваль в Мюлузе ( Ельзас ).
  • Збір врожаю винограду по всій Франції
  • Journées du Patrimoine, (3 вих.). Можна відвідати понад 14,000 історичних будівель, багато з яких зазвичай закриті для публіки.

Жовтень:

  • Dinard - фестиваль британських фільмів (перший тиждень), Динар.
  • Ніч музеїв (Nuit Blanche) (перша субота), Париж. Музеї працюють всі ніч.
  • Fete des Vendanges de Montmartre (поч. Жовтня) - фестиваль виноробства на Монмартрі , Париж.
  • Prix de l'Arc de Triomphe (перв. Вськ), скачки на Longchamp, Paris.
  • Espelette - фестиваль червоного перцю (Останні вих.), Еспелетт , регіон Басков .
  • Abbey de Fontevraud Music (до весни).
  • Le Salon du Chocolate (28 окт. - 1 нояб.в 2016) - щорічний фестиваль шоколаду в Парижі .

Листопад:

Державні свята восени:

У ці дні закриті всі магазини і держ. підприємства. Багато музеїв також не працюють в ці дні.

  • 1 листопада - день всіх святих
  • 11 листопада - день пам'яті загиблих в першу і другу світові війни

Куди поїхати восени?

Лазурний берег і Корсика

Початок осені - це оксамитовий сезон на Лазурному березі і теплою Корсиці . Тепле море, лагідне сонце і менше людей. Температура води ще дуже комфортна: + 24 ° C, хоча вечорами стає все холодніше. Однозначну плюс в тому, що падають ціни на готелі, так як формально високий сезон закінчується 31 серпня. Не варто розраховувати на лавандові поля - вона все відцвітає в першій половині серпня.

Ідеальний час - вересень і початок жовтня.

Ідеальний час - вересень і початок жовтня

Ельзас

Кращий час у Ельзасі саме восени, коли збирають урожай винограду, на вулиці розливається аромат молодого вина, а самі виноградники переливаються відтінками золота, міді та іржі. Приголомшливі кольори і дивовижний світ перетворюють Ельзас в райське місце. Ніколи виноградники не бувають настільки гарні, як восени!

Кращий час для поїздок - з вересня до початку листопада. У вересні виноградники ще зелені. У другій половині жовтня вони поступово жовтіють або червоніють - в залежності від сорту винограду і розташування виноградників. На початку листопада починають потихеньку рідшати листя, а виноград вже в основному зібраний. До середини листопада виноградники вже стають лисими.

Краще відправлятися навіть не в великі міста, типу Страсбурга або Кольмара , А відправитися по Винної дорозі Ельзасу , Проїжджаючи через маленькі містечка, що потопають у виноградниках: Рікевір , Оберні , Кайзерберг , Егісайм . Великі міста не такі зелені і не так перетворюються восени, тоді як виноградники стають абсолютно неймовірними. Ну і спробувати свіжого, солодкуватого молодого вина або яблучного сидру набагато приємніше там же, де їх зробили.

Ну і спробувати свіжого, солодкуватого молодого вина або яблучного сидру набагато приємніше там же, де їх зробили

Париж восени

Золота осінь в Парижі незвичайно красива. Осінь - найкраща пора для поїздки в Париж , Навіть не дивлячись на нестабільну погоду. Якщо Вам пощастить, то Ви побачите місто-казку: пронизане сонцем золото листя паризьких бульварів, м'яке тепло осінніх днів і романтично-сумну атмосферу. Нарешті то схлинивают натовпи туристів і заради пам'яток не потрібно стояти по кілька годин в чергах.

Культурна програма на осінь в Парижі:

У треті вихідні вересня в Парижі проходять Дні культурної спадщини, коли для публіки відкривають багато закладів, зазвичай закриті. Особливою популярністю користується Єлисейський палац - президентський палац, двері якого в інший час закриті для туристів. В цей же період можна прогулятися за лаштунками кращих паризьких театрів - Комеді і Паризької Гранд Опера.

В першу або другу суботу жовтня проводяться у фестиваль «Біла ніч в Парижі» (Nuit Blanche): численні виставки та мистецькі вистави В першу або другу суботу жовтня проводяться у фестиваль «Біла ніч в Парижі» (Nuit Blanche): численні виставки та мистецькі вистави. Музеї, приватні та публічні галереї та інші художні інститути відкриті для публіки, а вхід безкоштовний. У центрі міста проводяться всілякі арт-інсталяції та подання (музика, кіно, танці). Метро в цей день працює до останнього пасажира. У 2014 році «Біла ніч» відбудеться 4 жовтня.

Вo другі вихідні жовтня влаштовують свято врожаю (Fere des Vendanges de Monmartre), збираючи виноград на виноградниках   Монмартра   - рідкісне місце в межах Парижа, де ще вони залишилися Вo другі вихідні жовтня влаштовують свято врожаю (Fere des Vendanges de Monmartre), збираючи виноград на виноградниках Монмартра - рідкісне місце в межах Парижа, де ще вони залишилися. Ягоди збирають насправді вже до кінця вересня, але відзначають цю подію тільки в жовтні. Уже в середу перед свят встановлюють намети з різними їстівними вкусняшками.

У суботу починається Гранд Дефіле: на Монмартрі збираються французи з усіх регіонів Франції . Вони одягнені в свої національні костюми, в прикрашених возах і з музикантами, о 15:00 вони висуваються від мерії в 18-му окрузі до Монмартру . Закінчується хід близько 19 годин. Оціфіальний вебсайт

В кінці жовтня - початку листопада в Парижі проходить знаменитий Салон Шоколаду (Salon du Chocolat). На протязі декількох днів майстри совревнуются в майстерності виготовлення з шоколаду різних конструкцій. Проходить навіть показ мод в сукнях з шоколаду!

Безкультурна програма на осінь в Парижі:

У середині жовтня в великих універмагах Парижа проводяться міжсезонні   розпродажі   (Тривають вони 1 - 2 тижні) У середині жовтня в великих універмагах Парижа проводяться міжсезонні розпродажі (Тривають вони 1 - 2 тижні).

У третій четвер листопада рівно в повній в продаж надходить молоде вино з нового врожаю - Божоле Нуво (Beaujolais Nouveau). Вважається, що по ньому можна оцінити, наскільки хорошим був рік. Хоча Божоле вважається простеньким низькосортних вином, це не заважає французам святкувати цей день, набиваючись в паризькі бари. Божоле п'ють не більше 3 місяців - до середини лютого.

Божоле п'ють не більше 3 місяців - до середини лютого

В кінці листопада проходить Салон незалежних виноробів, куди збираються всі парижани. Тут можна знайти рідкісні вина, які не зустрінеш в звичайних магазинах. На відміну від інших подібних винних дегустацій, тут можна зустрітися безпосередньо з самими виноробами, кожен з яких може розповісти вам про цілий світ його вина. Квиток на дегустацію коштує 6 євро. За ці гроші вас чекають сотні різних видів вина. Дегустації проводяться у виставковому залі Paris Expo - Porte de Versailles.

Ідеальний час поїздки в Париж - вторячи половина жовтня, коли листя забарвлюється в відтінки рудого кольору. І з погодою в цей час буває краще, ніж на початку вересня або в листопаді.

Лангедок - Русійон

Цей південний регіон Франції в літню спеку занадто обтяжливий для прогулянок по старовинних кам'яних містах. Зате осінь приносить приємно-теплу погоду: тут помітно тепліше, ніж у багатьох інших місцях, так що у Вас є можливість продовжити собі літо. Навіть восени тут ще можна засмагати і купатися, аж до кінця жовтня, якщо пощастить з погодою.

Лангедок-Русійон , Також як і інші виноробні регіони, святкує збір нового врожаю, в тому числі винограду.

Лангедок-Русійон   , Також як і інші виноробні регіони, святкує збір нового врожаю, в тому числі винограду

Аквітанія

Початок осені - відмінний час відвідати і південно-атлантичне узбережжя Франції, а також знамениті виноградники Бордо . Збір врожаю і свята вина - додатковим бонусом до теплої сухої погоди. Втім, купатися вже досить прохолодно: вода 18 - 20 градусів. Але з жовтня починається буквально сезон дощів, так що пізніше сюди приїжджати можна тільки заради міст. Не пропустіть фестиваль червоного перцю, який проводиться в мальовничій селі Еспелетт в останні вихідні жовтня.

Куди не варто їздити восени?

Атлантика

Осінь у Франції далеко не скрізь такі вже й приємна. Атлантичне узбережжя Франції і влітку то досить вітряно, а коли падає температура і починається сезон дощів, то принадність цих місць помітно падає. Якщо тільки ви не любитель устриць і пустельних сірих місць. Так що Нормандію і Бретань краще залишити на інший сезон. З іншого боку, є шанс не застати пробки з людей на острові Мон Сен-Мішель (Якщо, звичайно, вас самих не бентежить дощ). Але може бути проблема, що з-за туманів і пелени дощу далі кількох метрів нічого не буде видно.

Посилання по темі:

Куди не варто їздити восени?

Новости