Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дім марочних коньяків "ТАВРІЯ". Екскурсії та дегустації.

Історія коньячного виробництва в Україні бере свій початок в 1822 році, коли Російський імператор Олександр I запросив швейцарських і французьких колоністів, фахівців з виноробства та вирощування виноградної лози. Метою приїзду було розвиток коньячного виробництва спочатку в південній столиці Імперії - Одесі, а пізніше і в Таврії степах.

Метою приїзду було розвиток коньячного виробництва спочатку в південній столиці Імперії - Одесі, а пізніше і в Таврії степах

У 1889 році піонери виноробства - Юлій Майер, Жан Жатон і Луї Гехлер, відвідали Дніпровський повіт Таврійської губернії і, вирушивши на полювання, практично випадково заїхали в ті самі околиці, де нині знаходиться місто Нова Каховка. Колоністів вразила кількість незайнятих територій, які ідеально підходили для вирощування цінної виноградної лози, і вони негайно ж викупили понад 500 десятин, де і заклали виноробне поселення Основи. Всі три француза були спадковими виноробами. У Таврійського степу французи зіткнулися з величезною кількістю проблем: сухі степові вітри піднімали пісок, засипав молоді саджанці винограду, навала личинок мармурових жуків буквально пожирало виноградну лозу, необхідно було внесено спеціальні добрива, доставляти воду для поливу і обробляти грунт спеціальним методом. І тільки завдяки своїм знанням і наполегливості Майеру, Жатон і Гехлеру вдалося виростити на примхливої ​​землі виноград. У «Постанові Дніпровського повітового земського зібрання за 1898 г.» писалося, що: «... з загальної площі виноградників більше 300 десятин (30 га), знімали урожай винограду до 30000 пудів (480тонн).

з загальної площі виноградників більше 300 десятин (30 га), знімали урожай винограду до 30000 пудів (480тонн)

Після Жовтневого перевороту, в 1921 році, на базі кількох приватних господарств створюється товариство виноробів - «сипучий піски».

У 1929 році, в період колективізації, товариство перетворено в радгосп «Перемога наймітiв» ( «Перемога найманих робітників»).

У 1960 році винсовхоз отримує назву «Таврія».

У 1965 році на заводі була випущена перша партія коньяка- «4 зірки».

У 1965 році на заводі була випущена перша партія коньяка- «4 зірки»

У 1967 році випущений перший марочний коньяк - «Таврія».

У 1998 році підприємство отримало статус відкритого акціонерного товариства і нову назву - ВАТ «Агропромислова фірма" Таврія "».

У 2003 році був випущений перший на території України, креативний коньяк у стилі ф'южн - «AleXX».

У 2003 році був випущений перший на території України, креативний коньяк у стилі ф'южн - «AleXX»

У 2005 році на заводі була впроваджена система управління якістю продукції, яка сертифікована за стандартом ISO 9001.

У 2010 році на підприємстві почали випуск нового класичного коньяку - «Jatone», названого на честь одного із засновників підприємства.

У 2011 році підприємство змінило свій статус на Публічне Акціонерне Товариство «Дім марочних коньяків" Таврія "».

У 2014 році на заводі був сертифікований перший в Україні повністю органічний еко-коньяк.

Особливості грунту, займаної виноградниками Будинки марочних коньяків «Таврія» пояснюються тим, що саме в цих місцях знаходилося старе русло Дніпра. Напевно саме це і надає коньяку його неповторний, вишуканий смак.

На сьогоднішній день в ПАТ «Дім марочних коньяків" Таврія "» розроблена і успішно здійснюється програма постійного збільшення сировинних запасів для виготовлення вин і коньяків. Вирощується близько 30 сортів винограду серед яких: Ркацителі, Шардоне, Аліготе, Совіньон, Рислінг, Каберне Савиньон, Мерло та ін. Так само з Франції завезені саджанці елітних сортів, діє власний розплідник, впроваджені інтенсивні посадки винограду по Євростандарту з системами краплинного зрошення і системою фітоманіторінга.

В даний час потужність Будинки марочних коньяків «Таврія» становить приблизно 17 тисяч тонн переробки винограду за сезон. Потужність заводу по лініях розливу складає 1 634 556 декалітрів вина і коньяків в рік. Загальна площа виноградників - приблизно 1300 га. Обсяг продукції, що випускається марочних і ординарних коньяків на сьогоднішній день складає - близько 692 455 декалітрів на рік.

Вся продукція підприємства сертифікована. На всіх етапах виробництва ведеться суворий хімічний і біологічний контроль за якістю одержуваних виноматеріалів, а так само готових напоїв.

На всіх етапах виробництва ведеться суворий хімічний і біологічний контроль за якістю одержуваних виноматеріалів, а так само готових напоїв

На підприємстві випускаються наступні лінійки коньяків:

  • борисфен ™
  • Таврія Преміум ™
  • Георгіївський ™
  • Jatone ™
  • ALeXX ™

Незвичайний витончений смак і аромат коньяків «Таврія» по достоїнству оцінили і споживачі, і професіонали високого класу. З 1970 по 2011 роки продукція Будинки марочних коньяків «Таврія» отримала на Міжнародних дегустаційних конкурсах і виставках 108 золотих, 94 срібних, 38 бронзових медалі, 4 спеціальні нагороди «Зірка Продекспо» і 9 Гран-Прі.

Коньяк «Асканія» - На сьогоднішній день жоден з українських коньяків не зміг повторити успіх цієї марки 2008 року, коли «Асканія» була відзначена дипломом на одному з трьох найпрестижніших в світі дегустаційних конкурсів - International Wine & Spirit Challenge в Лондоні.

Коньяк «Асканія» - На сьогоднішній день жоден з українських коньяків не зміг повторити успіх цієї марки 2008 року, коли «Асканія» була відзначена дипломом на одному з трьох найпрестижніших в світі дегустаційних конкурсів - International Wine & Spirit Challenge в Лондоні

Колекційний коньяк «Імперіал», гордість виноробів підприємства «Таврія», в 2011 році був нагороджений Золотою медаллю на 11-му щорічному конкурсі San Francisco World Spirits Competition .На цьому конкурсі, який відбувся 18-20 березня в Сан-Франциско, взяла участь рекордна кількість учасників, 1106 брендів з 61 країни, продукція було оцінено провідними світовими експертами і сомельє ресторанів і готелів, великими закупщиками і консультантами, відомими галузевими журналістами і кращими барменами світу. Оцінка зразків заснована на сліпій дегустації, за категоріями для забезпечення конкурентоспроможності, що робить цей конкурс найбільш авторитетним і визнаним в галузі.

Відвідувачі і туристи приїхали на підприємство мають можливість на кілька годин зануритися в світ чарівництва, пов'язаного з народженням напою Королів і Короля серед напоїв-Коньяку. Вони самі зможуть вдихнути аромат, присутній при народженні напою, почути і побачити, як безперервно ллються ріки виноградного спирту. Побувавши на виробництві, Ви здивуєтеся тисячілітровим бочок, в яких «відпочиває» благородний напій, побачите унікальну лінію розливу напою, через яку за рік проходять понад 10 мільйонів пляшок.

Під час дегустації відвідувачі мають можливість на місці ознайомитися з кращими зразками коньячної і винної продукції підприємства. Прослухати кваліфікований розповідь фахівця про історію підприємства, про виробленої продукції, про правила правильного вживання алкоголю.

Прослухати кваліфікований розповідь фахівця про історію підприємства, про виробленої продукції, про правила правильного вживання алкоголю

Відвідавши фірмовий магазин Ви дізнаєтеся, скільки чарівники беруть за натхнення і магію. Частина цього чарівництва Ви зможете взяти з собою для Ваших друзів і близьких.

Коньячний завод «Таврія» знаходиться в місті Нова Каховка, на проспекті Дністровському, 299. До найближчої залізничної станції - 6 км. Відстань до обласного центру, Херсона - приблизно 80 км.

Більш детальну інформацію Ви можете отримати на сайті підприємства .

Організувати поїздку на підприємство Вам з радістю допоможе наша вам туристична фірма: ОФИР-ТУРС

Новости