Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Арочний навіс на дачній ділянці: види, переваги та недоліки

Все частіше на дачних ділянках і біля заміських будинків можна зустріти різні арочні навіси, зроблені з різного матеріалу і для різних цілей Все частіше на дачних ділянках і біля заміських будинків можна зустріти різні арочні навіси, зроблені з різного матеріалу і для різних цілей. В основному такі навіси використовуються для захисту від дощу і сонця. Все частіше дачники замість теплиць з помідорами і грядок з картоплею, прикрашають свої ділянки квітковими клумбами і красивими навісами у вигляді арки. Іноді саме каркас від старої теплиці і може послужити тим самим початком для створення нового прикраси дачної ділянки, яке і послужить хорошим укриттям від сонця і дощу. Але можливо все ж варто замовити нові матеріали. Каркас так само доступний, як і будівництво будинків з піноблоку під ключ .
Види аркових навісів
Постійні конструкції будують з більш міцних і довговічних матеріалів. Так само роблять більш легкі конструкції. У побудові аркових навісів останнім часом часто використовують металевий каркас, який покривають полікарбонатом. Цей матеріал досить міцний, а так само гарний. Але для монтажу таких навісів важливо використовувати правильну техніку: крани, навантажувачі, дороге навісне обладнання для навантажувачів. Виробники полікарбонату пропонують широку кольорову гаму цього матеріалу. Така конструкція може стати хорошим дизайнерським рішенням на будь-якій ділянці і доповнити або прикрасити вже, наявні споруди. Металеві каркаси варто попередньо покрити ґрунтовкою і високоякісною фарбою. Найчастіше використовується сталевий металевий профіль, який легко гнеться при будь-якій температурі, що полегшує роботу при створенні форми арки. Багато хто віддає перевагу все ж дерев'яні арки, з рослин і тканини.
Переваги та недоліки арочних навісів
Навіси з рослин є поєднанням металевого каркаса, дерева і каменю, і, звичайно ж, витких рослин. Для створення арок з тканини, в продажу є тенти, які практично не промокають і майже не пропускають сонячне світло. Все залежить від щільності тканини. Якщо на дачній ділянці є басейн, то арочний навіс над ним може бути дуже актуальним рішенням. Навіс захищатиме басейн від попадання листя, гілок та іншого крупного сміття. Так само від попадання опадів, в яких міститься безліч речовин, які можуть привести до швидкого зносу басейну, і не бажані для здоров'я тих, що купаються.
Ще арочний навіс може бути дуже корисний для посиденьок на свіжому повітрі в не дуже сприятливу погоду. З таким навісом дощ і вітер не зіпсують ніякої пікнік. Так само навіс може послужити відмінним захистом від сонця. Уздовж навісу можна посадити виноград або інші в'юнкі рослини, які посилять захист від палючого сонця і прикрасять двір своєю природною красою. Під таким навісом можна влаштувати місце для відпочинку або заховати автомобіль від дощу. Арочний навіс є однією з найкрасивіших сучасної конструкцій, здатної прикрасити будь-який дизайн і добре прислужитися.

Новости