Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: В Естонії придумали віртуальний вид на проживання для іноземних підприємців

В Естонії, можливо, незабаром іноземці зможуть подати заявку на отримання "віртуального посвідки на проживання" в країні. Цей документ дозволить користуватися місцевими онлайн-послугами, відкривати банківські рахунки і реєструвати компанії, які не в'їжджаючи в

В Естонії, можливо, незабаром іноземці зможуть подати заявку на отримання "віртуального посвідки на проживання" в країні. Цей документ дозволить користуватися місцевими онлайн-послугами, відкривати банківські рахунки і реєструвати компанії, які не в'їжджаючи в країну, повідомляє ZDnet .

Крім того, власників таких посвідчень планують звільнити від сплати податків, якщо отримані кошти будуть реінвестовані в економіку Естонії.

Для отримання нового статусу необхідно буде пройти перевірку, аналогічну тій, яка проводиться під час видачі візи, а також надати свої біометричні дані - відбитки пальців або сканований знімок сітківки ока.

Спочатку для подачі заяви претендентів доведеться приїжджати до Естонії, але вже через рік влада розраховує зробити процес підтвердження особи та подачі заяви можливим в консульських установах за кордоном.

Ідея обговорювалася близько семи років. Тепер, якщо естонський парламент прийме відповідні поправки в законодавство без істотних затримок, влада зможе почати видавати нові посвідчення особи для віртуальних резидентів до кінця цього року.

В уряді очікують, що до 2025 року електронними резидентами Естонії, населення якої становить 1,4 млн осіб, стануть 10 млн іноземців. Заступник глави відомства з комунікацій та державних інформаційних систем Тааві Котка заявив з цього приводу, що десять мільйонів електронних резидентів - це велика мета, яка демонструє амбіції країни.

"Ми хочемо створити інфраструктуру і дозволити компаніями, як естонським, так і закордонним, користуватися цією інфраструктурою, щоб розширити межі нашої країни. Зараз в Естонії налічується 80 тис. Компаній, якщо нам вдасться подвоїти це число за допомогою електронного громадянства - це буде відмінний результат , "- пояснив чиновник відомства, який створив одну з найбільш ефективних і зручних систем" електронного уряду "в світі.

Експерти вже побачили в новій ініціативі можливість залучення підприємців, які потребують банківських рахунках Європейського союзу. Наприклад, зараз для відкриття банківського рахунку потрібна фізична присутність у відділенні, щоб його співробітники могли візуально підтвердити особистість клієнта.

На думку Тааві Котки, якщо людина вже підтвердив свою особу представникам держави або в консульстві Естонії, необхідності в додаткових перевірках не буде. Підприємців, яких спокусить можливість відкриття банківського рахунку та реєстрації компанії в єврозоні за все за один день, може виявитися чимало.

Нагадаємо, в даний час клопотати про тимчасове дозволі на проживання в Естонії з метою підприємництва може іноземець, який інвестував в діяльність комерційного підприємства на території Естонії мінімум 65 тис. Євро. Індивідуальний підприємець повинен інвестувати з цією метою мінімум 16 тис. Євро.

Міністерство внутрішніх справ країни недавно запропонувало спростити отримання постійного виду на проживання для великих інвесторів, готових підтримати економіку Естонії сумою понад 1 млн євро.

Скільки буде коштувати статус віртуального резидента, що не дає права в'їзду в країну, але напевно здатний спростити отримання Шенгенської візи, не повідомляється.

Новости