Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як пройти співбесіду в посольстві США при отриманні візи

  1. Як записатися на співбесіду в посольстві
  2. Чи можлива зміна запису
  3. Де проходити співбесіду
  4. Що потрібно при собі мати для співбесіди
  5. Як проходить співбесіду
  6. Часті питання на співбесіді
  7. Як поводитися під час співбесіди

Співбесіда в посольстві США - важливий етап, від якого залежить успіх вашого звернення за візою. Щоб благополучно пройти співбесіду, потрібно підготуватися до нього якомога ретельніше. Ось основні етапи, які вам треба буде пройти.

Як записатися на співбесіду в посольстві

Як записатися на співбесіду в посольстві

Перед тим як пройти співбесіду на отримання візи, доведеться попередньо записатися. Зробити це можна за допомогою інтернету або при зверненні в контактний центр.

Для цього буде потрібно сторінка, яка підтверджує подачу заяви за формою DS-160, вашу адресу електронної пошти, закордонний паспорт, дійсний не менше шести місяців після передбачуваного повернення, а також деякі додаткові документи, якщо ви претендуєте на спеціальні категорії віз (наприклад, на робочі) .

Чи можлива зміна запису

Якщо з якихось причин у вас немає можливості приїхати в призначений час, можна змінити дату і час запису на співбесіду на візу через свій особистий профіль. Зрозуміло, зловживати цим правом не варто: американці цінують пунктуальність.

Подарунок 2100 рублів на житло!

При реєстрації за посиланням в AirBnB ви отримаєте 2100 рублів на свій аккаунт.

За ці гроші можна зняти хороші апартаменти на 1 день за кордоном або в Росії. Бонус працює тільки для нових акаунтів.

Де проходити співбесіду

Прийшовши на співбесіду, ви побачите перед будівлею Консульства російського поліцейського, у якого можна уточнити, в яку чергу вам потрібно встати. Коли підійде час, ви пред'явіть паспорт і пройдете в будівлю. Попередньо доведеться минути металошукач - це необхідний захід безпеки.

Що потрібно при собі мати для співбесіди

Перед співбесідою вам знадобиться приготувати певні документи, які можна поділити на обов'язкові та факультативні, які надаються за бажанням (на підтримку заяви).

В обов'язковому порядку потрібний закордонний паспорт, дійсний мінімум півроку після закінчення поїздки (обкладинку рекомендується заздалегідь зняти, втім, як і на будь-яку іншу візу), підтвердження запису і роздруківка з підтвердженням реєстрації анкети форми DS-160 .

Факультативні документи - це все, що ви хочете і можете надати для того, щоб переконати Консульство в сумлінності ваших намірів. Це можуть бути копії свідоцтва про шлюб та про народження дітей, які залишаються в Росії, довідки з місця роботи та з банку, документи про нерухомість (наявність у власності нерухомого майна викликає в американців повагу, навіть якщо це старенький будиночок на трьох сотках, який ви за непотрібністю давно не відвідували), а також план поїздки, складений у довільній формі.

Як проходить співбесіду

У залі інтерв'ю потрібно буде дочекатися, поки по гучному зв'язку оголосять ваше прізвище і вікно, де буде проходити співбесіду. Підійшовши до вікна, не потрібно пред'являти офіцеру все принесені з собою документи: дочекайтеся, поки він попросить про це сам. Консульські співробітники заздалегідь вивчають досьє заявника на підставі наданих їм в анкеті даних.

Якщо після закінчення інтерв'ю вам повертають документи, це означає, що у візі, на жаль, відмовлено. Подати заяву можна повторно, причому щоб уникнути упередженого ставлення наступне співбесіду проводитиме інший співробітник.

Якщо ж візу схвалили, про це також скажуть відразу і назвуть приблизну дату, коли ви зможете отримати закордонний паспорт з проставленою візою.

Часті питання на співбесіді

Люди, які мають співбесіду на візу в США, часто задають питання, що цікавить консульських офіцерів, про що їх можуть запитати при особистій бесіді. Ось основні питання, на які вам, швидше за все, доведеться відповісти:

  • Мета майбутньої поїздки. Вас можуть запитати про те, як давно і де ви познайомилися з запрошуючим, чи зустрічалися раніше особисто. Якщо мета вашої подорожі - туризм, американці не вимагають, як для багатьох інших країн, підтвердження броні готелю. Тим більше не варто його заздалегідь оплачувати: навпаки, це може бути розцінено як тиск на Консульство. Але потрібно буде пояснити, які міста ви запланували відвідати і чому, назвати готелі, в яких припускаєте зупинитися.
  • Рід ваших занять. Це ще одна актуальна тема, від ваших відповідей може залежати результат усього співбесіди. Тут допоможуть не тільки грамотні відповіді, а й документи, які у вас є з собою: довідка з місця роботи, візитні картки, рекламні буклети, які допоможуть дати консульському офіцерові уявлення про діяльність вашого роботодавця.
  • Іноді для того, щоб успішно пройти співбесіду в посольстві США, може знадобитися знання англійської мови. Звичайно, розмова буде проходити на вашій рідній мові, але чиновник може зацікавитися тим, як ви будете спілкуватися без перекладача, тим більше ваша мета - не поїздка в складі туристичної групи, а самостійну подорож по країні або діловий візит.
  • Питання щодо заповнення анкети форми DS-160. Ваші відповіді повинні бути логічними і відповідати всім даним, зазначеним при її заповненні. Якщо ж співробітник Консульства викриє вас в неточності, не варто панікувати - поясніть, що просто виникла помилка і ви готові посприяти в її виправленні.

Якщо ж співробітник Консульства викриє вас в неточності, не варто панікувати - поясніть, що просто виникла помилка і ви готові посприяти в її виправленні

Як поводитися під час співбесіди

Основне правило, яке потрібно дотримуватися, прийшовши на співбесіду в американському посольстві - тримайтеся спокійно і впевнено. Американцям такий стиль поведінки імпонує, тому хвилюватися не варто.

Проходження співбесіди на отримання візи в США - зовсім не тортури, а просто необхідна процедура, результат якої, цілком можливо, матиме позитивний вплив на все ваше подальше життя.

Новости