Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як поводитися під час розлучення: 10 практичних порад від психолога

Розлучення з чоловіком перестав лякати жінок вже давно, і в наше століття навряд чи багато хто стане терпіти життя поруч з нелюбом людиною, боячись осуду суспільства. Як бути, якщо ти зустріла і покохала іншого чоловіка? Припустимо, ти вирішиш на розлучення. Як в процесі розлучення не втратити майно, яке не посваритися з чоловіком остаточно і, головне, не нашкодити собі?

Як в процесі розлучення не втратити майно, яке не посваритися з чоловіком остаточно і, головне, не нашкодити собі

Ну а якщо у вас багато спільного майна, якщо в родині вже є спільні діти - ситуація ускладнюється в рази. Як себе вести і на що потрібно обов'язково звернути увагу, радить наш новий експерт - адвокат Ксенія Проконова.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Вчені та психологи назвали 5 ознак стовідсоткового розлучення

Ситуація: ви вже або плануєте розлучення. Ділити є що і кого. Діти представляють для тебе цінність і хочеться визначити місце їх проживання все-таки з тобою.

Адюльтер - хоч термін і чоловічого роду, але зустрічається у обох статей. Що це означає для ваших стосунків, як пережити і чи варто, ти прочитаєш в жіночих і чоловічих журналах. Я б хотіла поговорити про інше. Про епістолярної і не тільки гігієну.

Позашлюбні ігри можуть не бути основною причиною розлучення, але гарантовано стануть аргументом для другої сторони.

У нашій країні судова практика у таких справах змінюється, судді починають сприймати аргументи у вигляді скріншотів соціальних мереж, записів розмов і показань детективів, хто витягує всю виворіт романів.

Отже, перед тобою постає практично шекспірівський вибір: забути про предмет пристрасті на час судових тяжб або ж будувати нове, не озираючись? Якщо ти вибрала другий варіант, тобі далі.

  1. Почекай зі спільним життям. Це може бути сприйнято як аморальний спосіб життя. Нагадаю, ти все ще в шлюбі. Судді погано ставляться до сторонніх людей, що живуть разом зі спірними дітьми. Особливо якщо ми говоримо про зовсім крихтах. Також в очах суду це може означати неможливість їх утримувати і доглядати за ними самостійно. Аліменти аліментами, але якщо у тебе є свій активний чи пасивний дохід, двері шлюборозлучних судів розорюються охочіше.
  1. Пам'ятай про випадкових свідків і переманити їх на світлу (або 50 відтінків світлого :) сторону раніше конкурентів. Я говорю про консьєржа, персоналі готелю, покоївок добових квартир і так, про сусідів. Всі ці люди мають певні знання про твою інтимного життя. В кожній людині, що стоїть перед ризиком викриття, прокидається талант переговірника. Включи його заздалегідь.

Включи його заздалегідь

  1. Фінансова безпека. Оренда добових квартир, готелів не повинна здійснюватися з твого аккаунта в букінгу, а оплата - з твоєї картки Приватні. Твоє ім'я, номер телефону та копія паспорта не повинні з'являтися в настільки поганому, з боку чоловіка / дружини справі. Зрештою, нехай це побуде проблемою другої сторони.
  1. Чекин і Селфі міцно увійшли в щоденний ритуал турботи про себе. Чекин в Swarm, наприклад, досить легко витягуються з твого аккаунта і стають надбанням громадськості. Якщо ти не змогла б пояснити бабусі біля під'їзду, чому о 2 годині ночі ти знаходишся в приватному секторі на іншому березі Києва, то не варто і Чекин. Селфі переглянь на предмет впізнаваності чужий обстановки, наявності сторонніх предметів і людей в кадрі і відображенні, візиток, карт і т.п. предметів з ім'ям. Робити це потрібно ДО того як фото пішло в Instagram.

Робити це потрібно ДО того як фото пішло в Instagram

  1. Якщо твоя пасія знаходиться далеко, то месенджери стануть вашим всім. Для початку переконайся, що у тебе стоїть пароль на телефон / планшет, і цей пароль не знає інший член подружжя / га, няня, домробітниця і, до речі, діти.
    У дітей можуть бути свої плани на їхнє життя до 18 років. Пароль варто? Йдемо далі. Віддавайте перевагу мессенджерам, що стирає повідомлення. Наприклад, Telegram це робить за тебе і твою пасію автоматично. Можна користуватися записом і відсилати короткі аудіо повідомлення. В цьому випадку в суд неможливо буде принести цілісну запис вашого спілкування, та скріншот також буде безглуздим. Бажано забути про часові розмовах по Viber і Skype.
  1. На час судової тяганини утримайтеся від передачі фотографій. В крайньому випадку можливі фото, за якими тебе неможливо ідентифікувати однозначно.
  1. У листуванні і розмовах утримайся від висловлювань «Я б приїхала, але потрібно кудись подіти дитину» і т.п. Це може трактуватися як то, що ти поганий батько і з тобою не можна залишати дитину, раз ти віддаєш перевагу позашлюбний секс спілкування з дитиною.

Це може трактуватися як то, що ти поганий батько і з тобою не можна залишати дитину, раз ти віддаєш перевагу позашлюбний секс спілкування з дитиною

  1. Утримайся від пропозицій матеріальної допомоги своєї пасії, особливо якщо ти сама не заробляєте в даний момент. Це може трактуватися як нецільова витрата коштів, які виділяються на дитину.
  1. Зверни увагу на соціальні мережі. Це не означає збільшення статусів і фото з твоєї нової прихильністю. Навпаки, твоя задача - збільшити інформаційну присутність спільно з дітьми. Повір, стане в нагоді, коли будете обговорювати, хто з батьків може дати більше для їх розвитку.
  1. Є ідеальне правило життя в інформаційній сфері: вважай, що тебе весь час прослуховують, є зовнішнє спостереження і в будь-який момент можуть вилучити телефон. Вчасно чисти свої авгієві стайні і не розслабляйтеся. Судова тяжба закінчиться, а звички і дисципліна послужать непогану службу в наступних відносинах.

Судова тяжба закінчиться, а звички і дисципліна послужать непогану службу в наступних відносинах

* Все, викладене в статті, так чи інакше приймалося суддями до уваги і вплинуло на результат сімейних спорів.

Ксенія Проконова, партнер практики управління конфліктами Juscutum.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Коментар психолога: 5 головних помилок при розставанні

Колишній чоловік: як будувати з ним стосунки

Думка редакції може не збігатися з думкою автора статті.

Як бути, якщо ти зустріла і покохала іншого чоловіка?
Як в процесі розлучення не втратити майно, яке не посваритися з чоловіком остаточно і, головне, не нашкодити собі?
Отже, перед тобою постає практично шекспірівський вибір: забути про предмет пристрасті на час судових тяжб або ж будувати нове, не озираючись?
Пароль варто?

Новости