Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Риболовля в Астрахані навесні

Риболовля в Астрахані навесні починається відразу після сходження криги Риболовля в Астрахані навесні починається відразу після сходження криги. Хоча багато риби ще знаходяться в зимувальних ямах. Але все одно вже починається певне пожвавлення в клюванні. Ранньою весною, поки ще не почався підйом води, в більшій мірі потрібно розраховувати на ловлю хижої риби. Саме хижак дуже активний, готуючись до майбутнього нересту.

Початок лову щуки

Першою серйозно активізується щука. Оскільки саме вона буде першою нереститися. Є певний момент, пов'язаний з вибором розміру приманки для щуки, яка готується до нересту. У цей період риба буде з більшою енергією атакувати не надто велику приманку. У всякому разі, розмір спінінга приманки повинен бути менше, ніж розмір приманки, яка застосовується влітку і восени. Але цей момент стосується тільки статевозрілої риби.

Активація окуня

Через пару тижнів після нересту щуки починає активізуватися окунь. Великі зграї починають підтягуватися до берега, готуючись до нересту. І нересту передує короткий, але дуже інтенсивний жор окуня. Приблизно в цей же період, починається посленерестовий жор щуки. Терміни початку цього дійства, позначити складно, все залежить від температури води і погоди.

ловля судака

Риболовля в Астрахані навесні багатьох приваблює можливістю зловити судака Риболовля в Астрахані навесні багатьох приваблює можливістю зловити судака. Що стосується цього Хишник, то його клювання особливо і не затихає, з часу, коли вода стояла під льодом. Але, як тільки судак отнерестіться, і самці стають на гнізда, охороняти ікру, починається просто божевільний клювання цієї риби. Судак ловиться на практично будь-які приманки спінінгів, атакуючи все, що хоч якось, на думку судака, становить небезпеку для потомства.

Початок лову сома

Сом починає ловитися тільки після завершення весняного паводку. Складно сказати, на що він ловиться краще, на донні снасті або на квок. У цьому плані ситуація, абсолютно не передбачувана.

Біла риба

Біла риба починає свою активність трохи пізніше, ніж хижаки. Лящ довгий час не виходить з зимувальних ям, але потім починає клювати з наростаючою інтенсивністю. Потім слід пауза на нерест, коротка пауза для відпочинку. А потім лящ починає активно годуватися і це триває до самої осені.

Коли починається знаменитий преднерестовий хід вобли, багатьох рибалок інша риба просто не цікавить. Така в Єсенія рибалка в Астрахані приносить у лови просто вражають уяву.

Самим останнім починає ловитися сазан Самим останнім починає ловитися сазан. Потрапити на преднерестовий жор досить складно, але після нересту, сазан надолужить, всі прогалини в клюванні.

важливі нюанси

Потрібно розуміти, що в цьому регіоні в весняний період існують певні обмеження. Ловити можна тільки на ділянках, які закріплені за рибальськими базами. Ловля в місцях, які вважаються нерестилищами - заборонена. Заборона діє з 20-го квітня до 20-го червня.

Взагалі, рибалка в Астрахані навесні передбачає врахування цілого ряду важливих моментів. По-першу чергу, це деякі питання етики. Чи варто ловити рибу, яка ще не отнерестілась? Або чи варто ловити судака, який стоїть на гніздах і охороняє ікру? Загалом, кожен повинен вирішувати для себе індивідуально. І розуміти, що кожна спіймана перед нерестом риба, не дасть потомства. Але це не означає, що потрібно відмовлятися від весняної риболовлі. Просто все треба робити раціонально.

Легендарна рибалка в Астраханській області

Астраханська область є саме тим місцем, де можна реалізувати всі свої рибальські мрії. За великим рахунком, тут є вся риба, яка характерна для європейської частини Росії, за виключення форелі і лососевих. У самій


Зимова риболовля на балансир

З усіх способів активної зимової ловлі хижака, зимова риболовля на балансир - наймолодша. Перші балансири з'явилися на прилавках наших магазинів риболовних трохи більше двадцяти років тому. Але за цей час вони


Риболовля в Башкирії взимку

Риболовля в Башкирії взимку все-таки менш інтенсивна, ніж рибалка в цьому регіоні з відкритої води. Річки та озера покриваються льодом ще на початку грудня. Хоча останнім часом терміни льодоставу починають зміщуватися в більш


Зимова риболовля в Астрахані

Зимова риболовля в Астрахані настільки ж цікава, як і риболовля в теплу пору року. Правда варто зауважити, що деякі види риб взимку не клюють по цілком зрозумілих причин. Впадає в сплячку сом, сазани


Риболовля та полювання в Астрахані

Нижня Волга і її дельта завжди вважалися, одним з кращих місць в європейській частині Росії для риболовлі та полювання. Риболовля та полювання в Астрахані щорічно приваблює сотні тисяч любителів активного відпочинку на природі.


Чи варто ловити рибу, яка ще не отнерестілась?
Або чи варто ловити судака, який стоїть на гніздах і охороняє ікру?

Новости