Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як провести весняні канікули

Третя навчальна чверть, напевно, найважча для школярів. Накопичується втома, відчувається авітаміноз, нестача сонячного світла призводить до апатії.

Дитина кволий. Йому потрібні додаткові зусилля для виконання звичних справ і обов'язків. «Не хочу», «Не можу», «Не цікаво», - ось що можна почути від дитини.

Природа подбала про те, щоб кожна істота періодично відновлювало свої сили, і «першим дзвінком» до цього є втома, що накопичилася. За довгі місяці навчання у дитини втомлюється особливо мозок, якому доводиться вирішувати складні завдання, запам'ятовувати формули і вірші. За інтелектуальною напругою слід напруга нервове. Як правило, якщо втомився мозок, то м'язи навпаки, вимагають руху і готові до різноманітних навантажень. Тому так важлива для дитини зміна діяльності.

Потрібно, щоб одноманітне протягом життя змінювалося новими враженнями та емоціями.

Самий чудовий варіант - це змінити обстановку, вивести школяра на відпочинок. Якщо немає можливості провести канікули за кордоном, то дача - прекрасна альтернатива. Якщо дитина буде заперечувати, що на дачі нудно навесні, то можна запропонувати йому запросити в гості друга або подругу. Разом проводити час веселіше.

Якщо і такої можливості немає, то цікаво можна провести час в і місті. Які можливості надаються для активного проведення часу?

Хочеться нагадати, що в дні шкільних канікул дитячі спектаклі, сеанси фільмів і мультфільмів проходять не тільки у вихідні дні, а й у будні.

Дні шкільних канікул - це час проведення різноманітних дитячих фестивалів. Відкриття виставок дитячої тематики в музеях, виставкових залах і галереях намагаються приурочити до днів шкільних канікул. Цікаві програми проходять і в численних дитячих культурних центрах і будинках творчості. Програма, як правило, насичена. Вона включає концерти самодіяльності, спортивні змагання та естафети, що проходять на свіжому повітрі, майстер - класи та автобусні екскурсії.

Як активно провести вільний час на свіжому повітрі? Ласкаво просимо в парки! Міські парки - це не тільки майданчики для прогулянки мам з колясками і дітей - дошкільнят. Це оснащена територія, оформлена в сучасних тенденціях дизайну, що надає різноманітні можливості для активного відпочинку. Є бігові та велосипедні доріжки, спортивні клуби, футбольні поля і ролледромов.

Завдання, яке ставлять адміністрація парків перед собою - це зробити парки привабливими для молоді та сімейної аудиторії.

З кожним роком з'являються нові дитячі центри розваг, і центри активного відпочинку. Побудовано навіть скеледроми.

Для тих, хто ще не може розлучитися з зимовими видами спорту: лижами, сноубордом і ковзанами, можуть скористатися критими катками і критим гірськолижним комплексом.

Музеї - садиби в дні канікул проводять різні тематичні програми для школярів. Програми можуть бути як для організованих груп, так і для всіх бажаючих. Велика частина програм проходить на свіжому повітрі. Часто включає в себе різні активні заходи. Це можуть бути стародавні забави, ігри, конкурси та тематичні виступи.

Ще один вид проведення часу - це екскурсійні тури. Можна звернутися в турагентства. Вони організовують тури для шкільних груп. Якщо кількість бажаючих активно і пізнавально провести час, невелике, тоді їх приєднують до вже набраної групи.

Чудовий варіант - на кілька днів виїхати всією сім'єю в старовинні міста. Самим опрацювати маршрут, по інтернету забронювати готелі, підготувати інформаційну довідку: де і що можна подивитися. Насолодитися природою, подивитися визначні пам'ятки і всмак на спілкуватися з бли зкімі. Такий відпочинок запам'ятається надовго.


Саватеева Марина
Також по темі

За що платити?
Син цього року став займатися англійською мовою з репетитором. Знайшли студентку через Інтернет.

Ігри для розвитку мовлення
Багато мам школярів скаржаться на те, що не можуть «змусити» дитину читати, оскільки йому, дитині, це нецікаво. Однак любов до читання, так само як і до рідної мови, починається задовго до того, як дитина почне швидко читати про себе, і включає такий обов'язковий елемент як гра

Зимові канікули: йдемо в музей!
У дні зимових шкільних канікул, музеї працюватимуть безкоштовно. Давайте скористаємося цим. Часу вдосталь, мами і тата вдома. Тому, в путь

Які можливості надаються для активного проведення часу?
Як активно провести вільний час на свіжому повітрі?

Новости