Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Поросячі перегони в Ясногородці. Відео


В українських поросячих перегонах переміг найменший порося Вован-кабан

Інна Іщук

В рамках фестивалю страусиних перегонів на Ясногородській фермі пройшли поросячі перегони. 8 маленьких поросят з породи в'єтнамських змагалися, хто швидше добіжить до фінішу в спеціально побудованому для них вольєрі.

Перед змаганням поросят не годували, щоб у них був стимул бігти дистанцію. Загончик відкривався. Ложкою били по мисці. І бігуни бігли до фінішу. Хто приходив останнім, вибував зі змагання. В кінці залишилися двоє. І першим прийшов найменший Вован кабан.
- Тренували поросят півтора місяці, - розповів завідувач фермою Павло Заостровних, - ми, звичайно, ставили на найбільшого Михалича. Але він вибув із змагань на другому турі. А малюк вагою 1,8 кг, Вован кабан виявився в'юнким і швидким. Маленьким всюди дорога. Тепер переможця чекає відпочинок і спокій. А потім ми знову помістимо його до поросятам.

У вихованні спортсменів тренер назвав головними доброту і ласку, відчувати тварина, що йому треба, вчасно нагодувати, надати допомогу. Після змагання всім дали смачною кукурудзи і підкріпили зеленим частуванням.

А потім все дорослі і діти почали запускати повітряних зміїв, влаштувавши справжнє свято. Провідна ТВ програм України та Росії Валентина Никитенко провела аукціон, на якому були куплені дерев'яні свистульки, ложки, солом'яні капелюхи і багато інших корисних речей. Фестиваль на Ясногородській фермі в Київській області продовжиться весь вересня, запрошуючи на вихідних любителів природи і страусиних і поросячих змагань.

kp.ua , youtube.com


Новости