Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найменші породи собак (ФОТО)

  1. чихуахуа
  2. Той тер'єр
  3. Йоркширський тер'єр
  4. Померанський шпіц
  5. пекінес
  6. японський хін
  7. Джек рассел тер'єр
  8. папільон
  9. Карликова (кроляча) такса
  10. мініатюрний бультер'єр

Зміст статті:

Зміст статті:

Популярність маленьких порід собак зростає з року в рік. Маленька собака займає небагато місця, їй потрібно менше простору для вигулу, до того ж її легко можна брати з собою при необхідності.

При цьому дрібна собака все ж залишається собакою. З нею можна виходити на прогулянки і навіть займатися спортом. Якщо ви давно мрієте про вірного чотириногого друга, але сумніваєтеся, чи зможете забезпечити йому відповідні умови утримання, подумайте про маленьку собачку.

чихуахуа

чихуахуа

Найменша з усіх порід собак. Важить всього близько 3 кг, при допустимому зростанні 15-23 см.

Дуже наглядові, розумні і рухливі собачки. Неймовірно чарівні. Але тільки тоді, коли їм все доводиться до вподоби. В іншому випадку можуть проявляти досить твердий характер.

Чи не виносять самотності.

Через своїх розмірів і крихкості не дуже підходять для сімей з дуже маленькими дітьми. Не вміючи правильно поводитися з собакою, дитина може завдати шкоди такій крихті. Заводити чихуахуа краще для дітей старшого віку.

Той тер'єр

Той тер'єр

Найменший з усіх тер'єрів (вага собак цієї породи коливається від 1 до 2,5 кг, а зріст - в межах від 18 до 26 см), Той тер'єр все ж справжнісінький тер'єр з усіма витікаючими наслідками - розумний, спритний, хоробрий і дуже енергійний

Він завжди впевнений у собі і не відчуває ні найменшого страху ні перед яким супротивником. Цю собаку нітрохи не бентежать свої більш ніж скромні розміри - той-тер'єр поводиться так впевнено, наче він великий і сильний пес.

При правильному вихованні з собак цієї породи виходять чудові компаньйони - ласкаві, рухливі, грайливі домашні улюбленці і в той же час, пильні і безстрашні охраннікі- «дзвіночки».

Йоркширський тер'єр

Йоркширський тер'єр

Ще один представник групи маленьких тер'єрів. Незважаючи на свою яскраву декоративну зовнішність, йорк, так само, як і тієї, наділений серйозною «начинкою».

Уважний, розумний, рухливий - це відмінний вибір для тих, хто не забуває, що маленька собака - це теж собака.

При бажанні ви навіть можете зробити зі свого вихованця прекрасного спортсмена - собаки цієї породи досить успішно виступають в аджилити.

Але врахуйте, що йоркширський тер'єр досить вимогливий у догляді. Його шерсть необхідно регулярно вичісувати, підстригати і мити спеціальним шампунем.

Зростання йоркширського тер'єра коливається в межах від 17 до 23 см, а вага - від 2 до 3,5 кг.

Померанський шпіц

Померанський шпіц

Зустрівши на вулиці цю маленьку пухнасту собачку з кумедною лисячій мордочкою, не поспішайте протягувати до неї руки.

Незважаючи на свої розміри (вага до 3 кг, зріст близько 20 см) і декоративне призначення, померанський шпіц не виносить фамільярності, до того ж може сприйняти вашу товариськість за спробу нападу на свого обожнюваного господаря. Для тих же, кого помаранча вважає «своїми», він може бути самим милим істотою на світі.

Іноді буває задерикуватий по відношенню до інших собакам, тому на загальному вигулі його ніколи не можна випускати з поля зору. У регулярному догляді потребує його густа шерсть, яку потрібно вичісувати щоб уникнути колтунів.

Прекрасний варіант маленької сімейної собаки.

пекінес

пекінес

Пекінес - дуже популярна порода собак невеликого розміру, причому на його популярність не впливають ніякі модні віяння. Шанувальники цієї породи цінують його, перш за все, за незвичайну красиву зовнішність, і за гідність, з яким ці собаки ведуть себе вдома і на вулиці.

Вага пекінеса дорівнює 3-5,5 кг, а зріст - 15-22 см. Розкішна шубка пекінеса потребує регулярного догляду. Вкрай бажано купити спеціальний комбінезон для собак і надягати його на прогулянки в дощ і сльота, інакше вам доведеться постійно купати свого вихованця.

Пекінес буде відмінним компаньйоном як для літньої людини, так і для сім'ї з дітьми за умови, що діти вже досить дорослі.

японський хін

японський хін

Власники японських хінів по всьому світу одноголосно стверджують, що якщо і існує ідеальна собака-компаньйон - то це і є японський хін. З ними складно не погодитися.

Собаки цієї породи дуже розумні, доброзичливі, рухливі і делікатні. Мають дуже легким характером, добре дресируються. Це одна з тих порід, яких можна сміливо рекомендувати недосвідченим собаківників і літнім людям - японський хін рідко створює проблеми своїм власникам.

Як і у всіх короткомордих собак, у японських хінів можуть бути проблеми з перенесенням спеки і інтенсивних фізичних навантажень. Зростання японського хіна коливається в межах 23-25 ​​см, а важать вони від 2 до 4 кг.

Джек рассел тер'єр

Джек рассел тер'єр

Маленький, та молодецький - це точно сказано про джек-рассел. Зовсім невеликий (25-30 см і 6-8 кг), цей песик примудряється завжди перебувати в центрі уваги.

Веселий, дуже енергійний, кмітливий і наполегливий - це справжній тер'єр від кінчика носа до кінчика хвоста.

Потребує тривалих прогулянках, фізичної активності та твердому вихованні. Іноді буває дуже впертий. Може провокувати бійки серед собак, в яких сам же із задоволенням і бере участь.

Чи не підійде людям спокійним або літнім, зате стане відмінним компаньйоном для людей, які ведуть активний спосіб життя.

папільон

папільон

«Папільон» з французької перекладається як «метелик» - так назвали цю собаку за її незвичайні вушка, які надають їй разючу подібність з цим красивим комахою.

Папільон надзвичайно ласкаві, веселі і орієнтовані на спілкування з людиною. Мають помірним темпераментом, тому можуть стати дуже комфортним і приємним компаньйоном для літньої людини. Але і у великій галасливій сім'ї їм також знайдеться місце - Папільон вміють «вписуватися» в будь-яку обстановку, підлаштовуючись під неї.

Дуже тямущі, легко піддаються дресируванню.

Зростання папильона становить 20-26 см, а вага - 2,5-5 кг.

Карликова (кроляча) такса

Карликова (кроляча) такса

Кроляча такса - зменшений варіант такси звичайної. Розміри - єдине, що відрізняє цих родичок один від одного (зростання кролячій такси дорівнює 12-16 см, а вага 2-3 кг).

Карликова такса володіє таким же гострим розумом, чуттям, енергійністю і впертістю, як і її більш велика сестриця.

У зв'язку з цим не рекомендується заводити таксу людям спокійним, домосідам або літнім. Не знайшовши виходячи своєї енергії, кроляча такса направить всю свою активність в руйнівне русло. Але якщо ви любите активні прогулянки і готові приділяти час своєму домашньому вихованцеві, собака цієї породи стане для вас прекрасним компаньйоном.

мініатюрний бультер'єр

мініатюрний бультер'єр

Ще одна мініатюрна копія більшої породи. Вага мінібуля не перевищує 8 кг, а зріст дорівнює 25-35 см.

Кмітлива, спритна і досить сильна для своїх розмірів собака.

Спортсмен по духу, потребує активних прогулянках. Категорично не підходить людям похилого віку і домосідів.

Не проти з'ясувати стосунки з іншими собаками, тому необхідно приділити увагу своєчасної соціалізації, щоб з цуценя не виріс агресор. При правильному вихованні мініатюрний бультер'єр - відмінна собака-компаньйон для людей, які ведуть активний спосіб життя.

Джерело: сайт про собак VashaSobaka.com.ua

З цією статтею ще читають:

Новости