Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віго - «Перлина Атлантики»

Галісійська місто Віго, називемий ще «Перлиною Атлантики», розташований на узбережжі одного з мальовничих заток регіону Ріас Байщас

Галісійська місто Віго, називемий ще «Перлиною Атлантики», розташований на узбережжі одного з мальовничих заток регіону Ріас Байщас. Залив Віго своїй вигнутій береговою лінією з висоти нагадує норвезькі фіорди.

Віго - найбільше місто на північному заході Іспанії. Це сучасний і динамічний місто з багатим історичним минулим. Щоб зупинитися в Віго на кілька днів, у Вас не буде проблем з вибором готелю. Їх тут безліч, від скромних апартаментів, до розкішних п'ятизіркових готелів.

Залишивши валізи в готелі, почнемо наше знайомство з містом. Для початку ми підем в Старе Місто Віго з його вузькими вуличками, неодмінно провідними на якусь майдан, заставлену столиками ресторанів і кафе. Ідеальне місце для знайомства з місцевою гастрономією.

В першу чергу вирушайте на «устричний вулицю», де Вам запропонують спробувати цей свіжий морський делікатес.

В першу чергу вирушайте на «устричний вулицю», де Вам запропонують спробувати цей свіжий морський делікатес

Після цього невеликого «устричного» аперитиву Ви зможете покуштувати страви місцевої кухні в будь-якому з численних ресторанів історичної центру Віго. Рекомендуємо заглянути в "La Mari" або "La Coruxa". Обов'язково попрбуйте типові галісійські страви: восьминіг «А ла Ферія», галісійська пиріг - емпанада, страва з рису, зване «аррос кальдошо».

Підкріпивши сили, вирушаємо далі по маршруту до Кафедрального Собору Санта Марія і далі до площі Конституції - ідеальне місце, щоб випити чашечку кави на одній із терас. Вийшовши зі Старого Міста, ми опинимося у так званих «Воріт Сонця», де розташоване одне з найцікавіших монументальних споруд міста - «Ель Сірено». Тут починається пішохідна торгова вулиця «Прінсіпі» з безліччю магазинів: від сувенірних крамниць до магазинів одягу відомих марок.

Залишимо центр міста, щоб спуститися по одній з вуличок до морської набережної Віго. Прогулюючись уздовж морського узбережжя Ви обзательно побачите пам'ятник Жюлю Верну. Розповідають, що письменник побував у кількох поїздок в Віго, ставши завсягдатаем зборів місцевої богемної публіки, що збиралася в кафе Старого Міста. В одному з цих зборів Жюлю Верну розповіли про морській битві біля містечка Ранде, який нещодавно трапився між англо-голландським флотом і іспано-французької армадою 23 жовтня 1702 ода.
Залишимо центр міста, щоб спуститися по одній з вуличок до морської набережної Віго

Іспанські галеони прибутку в затоку Віго навантажені золотом, сріблом і коштовностями, вивезеними з американських колоній. Іспанська флот був розгромлений англійцями, а галеони зі скарбами затоплені біля затоки Ранде, на чиєму дні і покояться донині. Жюль Верн поклав цей історичний факт в основу свого знаменитого твору «20 000 льє під водою».

Жюль Верн поклав цей історичний факт в основу свого знаменитого твору «20 000 льє під водою»

Рекомендуємо Вам взяти туристичний автобус, маршрут якого проходить по основним історичним пам'яткам Віго. Ви підніміться на гору Ла Гія, де розташована красива базиліка, і з чиєї висоти відкривається чудовий вид на затоку Віго. Відвідайте гору Кастро, на одному зі схилів якої збереглися останки стародавнього кельтського поселення I ст.до н.е. На вершині гори знаходиться військова фортеця «Про Кастро», побудована в XVI ст.

Наступна зупинка буде в парку Кастрелос, де Ви зможете відвідати музей аристократичного маєтку Кіньонес де Леон і прогулятися по його саду у французькому стилі.

Далі автобус відвезе Вас на прогулянкову набережну міста - Саміль. Цей пляж простягнувся вздовж узбережжя на 2 км. Тут Ви можете замовити чашечку кави або келих вина на терасі одного з кафе набережній і насолодитися прекрасним видом на океан. Возвращаяь в місто, Ви зробите останову в Морському музеї і побачите набережну рибальського кварталу Боусас.

Далі нас чекає подорож на острови Сіес.

Новости