Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Компенсація за табір: порядок оформлення та терміни 2017

  1. Кому належить виплата компенсації?
  2. На що звернути увагу при виборі табору і покупки путівки?
  3. Які документи і в який термін потрібно надати?
  4. Куди здавати документи і через який термін прийдуть гроші?
  5. Який розмір компенсації?
  6. Як мені вдалося відправити дітей в табір безкоштовно в цьому році?

Добрий день друзі! Дитячий відпочинок часом влітає нам у копієчку. Вартість путівок в дитячому оздоровчому таборі бюджетної назвати не можна, тому будь-яка компенсація за табір не буде зайвою. Отримати допомогу від держави зовсім нескладно, потрібно лише знати всі тонкощі цього процесу.

Як повернути частину грошей за путівку тим, у кого немає пільг? В які органи влади слід звертатися і який пакет документів необхідно надати? У статті спробую розповісти весь процес, але майте на увазі, що умови виплат, багато в чому залежать від регіональної влади.

Постараюся не писати казенною мовою, просто розповім послідовно що і як потрібно робити. В кінці поділюся досвідом, напишу, як мені в цьому році вдалося відправити Кирила і Льоню в Євпаторію безкоштовно.

В кінці поділюся досвідом, напишу, як мені в цьому році вдалося відправити Кирила і Льоню в Євпаторію безкоштовно

Зміст статті

Кому належить виплата компенсації?

Перш за все ви повинні знати, що відпочити частково за державний рахунок може будь-яка дитина від 6.5 до 15 років, що має Російське громадянство, незалежно від наявності пільг.

Отримати компенсацію на одну дитину можна тільки один раз за календарний рік. Те-є, відправити в табір дитини за такою програмою на дві зміни або кілька разів на рік, не вийде. Якщо в сім'ї двоє або більше дітей, то виплату виробляють на кожну дитину.

На компенсацію путівки мають право, як один з батьків, так і організації, що надають для своїх співробітників можливість відправити дітей на відпочинок.

Зверніть увагу! Якщо ви вже відправляли дитини по путівці з роботи і ваша організація отримала компенсацію від держави на нього, то набуваючи ще одну путівку самостійно (на іншу зміну, в інший табір), сподіватися на гроші, звернувшись до Комітету освіти або Соціальний захист, розраховуючи, що ті «не в курсі», не варто. Не знаю, яким чином йде звірка даних у чиновників, але повірте, система налагоджена, перехитрити не вдасться. Сама мимоволі зіткнулася з подібною ситуацією, тому знаю що кажу.

Сама мимоволі зіткнулася з подібною ситуацією, тому знаю що кажу

На що звернути увагу при виборі табору і покупки путівки?

Отже, ви надумали відправити дитину відпочивати. Майте на увазі, що компенсація виплачується тільки за умови відпочинку в Росії. Дитячі табори за кордоном вам навряд чи оплатять. Не дуже зрозуміле питання з тривалістю змін. Читала, що якщо дитина відпочивала більше 21 дня, то можуть відмовити у виплаті. На мій погляд, це абсурд. Зайві дні звичайно враховуватися не будуть, але за 21 день - то повинні заплатити? Я з цим не стикалася, а ви?

Вибираючи дитячий табір, обов'язково переконайтеся в наявності ліцензії і з'ясуйте, не заявлена ​​чи вартість путівки вже з урахуванням компенсації. Частина туристичних фірм або самих таборів, спочатку озвучують ціни на путівки з урахуванням державних виплат. У цьому випадку, вони самі, як юридична особа, займаються всій бюрократією, гроші падають на їх рахунок. Це звичайно зручно, але частіше за все відбувається тоді, коли вартість путівок висока. Своєрідний маркетинговий хід, який дозволяє візуально зменшити ціни і залучити більше покупців. Нічого поганого в цьому немає, але потрібно про це знати.

Якщо в обраному таборі компенсація не входить у вартість, то ви маєте повне право на її отримання за місцем проживання. В цьому випадку, повідомте про свій намір при купівлі путівки. Обов'язково поцікавтеся у менеджерів, коли і яким чином ви зможете отримати від них документи, необхідні для подання до відповідних установ. Зазвичай проблем не виникає, але краще з'ясувати всі нюанси до моменту оплати.

Які документи і в який термін потрібно надати?

У кожному регіоні термін подачі документів на компенсацію за табір може відрізнятися. На мою місцем проживання потрібно надати папери не пізніш як через місяць після закінчення зміни. Рекомендую все-таки уточнювати терміни на місцях, так буде надійніше. А краще не відкладайте це питання, займайтеся ним відразу після повернення дитини з табору.

Перелік документів на компенсацію:

  1. Заява (завантажити можна тут)
  2. зворотний талон
  3. Документи, що підтверджують оплату путівки
  4. Паспорт заявника + ксерокопія (листи: головна, прописка, де вписана дитина)
  5. Свідоцтво про народження (усиновлення) або паспорт (якщо дитині 14 років) + копія
  6. Довідка з місця проживання дитини (якщо не має поки паспорта)
  7. Реквізити банку для перерахування компенсації (офіційний документ з банку)

Увага! Обов'язково перевірте, щоб зворотний талон був правильно заповнений. Там повинні бути: ПІБ дитини, вартість путівки, час перебування в таборі, підпис уповноваженої особи та печатку установи. Надається тільки оригінал.

Якщо прізвище дитини не збігається з заявником і він не вписаний в паспорт, то обов'язково показати папери, які простежують зв'язок (свідоцтво про шлюб, розірвання і т.д.).

У деяких регіонах потрібна довідка з місця роботи заявника або інші папери. Уточніть повний перелік документів на місцях.

Куди здавати документи і через який термін прийдуть гроші?

У Раменському районі документи здаються в Департамент освіти. У місті Жуковський подругу відправили в Соціальний захист. Якісь регламентують цей процес розпорядження або постанови в загальному доступі я не знайшла. Напевно це питання знову ж вирішується на рівні регіональної влади.

Що стосується терміну, то мені спочатку назвали такий період - місяць на обробку інформації, а гроші повинні впасти на рахунок не пізніше 15-го числа наступного місяця. За фактом в місті Раменське так і відбувається. Однак, зустрічала в Інтернеті статті, де пишуть, що виплати здійснюються протягом 3-х місяців. Думаю, можливий і такий термін.

Який розмір компенсації?

Державні органи на місцевому рівні встановлюють середню вартість добового перебування дитини в таборі. Щорічно ця цифра змінюється з урахуванням інфляції. Також встановлюється і процентне співвідношення для кожної категорії громадян.

Припустимо, встановлена ​​вартість перебування дитини в таборі - 1200 руб. на добу. Ця сума множиться на 21 день, виходить 100% - 25200 руб. Припустимо, прийнято рішення виплачувати 40% на дітей, у яких немає пільг. Відповідно, якщо дитина проведе в таборі 21 день, то вам належить виплата компенсації 9000 руб.

Ця сума не залежить від справжньої вартості путівки. Те-є, якою б ви табір не вибрали, бюджетний або дорогий, вона не зміниться. Але якщо дитина перебувала в дитячому таборі менший час. Те перерахунок буде обов'язково.

Увага! Суму взяла абстрактну. У деяких регіонах виплати йдуть з різних джерел і складаються з декількох «струмочків». Про розміри виплат в вашому регіоні, дізнавайтеся на місці. Чиновники зазвичай не приховують цю інформацію. Я лише показала приблизну схему.

Я лише показала приблизну схему

Як мені вдалося відправити дітей в табір безкоштовно в цьому році?

Мій досвід 2017 року швидше за все буде корисний жителям Раменського району Московської області, але хто знає, раптом і в вашому регіоні є такі можливості? Відразу скажу, що в цей рік діяла за іншою схемою, нехай трохи не по темі статті, але може комусь стане в нагоді.

Це літо підкрався до мене несподівано. Зазвичай організацією літнього відпочинку своїх дітей я починаю займатися ще в лютому. Але в цьому році я місяць подорожувала по Таїланду, а після повернення було багато інших проблем, в загальному про табір згадала тільки в травні.

З досвіду минулих років знала, що в Раменському районі щороку виділяються кошти на оплату путівок до літніх таборів. Схема компенсації тут трохи інша. Батьки за 2-3 місяці пишуть заяву, в якому просять надати путівку дитині в дитячий табір. Заяви накопичуються, і ближче до літа путівки розподіляються між дітьми. Далі батьки просто оплачують вартість путівки вже за вирахуванням компенсації. Мінусом такого способу є те, що ви не можете вибрати табір - в який дадуть, туди і поїдете. Природно, всі табори самі що ні наїстися бюджетні з усіма наслідками, що випливають звідси наслідками.

Але мені було не до «жиру», оплатити відпочинок своїм дітям в цьому році я не могла, дивитися на те, як вони все літо сидять біля комп'ютера, мені не хотілося. Тому зібрала документи - свій паспорт, паспорт Кирила (14 років), св-во про народження Лені і довідку з місця проживання для нього, мед. поліса, зробила ксерокопії, і відправилася до Комітету освіти або Департамент, навіть не знаю як він правильно зараз у нас називається. Знаходиться цей заклад в «Білому домі» на 4 поверсі.

Чесно кажучи, навіть не розраховувала на успіх, так як справа була вже після травневих свят. Думала, що запізнилася і бюджет, виділений на ці справи, вже давно вичерпаний, а путівки розподілені між дітьми, батьки яких, були більш спритні.

Сильно здивувалася, але заяву про надання моїм дітям літнього відпочинку, у мене взяли. Відразу хочу сказати, що у нас можна вказати тільки один напрямок з трьох запропонованих. Між таборами Московської області, Анапи і Криму, я вибрала Крим.

І вже 22 травня мені повідомили по телефону, що мої діти їдуть в дитячий табір, який базується на базі санаторію «Дніпро» в Євпаторії на першу зміну.

Увага! Путівки до Криму для дітей Раменського району надавалися безкоштовно. Причому дорога (літак) теж оплачувалася з державного бюджету. Не знаю, в чому тут різниця, але табору Московської області і Анапи такої долі не спромоглися, вони частково оплачувалися батьками.

Ніяких додаткових документів, а вже тим більше грошей, від мене не треба було. Оплатила тільки запропоновані екскурсії. При цьому, я не є бюджетним службовцям, моя сім'я не має ніяких пільг. Так що беріть мою історію «на замітку». Пробуйте різні варіанти. І пам'ятайте - під лежачий камінь вода не тече!

На цьому, мабуть закінчу. Подивіться інші статті блогу, можливо ця інформація вам теж стане в нагоді:

Пропоную всім читачам поділитися своїм досвідом отримання компенсації в тому чи іншому регіоні Росії. Доповнюйте статтю коментарями, це допоможе іншим краще зорієнтуватися в ситуаціях на місцях. Підписуйтесь на оновлення блогу і діліться статтею в соціальних мережах. Завжди рада активним читачам.

Зараз прощаюся, до нових зустрічей!
Тетяна Соломатіна

Кому належить виплата компенсації?
На що звернути увагу при виборі табору і покупки путівки?
Які документи і в який термін потрібно надати?
Куди здавати документи і через який термін прийдуть гроші?
Який розмір компенсації?
Як мені вдалося відправити дітей в табір безкоштовно в цьому році?
Як повернути частину грошей за путівку тим, у кого немає пільг?
В які органи влади слід звертатися і який пакет документів необхідно надати?
На що звернути увагу при виборі табору і покупки путівки?
Зайві дні звичайно враховуватися не будуть, але за 21 день - то повинні заплатити?

Новости