Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

10 порад від служби підтримки: як правильно забронювати готель

У самостійному бронюванні готелів за великим рахунком нічого складного немає. Зрозумілий і зручний сервіс з пошуку і замовлення готелів на сайті Travel.ru доступний навіть не самим досвідченим користувачам. А при наявності додаткових запитань допомогу цілодобово нададуть співробітники служби підтримки, до яких можна звернутися за телефонами +7 (495) 640-53-72 (Москва), +7 (812) 337-13-77 (Санкт-Петербург) або за безкоштовним номером 8-800-333-62-61, а також по імейл [Email protected]

Проте в системах бронювань і в готельному бізнесі є ряд деталей, про які краще дізнатися заздалегідь. У цій статті описано, на які моменти варто звернути увагу, щоб процес вибору і оздоблення готелю пройшов як по маслу.

У цій статті описано, на які моменти варто звернути увагу, щоб процес вибору і оздоблення готелю пройшов як по маслу

Перш ніж почати пошук, потрібно вирішити для себе ряд питань. По-перше, це місце - місто або курорт. А по-друге, якісь ключові для вашої подорожі вимоги. Хтось захоче "першу лінію" у моря. Хтось, навпаки, захоче жити на околиці, подалі від шуму тусовок і дискотек. У якихось випадках визначальною буде ціна, а в інших - наявність спа-комплексу або безкоштовного інтернету. Очевидно, що якісь фактори стануть першорядними, а якісь додатковими. Проте банальний факт: щоб знайти, треба знати, що шукаєш.

І звичайно, шукати готелі завжди краще заздалегідь. По-перше, вибір більший. По-друге, це допоможе заощадити. Адже заброньований влітку на новорічні дати готель може виявитися мало не в два рази дешевше в порівнянні з його вартістю ближче до святкових дат.


При пошуку підходящої готелі в розділі www.travel.ru/hotel/ можна скористатися кількома зручними фільтрами. Вони особливо цінні, якщо готель ви шукаєте в містах типу Барселони або Парижа, де їх сотні. Вказавши місто, дати, кількість відпочиваючих - дорослих і дітей, відфільтрувати пропоновані готелі можна за наступними критеріями:

  • способи оплати: в готелі або на сайті при бронюванні;
  • оцінки попередніх постояльців;
  • розташування поруч з ключовими районами і станціями;
  • зірковість;
  • наявність додаткових зручностей (інтернет, басейн, цілодобове обслуговування, парковка, спа-центр і т.п.);
  • тип готелю (готель, міні-готель або хостел);
  • ціна за ніч;
  • ціни зі знижками.

Отриманий список також може сортуватися найбільш зручним вам способом:

  • за ціною - від найдешевшого готелю до дорожчих або навпаки;
  • по зірковості;
  • за оцінкою гостей;
  • по відстані до найближчих значимих об'єктів.

Коли вибір залишиться не такий великий і ви будете впевнені, що вийшов шорт-лист - це те, що потрібно, можна відкрити всі готелі на карті, яка допоможе визначитися остаточно.

Коли вибір залишиться не такий великий і ви будете впевнені, що вийшов шорт-лист - це те, що потрібно, можна відкрити всі готелі на карті, яка допоможе визначитися остаточно

Вибравши готель, обов'язково приділіть час прочитання відгуків та оцінок попередніх постояльців. Вони або підтвердять ваш правильний вибір, або змусять звернути увагу на якісь деталі, про які ви будете попереджені заздалегідь. А може, і зовсім краще вибрати інший готель.

А може, і зовсім краще вибрати інший готель

Нерідко в одному готелі можуть бути представлені у кількох номерах за різною ціною. Найнижча вартість, яка привернула увагу, може виявитися у кімнати зі зручностями на поверсі, а аналогічний варіант з душем і туалетом всередині номера коштує дорожче.

Десь за однаковою ціною відразу запропонують вибрати тип ліжка при двомісному проживанні: double (одне двоспальне ліжко) або twin (два односпальні).

Окремо може бути запропонований номер з балконом або найбільш красивим видом з вікна. Також на ціну можуть впливати сніданок, який включений у вартість, і різні умови скасування бронювання. Їх потрібно прочитати особливо уважно.

Бувають кілька умов, на які клієнт погоджується, натиснувши кнопку "бронювати" або "сплатити".

  • У момент бронювання відбувається лише фіксація того факту, що гості будуть жити в обраному номері, а оплата проживання відбудеться безпосередньо після приїзду в готель. У сучасному світі більшість готелів при цьому попросять вказати дані банківської картки, щоб убезпечити себе від недобросовісних клієнтів. Умови скасування таких бронею можуть відрізнятися. Найбільш типова ситуація: можна без штрафів скасувати замовлення аж до того дня, коли до заселення залишаться одні добу, а якщо пізніше - з карти буде списана вартість однієї ночі. Однак можливі зокрема: деякі готелі дозволяють безкоштовну скасування за 3 або 7 діб до заїзду.
  • Після завершення бронювання відбувається миттєва оплата по банківській карті усієї вартості проживання, але замовлення все одно можна скасувати без штрафу за вказаний період часу до заїзду в готель. У такій ситуації гроші будуть повністю повернені на карту, якщо скасування була зроблена до настання штрафного періоду, або за утриманням "штрафний" суми - у разі якщо рішення було прийнято занадто пізно.
  • За заброньований номер відразу відбувається безповоротне списання вартості однієї ночі або, наприклад, половини вартості проживання. Решту суми треба буде доплатити в готелі. Якщо плани зміняться, залишок можна буде не платити, але утриману спочатку суму на рахунок не повернуть.
  • При бронюванні відбувається повна оплата проживання без можливості скасувати або змінити замовлення і повернути гроші.
  • У деяких випадках можлива відкладена оплата за допомогою систем Qiwi, "Евросеть" і "Зв'язковий" або банківським переказом. У разі скасування такого замовлення повернення коштів автоматично не відбудеться, з клієнтом зв'яжеться служба підтримки, вишле заяву в електронному вигляді і пояснить процедуру повернення.

Є така неприємна особливість, характерна для деяких типів готелів та країн. Наприклад, в Нідерландах, Бельгії і Великобританії навіть найдешевший хостел зі значною часткою ймовірності заблокує на рахунку вартість як мінімум однієї ночі. Причому статися це може як в день бронювання, так і, наприклад, за кілька днів до заїзду.

Особливо неприємно це в тих випадках, коли, наприклад, ви подорожуєте тиждень по Голландії - кожен день в новому місті і, відповідно, в новому готелі. І кожна заздалегідь заблокувала на рахунку вартість своєї однієї ночі. Виходить відчутна сума, яку ви цілком могли сподіватися витрачати в дорозі.

Люксові готелі в "дорогих" країнах можуть заблокувати на рахунку і всю вартість проживання.

Тут головна порада: вказувати при бронюванні дані кредитної картки, а не дебетової. Математика така:

  • Припустимо, готель коштує 10 тисяч рублів. А на рахунку дебетової карти 30 тисяч рублів. Після блокування ви зможете користуватися тільки залишилися 20 тисячами, поки кошти не повернуться на рахунок. Зазвичай це відбувається через місяць.
  • Якщо ж ви вказуєте дані кредитної картки, на якій, наприклад, у вас є кредитний ліміт в 50 тисяч, то після блокування доступних засобів залишиться 40 тисяч, але "списані" 10 тисяч не відобразяться у вашому заборгованості: відсотки платити за них не доведеться, навіть якщо гроші не розблоковуються до закінчення безкредитних періоду. Тобто ви безпроцентно позичаєте гроші банку, а не свої власні. Таким чином, в кредит у банку ви можете після блокування витратити менше, але принаймні не втрачаєте на кілька тижнів свої власні кошти.

Ще раз підкреслимо, мова йде про блокування якийсь умовної суми, а не про оплату проживання. Якщо ви маєте намір зупинитися в готелі на одну ніч і вартість однієї ночі вже була заблокована до заїзду, в готелі вам все одно доведеться заплатити "вдруге". Якщо ви приїхали на чотири дні, то оплатити треба буде проживання під час усіх чотирьох днів. Як тільки ви проведете оплату через касу на ресепшені, заблоковані кошти можна буде розблокувати (що, правда, часто займає від кількох днів до кількох тижнів). Процес іноді можна прискорити, якщо подзвонити в банк.

Цікаво, що зазвичай таке блокування "висить" в банківському рахунку не більше місяця. Тому якщо ви бронюєте готель сильно заздалегідь і блокування сталася відразу після оформлення замовлення, то через місяць вона зніметься автоматично. Проводити повторну блокування готель не буде, але принаймні він до цього моменту вже "знає", що ви і ваша карта існуєте. Якщо ви не скасуєте замовлення номера згідно з правилами і не приїдете в готель в запланований день, гроші будуть утримані повторно і на цей раз безповоротно.

Важливо пам'ятати, що в деяких готелях - зазвичай це бувають міні-готелі, апартаменти і сільські гостьові будинки - оплатити проживання можна тільки готівкою і тільки в місцевій валюті. Цей факт обов'язково буває вказано в інформації про готелі, а також в ваучері. Але критично важливо звернути на нього увагу і підготувати потрібну суму заздалегідь.

Ще одна важлива інформація, на яку варто звернути увагу заздалегідь, - це час роботи ресепшена. Якщо він працює цілодобово, то немає проблем. А ось при тимчасові обмеження, навіть якщо за планом поїздки ви думаєте, що встигнете заселитися вчасно, обов'язково випишіть телефон готелю, щоб зателефонувати і попередити про своє запізнення в разі якихось непередбачених ситуацій.

Також можна зателефонувати в службу підтримки нашого сайту, телефон якої вказано на ваучері, і з її допомогою домовитися з готелем про більш пізньому заселенні.

Покласти ключ на стійці реєстрації або залишити номер відкритим з ключем всередині менеджер готелю зможе завжди - якщо його попросити про це заздалегідь.

У готелях надаються (або не надаються) такі послуги, як інтернет, харчування, парковка, пральня, прасування, цілодобове обслуговування, дитяча або додаткове ліжко і т.п. Якщо ви точно знаєте, що відсутність якихось подібних послуг сильно зіпсує вам поїздку (наприклад, ви розраховуєте провести ділові переговори і погладити перед зустріччю сорочку або сукню, а в готелі не виявиться праски; або ви приїдете в місто, коли всі магазини і ресторани вже будуть закриті, а в готелі немає ні бару в холі, ні міні-бару в номері), то такі моменти краще уточнювати заздалегідь.

Деякі подібні послуги бувають доступні при попередньому замовленні. Наприклад, до вашого приїзду ресторан в готелі вже буде закритий, але якщо ви подбаєте про це заздалегідь, то вечеря приготують і принесуть до вас в номер ще до вашого приїзду.

Про можливість таких послуг можна уточнити безпосередньо в готелі або в нашій службі підтримки.

Про всяк випадок нагадуємо, що іноді до ціни номера готелю додають міської податок, який діє в деяких популярних у туристів містах.

Якщо ви прибули в незнайоме місто і плануєте добиратися до готелю на таксі, вам як мінімум необхідно не забути роздрукувати назву та адресу, а також, бажано, карту місцевості і телефон ресепшена - на випадок якщо таксист не знатиме, куди їхати.

Якщо ж ви плануєте скористатися громадським транспортом, то варто заздалегідь з'ясувати маршрути, розклади і особливості місцевих транспортних квитків. Нерідко на сайтах готелів буває детально розписано, як дістатися від аеропортів і вокзалів і скільки це буде коштувати. На офіційних сайтах великих міст і курортів світу можна знайти маршрутизатори з однієї точки населеного пункту в інший.

Ми впевнені, що після того, як ви успішно вибрали підходящий готель і дісталися до нього, поїздка піде своїм природним ходом, і все буде добре. Вдалого відпочинку! І не забудьте після повернення залишити відгук, який допоможе наступним постояльцям зробити правильний вибір.

Новости