Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Зоопарк в Шенбрунні у Відні. Яких тварин в ньому можна побачити? Як проїхати, вартість, фотографії

  1. Тварини віденського зоопарку: фотографії Віденський зоопарк варто відвідати - це один з найстаріших...
  2. Час роботи зоопарку у Відні
  3. Вартість квитків

Тварини віденського зоопарку: фотографії

Віденський зоопарк варто відвідати - це один з найстаріших зоопарків в світі, він був відкритий в 1752 році в палацовому комплексі Шенбрунн для розваги найвищих осіб. За роки його існування тут була зібрана величезна колекція тварин з різних куточків світу, в даний час тут знаходяться більше 500 видів тварин: тут можна побачити жирафів, носорогів, бегемотів, коал і панд.

Панди, до речі, дуже примхливі тварини, і віденський зоопарк єдиний в Європі, в якому можна їх побачити. Коали теж дуже рідкісні в зоопарках, тому як мінімум панди і коали - одна з причин відвідування віденського зоопарку. Але не єдина: зоопарк дуже добре обладнаний, тварини відмінно виглядають (немає постійного гнітючого відчуття: бідні тварини, як їм тут важко живеться): якісь тварини живуть у вольєрах, якісь прямо на відкритих майданчиках. Загальна територія зоопарку - 17 гектар. На початку статті ми написали, що можна відвідати зоопарк в один день з іншими пам'ятками Шенбрунна, але, якщо спостерігати за тваринами хоча б протягом декількох хвилин, подивитися всіх, поїсти морозиво, то піде мінімум день. Не дарма квитки в зоопарк продаються відразу на рік :-)

Тут є навіть область з тваринами, де діти можуть погладити кізок і подивитися на корів.

Тут є навіть область з тваринами, де діти можуть погладити кізок і подивитися на корів

У зоопарку також є кілька павільйонів, наприклад:

  • тропічний павільйон, де відтворено тропічний клімат, ростуть тропічні рослини, пурхають птиці;
  • невеликий океанаріум;
  • зал з комахами.

Коли я була в віденському зоопарку, мені дуже сподобалися мурашники і прозорі трубки-ходи вздовж усього павільйону, де можна спостерігати, як мурахи ходять і переносять якісь листочки на собі. Пізніше, коли я була в зоопарку в Празі, він мені після віденського зоопарку сподобався менше.

Зоопарк, звичайно, краще відвідувати влітку, але, якщо ваша поїздка припала на іншу пору року, ви теж знайдете, що подивитися - зоопарк працює цілий рік.

Щоб оглянути весь зоопарк, приїжджати краще з ранку. Запасливим можна взяти з собою щось перекусити і пляшку води, але все це можна купити на території (вона дуже велика). Протягом дня можна подивитися годування тварин, про те де яких тварин і о котрій годині годують, дивіться в буклеті зоопарку.

Скачайте план і буклет зоопарку >>>

Як доїхати до зоопарку у Відні на громадському транспорті?

Адреса: Schonbrunner Tiergarten, Maxingstrasse 13b, 1130 Wien.

Доїхати до зоопарку можна по гілці U4 віденського метро до однойменної станції «Schonbrunner Tiergarten» (Шёнбруннер Тіергартен), а також на трамваї 10, 58, 60, автобусі 15А, 51А, 56В, 58В, 156В.

Офіційний сайт: http://www.zoovienna.at/

Час роботи зоопарку у Відні

Щодня з 9-00 до 16-30 / 18-30 в залежності від пори року.

Вартість квитків

  • Дорослі - 16,50 євро
  • Діти і підлітки до 19 років - 8 євро
  • Інваліди - 8 євро
  • Діти до 6 років - безкоштовно

Для груп від 10 осіб - знижки. Також є абонементи на рік та для сімей.

Також зверніть увагу на вході: можуть бути комбіновані квитки на відвідування не тільки зоопарку, а й інших виставок. Наприклад, в 2012 році був загальний квиток на відвідування зоопарку, пальмового саду і павільйону з кактусами. Все це варто подивитися.

Новости