Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень на мапі

Відень на мапі

У північно-західній частині Віденської долини, біля підніжжя північних схилів Альп, на березі річки Дунай розташувалася столиця Австрії - Відень. «Місту на блакитному Дунаї» Відні більше підходить назва «Австрійська Венеція» зважаючи на велику кількість річок, що протікають в межах її території. Крім Дунаю, який відсікає третину міста, по його території протікає Дунайський канал і річка Відень.

Водний місто, з одного боку захищений гірськими схилами, розташовується в зоні помірно-континентального клімату. Сезони чітко виражені. Щодо холодна зима характеризується частими снігопадами і теплими вітрами з гір - фенами. Погода весни мінлива, з різкими переходами від спеки до холоду. Літо в Відні сухе і спекотне, триває до кінця вересня.
Карта Відня російською мовою

Як і у багатьох інших древніх міст, походження назви міста достеменно не відомо. Одна з теорій пояснює його наступністю від знаходився на цій території кельтського міста Виндобона. Друга теорія пов'язує місто з гірським струмком Відунка, змінену назву якого трансформувалося в Відень.
пам'ятки:
Теплий клімат дозволяє туристам відвідувати австрійську столицю круглий рік. Відень, навіть не будучи столицею держави, залишилася б столицею музики і містом архітектурного різноманіття і красивих пейзажів. Віденська Опера і Будинок Моцарта - ці асоціації виникають при одному згадуванні назви.
Загальновідомим архітектурним символом Відня вважається мереживний готичний храм Собор Св. Штефана. Серед замків особливо виділяються резиденції австрійських правителів: правлячого президента - Хофбург і Габсбургів - Шенбрунн.
Із сучасних пам'яток міста популярністю користуються незвичайний Будинок Хундертвассера і зона мистецтва і відпочинку Музейний квартал.
Адміністративний поділ міста:
Сучасна Відень розділена на 23 райони. Внутрішній місто, внесений до списків ЮНЕСКО, разом з Леопольдштадт, Ландштрассе і бачення є найстарішими районами. Екологічно чистими районами вважаються Хітцін, в якому розташований заповідник Лайнцер Тіргартен, що вмістив Віденський ліс Пенцінг і самий зелений район Гернальс. Торговий Маріагільф, студентський Йозефштадт, район З. Фрейда Альзерґрунд, густонаселений Фаворитен продовжують список. Найдорожчим і престижним районом називають Деблінг. Переважно в Зиммеринг зосереджені найбільші підприємства машинобудівної, радіоелектронної, хімічної, харчової, швейної промисловості. Використано фотоматеріали з Wikimedia © Foto, Wikimedia Commons У північно-західній частині Віденської долини, біля підніжжя північних схилів Альп, на березі річки Дунай розташувалася столиця Австрії - Відень всі статті » Географія світу » столиці

Рекомендовано до прочитання

У 2011 році Вроцлав - столиця Нижньої Сілезії - обійшов ряд польських міст в боротьбі за звання «Культурна столиця Європи 2016 року», залишивши позаду Гданськ, Люблін та Варшаву У 2011 році Вроцлав - столиця Нижньої Сілезії - обійшов ряд польських міст в боротьбі за звання «Культурна столиця Європи 2016 року», залишивши позаду Гданськ, Люблін та Варшаву. Незадовільно ...

Люксембурзький сад - найпопулярніша визначна пам'ятка в центрі Парижа Люксембурзький сад - найпопулярніша визначна пам'ятка в центрі Парижа. Чудовий куточок для релаксації з красивим парком, наповненим скульптурами, квітами і фонтанами. Множест ...

Вирішили поїхати подорожувати в країни Євросоюзу, тоді для цього вам необхідно оформити Шенгенську візу Вирішили поїхати подорожувати в країни Євросоюзу, тоді для цього вам необхідно оформити Шенгенську візу. Але навіть після того, як ви зберете безліч документів, вам можуть відмову ...

Якщо ви відправляєтеся влітку на пляж, не забувайте про правила, які здатні допомогти вам позбавитися від різних неприємностей Якщо ви відправляєтеся влітку на пляж, не забувайте про правила, які здатні допомогти вам позбавитися від різних неприємностей.


Коментарі до матеріалу

Всього коментарів: 0

Новости