Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Туристичний путівник по Відні: пам'ятки, кухня, екскурсії, культура

Що подивитися в Відні, пам'ятки   палац Шенбрунн   Літня резиденція Габсбургів в стилі бароко є світовою спадщиною ЮНЕСКО і однією з улюблених пам'яток місцевих жителів і туристів

Що подивитися в Відні, пам'ятки

палац Шенбрунн

Літня резиденція Габсбургів в стилі бароко є світовою спадщиною ЮНЕСКО і однією з улюблених пам'яток місцевих жителів і туристів. Весь комплекс виглядає красиво. Туристи, які відвідують Шенбрунн в перший раз, звичайно оглядають розкішні палати палацу, де колись жили імператриці Сіссі і Марія Терезія. Також ви можете прогулятися по саду, випити чашечку кави в Глорієтта Бельведер, відвідати місцевий зоопарк або сходити в історичний ляльковий театр. Який також вважається однією з великих пам'яток у Відні.

Музей образотворчих мистецтв

У Музеї образотворчих мистецтв зберігаються художні роботи Брейгеля, Рафаеля, Рембрандта, Рубенса, Тінторетто, Тиціана і Вермеєра. Завдяки цьому він вважається однією з провідних королівських колекцій в Європі.

Музейний квартал

Любителі сучасного мистецтва не повинні пропустити Музейний квартал, який включає в себе більше десяти віденських музеїв і культурних установ. Музейний квартал розташований у колишній Імператорської стайні, оформленої в стилі бароко, і, отже, належить до Імператорського палацу (Хофбург), як і Музей образотворчих мистецтв.

Музей прикладного мистецтва і Імператорський музей меблів

Якщо ви любите класичний і модерністський дизайн інтер'єру, ви можете почерпнути натхнення в Музеї прикладного та сучасного мистецтва і Імператорському музеї меблів. Музей прикладного мистецтва також виставляє знамениту колекцію меблів Тоне, яку використовують у багатьох кафе у всій Європі, і десятки красивих стільців, оформлених в стилі Бидермейер всіх форм, кольорів і розмірів. Імператорський музей меблів володіє найбільшою колекцією меблів і інтер'єрів стилі Бидермейер в світі, завдяки незліченним резиденцій Габсбургів і їх потребам в меблів.

Екскурсії по Відні

Відень дуже компактне місто, більшість її пам'яток знаходяться в межах трьох квадратних кілометрів від центру міста. Тому по Відні можна відправитися на екскурсію як пішки, так і на велосипеді або трамваї. У Відні є багато цікавих і гарних місць, які варто відвідати.

Центр міста

Почніть прогулянку в Старому місті Відня, який внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Він включає в себе великий комплекс «місто в місті»: колишній Імператорський палац (Хофбург) і більшість кращих музеїв, кафе, ресторанів і магазинів. Також зайдіть в один з історичних двориків галерейних будинків 17-18-го століть, які називаються Pawlatschen.

Рінгштрассе

Щоб побачити кращі державні будівлі Відня і міські палаци, більшість з яких сьогодні використовуються як готелі Відня, ви можете зробити поїздку по вулиці Рінгштрассе на трамваї Рінгтрам. Поїздка триває 30 хвилин, в трамваї є аудіо гід і відео дисплеї.

Прогулянки по Відні

Також ви можете зробити і інші красиві прогулянки по Відні або взяти один з турів до церкви Святого Карла Борромео, ринку Нашмаркт, в стилі модерн. У кварталі від собору Святого Стефана до Дунаю ви побачите багато будівель в стилі ренесанс і бароко, також прогуляйтеся по сьомому району в кварталі Шпіттельберг.

екскурсійні тури

Крім самостійних подорожей ви можете купити організований екскурсійний тур, є державні та приватні екскурсії по Відні у віданні місцевих тур операторів і приватних гідів. Є такі спеціалізовані тури як Кіно тур третя людина, тур Зигмунда Фрейда або екскурсія по єврейській Відні.

Де смачно поїсти в Відні

Ви можете спробувати страви місцевої кухні у всіх точках харчування, як в простих кафе, так і розкішних ресторанах, нагороджених зірками Мішлен.

Закусочні і віденські ковбаски

Віденська ковбаса досить відома у всьому світі, її можна спробувати в одній із закусочних міста. Віденські ковбаски, сосиски і хот-доги ви знайдете на вулицях в лотках або невеликих закусочних.

ресторани

У віденських ресторанах можна покуштувати місцеві страви і традиційну європейську кухню. У деяких ресторанах відмінно поєднується міський дизайн з елементами традиційних місцевих таверн. Є кілька ресторанів, нагороджені зірками Мішлен, такі як Steirereck, Silvio Nickol.

Кафе і винарні

У Відні є багато затишних кафе. Місцеві жителі люблять як кава, так і вино, завдяки чому в місті працюють сотні кафе і винних таверн (хойрігер). Віденські кафе різноманітні, від елегантних кафе Діглас, Музей, Центральне кафе, до стилю модерн в Кунстхалле і Леопольд кафе.

З винарні виділяються Шубель-Ауер в Нуссдорф, Бушеншанкен Ворсег, розташована серед виноградників з захоплюючим видом на Відень, Вайнгут, де влітку можна відпочити в шезлонгах.

Культурні заходи у Відні

Концерти

Чим ще можна зайнятися в Відні? Ви можете відвідати музичний спектакль. Він не обов'язково повинен бути класичним. Кожен день в місті проходить від одного до трьох десятків концертів, мюзиклів, опер і театральних виступів. Багато концертів є частиною щорічних фестивалів, таких як Весна в Відні, Остеркланг, Джазовий фестиваль Відня, Сучасна Відень.

опера

Два найпопулярніших місця - це Віденський оперний театр для класичних оперних і балетних постановок, а також Театр Ан дер Він для сучасних опер. Також Віденська народна опера - більш вільна і дуже популярна комедійними постановками та дитячими операми.

Проживання у Відні

У Відні величезний вибір готелів, апартаментів і готелів. Ви можете знайти хороше співвідношення ціни і якості в порівнянні з іншими європейськими містами.

VN: F [1.9.20_1166]

Rating: 10.0 / 10 (2 votes cast)

Новости