Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ТОВ "Екстра Прим Сервіс" EPS Ltd || Країни і тури || ШВЕЙЦАРІЯ


ВІДЕНЬ - ДІТЯМ

Пратер у Відні. Пратер (Prater) - великий природний парк Відня, розташований в межах міста між Дунаєм і Дунайським каналом, там де раніше були ліси і луки, вперше згадується в документах як імператорські мисливські угіддя в 1162 (назва походить від іспанського слова prado, тобто . «луг»). Закладена в 1537 році при Фердінанда I головна алея, облямована каштанами, веде до будинку веселощів, павільйону в классицистічни стилі (споруджений в 1782 році, в даний час тут кафе-ресторан). Імператор Йосип II відкрив в 1766 році ці землі для простих людей, після чого парк став улюбленим місцем віденців. Особливою популярністю користувалися феєрверки на лузі Єзуїтів. На головній алеї виникли три кав'ярні - тут свого часу грали найвідоміші музиканти: Бетховен, Ланнер, брати Штрауси і багато інших. З самого початку у Пратерштерн незабаром почали з'являтися перші закладу - Фолькспратер або, як ще називають, Вурстельпратер (Вурстель = маріонетка). Сконструйований в 1897 р англійцем В. Б. Бассетом колесо огляду заввишки 67 м стало другим символом Відня. Сидячи в одній з 15 кабін, можна насолодитися відкривається панорамою. Сьогодні тут представлені всі можливі види розважальних закладів: американські гірки, печери «жахів», ігрові зали, тири і т.д. Поїзд ліліпутськими залізниці до цього мініатюрним дизельним локомотивом доставить вас від чортового колеса через зелений Пратер до будинку веселощів і назад. З недавніх пір відвідувачам колеса огляду на вході пропонується нова розвага: панорама, яка розповідає історію монументального сталевого колеса (діаметром 61 м) і Відня, проілюстрована ностальгічними інсталяціями, які проїжджають повз публіки в кабінках чортового колеса. Зелений Пратер, територія, покрита лісом і лугом, займає більшу частину Пратера, приєднуючись до парку розваг.

Зоопарк Шенбрунн у Відні. Зоопарк Шенбрунн (Tiergarten Schönbrunn) був заснований імператором Францем Стефаном, який мав глибокий інтерес до природничих наук. Проект зробив придворний архітектор Ніколас Жадо в 1751 році, і спочатку звіринець перебував з тринадцяти вольєрів, розташованих радіально навколо центрального павільйону. Окремі вольєри, кожен з власним басейном, були відокремлені один від одного глухими стінами, а від центрального павільйону гратами. У задній частині кожного вольєра були побудовані будиночки, в яких тварини спали. Крім цього був облаштований водойму для водоплавних птахів. Центральний одноповерховий павільйон, де імператорське подружжя іноді снідала, формує візуальний акцент великої діагональної осі, що з'єднує його центр і вольєри. Відкриття зоосаду для широкої публіки відбулося в 1779 році і мало на увазі безкоштовний вхід. Йосип II, спадкоємець Франца Стефана, продовжив утримання звіринця і навіть споряджав експедиції для його поповнення. Проте, незнання умов утримання тварин, а також відсутність правильного харчування призводило до їх постійної загибелі. В кінці XIX століття стиль бароко звіринця Шенбрунн був модифікований в сучасний зоопарк. У 1880 році стіни між вольєрами були знесені і замінені на решітки. У 1914 році зоопарк налічував в цілому 3470 тварин. Сьогодні їх істотно менше, але умови утримання і технічне оснащення зоопарку Шенбрунн відповідає нашому часу.

Зоопарк Шенбрунн (Tiergarten Schönbrunn)

Maxingstraße 13B, 1130 Wien, Österreich

zoovienna-gastro.at

Час роботи:

січень, листопад, грудень: з 9 до 16.30

лютий: з 9 до 17.00

березень, жовтень: з 9 до 17.30

квітень-вересень: з 9 до 18.30

діти (дошкільнята з 3 років): 4 євро, дорослі - 12 євро

безкоштовні дитячі екскурсії (з 6 років): щовівторка о 14.00

зустріч біля кас Гітцінг

Їхати до зупинки Dommayergasse трамваєм 58, 60 або автобусом 58, 60

Дунай у Відні - місце відпочинку. На Старому Дунаї, оточеному лугами і садами, з безліччю ресторанів з терасами і променадов для пішоходів і велосипедистів, добре не просто відпочивати. Він буквально манить до себе спортсменів - веслярів і плавців, серфінгістів і яхтсменів. Тут - три школи серфінгу і парусного спорту, дев'ять станцій прокату човнів і чотири басейни на пляжах. Тут можна взяти човен з електромотором, велокатамаран або просту весловий човен і влаштувати нічний романтичний пікнік в місячному світлі. А можна провести час після смачного обіду в басейні «Гусяча купка», розташованому на двокілометровій пляжі, де безліч ігрових майданчиків і кафе, а також зона культури відкритого тіла.

Старий Дунай (Alte Donau)

22-й район, метро U1, станція Аlte Donau, автобуси 20B і 90B

www.alte-donau.info

«Гусяча купка» (Gänsehäufel)

22-й район, Moissigasse 21

Їхати метро U1 до станції Kaisermühlen / Vienna International Centre або автобусом 90 A до зупинка Gänsehäufel

www.gaensehaeufel.at www.wien.gv.at/freizeit/baeder/uebersicht/sommerbaeder/gaensehaeufel

МУЗЕЇ АВСТРІЇ ДІТЯМ

Дитячий музей ZOOM (ZOOM Kindermuseum) у Відні - це цікавий розважальний комплекс для маленьких бешкетників. Першим питанням, яке вам зададуть ще до того, як ви ступите на поріг ногою, стане: «Ви з дитиною або один?» А все справою в тому, що для дорослих і дітей тут передбачені різні програми. Другим кроком буде пропозиція роззутися. Діти дуже люблять сидіти на підлозі, і це досить широко використовується при проведенні екскурсій або гуртків. А потім вам доведеться залишити взуття на спеціальній полиці, як у мечеті. У цьому приміщенні знайдуться захоплюючі, пізнавальні та цікаві заняття для дітей будь-якого віку і різних захоплень. Експозиція розділена на 4 зони, кожна з яких розвиває певні органи чуття. Маленькі дослідники можуть навчитися малювати картини, писати музику, позайматися танцями або записати свій власний мультик. Для дітей, яким ще немає 6 років, тут є спеціальна зона Zoom Ocean - атракціони, розвиваючі всі органи чуття одночасно. Експозиція музею інтерактивна, наприклад, в розділі, який присвячений одязі, експонати можна приміряти. А в останньому залі діти самі можуть спробувати зшити собі що-небудь під наглядом майстрів. Одним словом ZOOM - це не просто музей. Навколо ZOOM складається дитяча зона MQ. Поруч розташований Дитячий інформаційний центр: в цьому місці можна проконсультуватися по самому будь-якого питання - починаючи з замовлень екскурсій і закінчуючи подробицями роботи дитячих садків і поліклінік. Zoom - це єдиний музей в Австрії для дітей, він вважається кращим в Європі. Плануючи з дитиною, куди поїхати і вибираючи Zoom, потрібно заздалегідь записуватися - так як програми змінюють одна одну, а експозиції не бувають постійними. Якщо ви побуваєте в музеї в перші вихідні після народження вашого малюка, то отримаєте для нього подарунок від музею. Ось яка гостинна буває Відень. Ну що, ви вже вирішили, як будете проводити майбутні літні канікули і куди поїхати з вашим чадом? Дитячий відпочинок з дітьми за межами країни не здається вам безглуздою тратою свого часу і грошей? Тоді Відень відкриває перед вами і вашими школярами свої двері і з нетерпінням чекає в дитячому музеї ZOOM ...

Будинок моря в Відні. Після війни у ​​Відні залишилося кілька веж ППО, які не стали руйнувати. В одній з таких веж і розмістився музей «Будинок моря» (Haus des Meeres), з безліччю акваріумів, тераріумів і навіть куточок тропіків. Сама вежа має висоту 45 метрів, товщина її стін 2,5 метра, а перекриттів - 3,5 метра. Справжня фортеця, що служила в війну бомбосховище. А зараз тут розмістився дивовижний живий світ. Найбільший акваріум має обсяг 300 тисяч літрів. Але не тільки розмірами знаменитий цей музей. Тут зібрано близько десяти тисяч мешканців з усіх кінців світу. Перерахувати їх всіх неможливо, тут акули і черепахи, медузи і скати, соми і щуки. А ось - абсолютно незвичайні риби-листя. Є і медузи, дивовижної краси корали, морські зірки. Тераріуми заселені істотами наземними. Величезні крокодили і гігантські змії, павуки і ящірки. Уздовж стін прокладені трубки, по яких бігають мурашки. А тропіки тут точно такі ж, як в Амазонії. Вологе повітря, просочений незнайомими ароматами, екзотична зелень, ліани і орхідеї. Є струмок і навіть з водоспадом, гроти і навісні містки. Літають яскраві тропічні птахи, а в густій ​​зелені ховаються дивні тварини. Стежка крізь зарості ледве помітна, по ній пробираються здивовані тропічним оточенням туристи. Вологість створена потужними зволожувачами повітря, висвітлюють цей світ лампи і відбивачі, але всі його мешканці відчувають себе цілком комфортно. На самому верху башти-музею - оглядовий майданчик, з якої видно всю Відень. Музей постійно оновлюється. У 2011 році на третьому поверсі було відкрито новий акваріум під назвою «Риф прибою». Як видно з назви, він представляє мешканців коралового рифу, спостерігати за життям яких можна через два оглядових купола. Навіть ефект прибою тут створено! морськими мешканцями проводяться атракціони. Можна подивитися і на їх годування. Для цього треба прийти сюди в певний час. Акул і піраній годують по середах і суботах о 15 годині, рептилій - в четвер о 19 годині і в суботу о 10 ранку. У середу о 14.00 годують змій.

Години роботи:

пн.- пор. з 9:00 до 18:00

чт. з 09:00 до 21:00

пт.- нд. з 9:00 до 18:00

Будинок музики у Відні. У відреставрованому історичному будинку, яке належало ерцгерцогу Карлу (Palais von Erzherzog Karl) було відкрито Будинок Музики (Haus der Musik). З тих пір число його відвідувачів з місяця в місяць зростає, і новий музей поступово перетворюється в одну з найпопулярніших визначних пам'яток славиться своєю музикальністю австрійської столиці. Це - незвичайний музей. Тут можна не тільки пройтися по залах, розглядаючи всілякі музичні інструменти, а й особисто подиригував Віденським оркестром за допомогою електронної диригентської палички. Давайте пройдемося по поверхах музею. На першому поверсі експозиція розповість про Віденському філармонійному оркестрі, про історію знаменитого колективу, засновник якого Отто Ніколаї жив в цьому будинку. На другому поверсі ви потрапите в «Соносферу», царство звуків, які оточують людину все життя і навіть до його народження. Ви побуваєте в неймовірних акустичних просторах. Тут є зал гігантських музичних інструментів і маленький зал «Море голосів», в якому можна почути все неймовірні можливості людського голосу. Третій поверх традиційний для музеїв - тут розповідається про великих композиторів, як-то пов'язаних з Віднем. Саме на цьому поверсі знаходиться унікальний атракціон «Віртуальний диригент», де можна вибрати знайоме твір з пропонованого репертуару, послухати рекомендації і встати з диригентською паличкою перед оркестром на величезному екрані. Зумієте - заробите оплески, немає - музиканти висловлять вам все, що вони про вас думають. На четвертому поверсі - зал, присвячений звукам майбутнього. Від дивних інструментів, представлених тут, зазвучить саме ваше тіло. А в залі «Ліс свідомості» ви змусите звучати і стіни, і дерева одним рухом руки. І дерева вам дадуть відповідь своїм співом. Музей абсолютно інтерактивний і екскурсоводів тут немає, але для російськомовних туристів видають аудіогід, який про все розповість по-російськи. Музей працює щодня з 10 ранку до 10 вечора, але приходити сюди варто або відразу після відкриття або пізно ввечері, щоб без великих скупчень народу познайомитися із загадковою всесвіту звуку і насолодитися її неосяжністю.

Будинок Музики (Haus der Musik)

Seilerstätte 30, 1010 Wien, Österreich

hausdermusik.at

Їхати до станції Karlsplatz метро U1, U2 або автобус 4А, 59А або трамвай 2

Музей модерну в Зальцбурзі. Музей модернізму (Museum der Moderne Mönchsberg), розташований на вершині гори Менхсберг (Menhsberg), в Зальцбурзі (Salzburg), дуже люблять відвідувати туристи усіх вікових груп. У ньому представлена ​​виставка сучасного живопису, яка постійно оновлюється. Для дітей в музеї створена і успішно діє унікальна програма, згідно з якою юних відвідувачів з експонатами знайомлять їх однолітки, які навчаються на спеціальних курсах. У школі гідів підлітки опановують історією образотворчого мистецтва і осягають творчість художників, а також отримують навички культури мовлення і комунікабельності, що дозволяє їм передавати свої знання ровесникам і малюкам. Проект дуже ефективний щодо естетичного виховання та залучення до чарівного світу живопису молодого покоління, бо діти легко переймають захоплення один одного. Відповідно до програми при музеї діє навчальна малювання та скульптури студія для маленьких цінителів прекрасного. Вона має вікові класи, в найперший з яких беруть малюків від трьох років. Приємним штрихом проекту є вручення кожному юному відвідувачу розвиваючого художній смак подарунка - Музейній гри.

Детальніше на сайті: www.museumdermoderne.at

Будинок природи в Зальцбурзі. У дивовижному Зальцбурзі є унікальний музей, якому рівних немає по всій Європі - це «Будинок природи» (Haus der Natur). Музей заснував в 1924 році австрійський зоолог Едуард Паул Тратц. Він завідував їм до 1976 року. «Будинок природи» являє собою п'ятиповерхову будівлю з багатою колекцією експонатів, яка росте постійно. Гостям музей пропонує захоплюючі виставки про найрізноманітніших областях неживої і живої природи. Більше 80 музейних приміщень представляють чудеса австрійської природи, а також інших частин світу, від крижаної Арктики до жарких джунглів, від доісторичних часів до сучасності. Тут можна побачити різноманітні зображення ландшафтів з їх фауною, виставку «Людина і природа», світ кристалів, зал космосу з моделями ракет, скарбницю з напівдорогоцінним і дорогоцінним камінням, світ комах, світ моря. На вході гостей зустрічає величезний «ожилий» динозавр. Він може качати головою і моторошно ревіти. Серед гостей цього дивовижного музею особливою популярністю користується світ моря, а саме величезний акваріум, який вважають найкрасивішим в Центральній Європі. Тут більше 40 басейнів для ознайомлення з підводним світом. Спостерігаючи з близької відстані за різноманіттям морських мешканців, потрапляєш в дійсно захоплюючу подорож. У космічному залі гостей музею чекають космічний місто майбутнього, діорама першої висадки на Місяць, причому в натуральну величину, будова Всесвіту, також тут можна побачити модель російської станції Мир і в натуральну величину космічну капсулу «Меркурій», на якій в 60-і роки американці робили перші космічні польоти. У зоопарку рептилій мешкають амфібії і плазуни. Разом з місцевими зміями тут уживаються найвідоміші на планеті отруйні змії, а також сухопутні і водні черепахи, гігантські жаби, ящірки і алігатори з річки Міссісіпі. Інші музейні експозиції присвячені геології, мінералів, ссавцями Європи, домашнім тваринам, світу птахів, світу тварин льодовикового періоду, Африки, Азії, Америки та Австралії. Останній поверх музею присвячений людині, де представлено багато експонатів, починаючи від мови, і закінчуючи нервовою системою. Сім'ї з дітьми тут знайдуть масу цікавого для екскурсії на весь день. У перерві між відвідинами дивовижних природних світів можна відпочити на терасі музейного кафе-ресторану. Музей відкритий щодня, а знаходиться він на Музейній площі, що на краю Старого міста Зальцбурга, на лівому березі річки Зальцах, всього в декількох хвилинах від відомої вулиці Гетрайдегассе.

Музей радіо в Гредіг. Допитливість малюків щодо технічних пристроїв безмежна, і рідкісного дорослому не доводилося відповідати на питання, подібний такому: хто сидить в радіоприймачі і звідти розмовляє? Музей радіо в Гредіг (Radiomuseum Grödig) повністю задовольняє цікавість малюків, оскільки демонструє унікальну колекцію приймачів 30-60-х років минулого століття, а його співробітники в дохідливій формі пояснюють дітям природу електромагнітних хвиль, а також принципи роботи пристроїв для їх передачі та прийому. Збройні такими знаннями маленькі техніки цілком можуть змайструвати працює радіо самостійно, при цьому нікого туди не поміщаючи.

Детальніше на сайті: www.radiomuseum-groedig.at

Музей сучасного мистецтва в Клагенфурті. У центрі столиці Карінтії (Kärnten), в Клагенфурті (Klagenfurt), знаходиться дуже цікавий для дітей об'єкт - Музей сучасного мистецтва (Museum Moderner Kunst Kärnten (MMKK)). Він розміщений в старовинній фортеці, побудованої в XVI столітті Гельмутом Домінікус і Ральфом макули, і представляє роботи іменитих майстрів, а також молодих талановитих художників. Експозиція дуже багата і актуальна, тому варта уваги як старшого, так і молодого покоління. Діти із задоволенням відвідують виставку ще й тому, що для них тут влаштовують покази мультфільмів і карнавальні шоу. При музеї діє художня школа, що запрошує малюків від 4 років на уроки малювання.

Детальніше на сайті: www.mmkk.at

Музей Світ праці в городе Штайр. Музей Світ праці в городе Штайр (Museum Arbeitswelt Steyr) Виконує дуже важліву и відповідальну функцію, яка Полягає у формуванні у дітей дерло уявлень про працю як джерело матеріальніх благ и Основі розвитку Суспільства. Досягнення відомого заводу демонструються Юнім Відвідувачам с помощью гри, живопису, рукоділля. У музеї функціонує ряд інформаційних майданчиків, є розповідають про світ зайнятості. Експозиція сприяє вихованню в дітей шанобливого ставлення до працюючій людині, на якій би сходинці соціальних сходів він ні перебував, і результатами його праці. Досвід музею показує, що молодше покоління не гірше дорослих вміє, відкинувши другорядні чинники, вловити і зрозуміти основну суть одвічних цінностей, що визначають життя соціуму.

Детальніше на сайті: www.museum-steyr.at

ЗАМКИ АВСТРІЇ ДІТЯМ

Замок Естерхазі. У самій східній землі Австрії - Бургенланде (Burgenland) - живе королівська кажан, звана Принцом Пітером. Казкова істота вважається вишуканим меломаном, оскільки притулком йому служить древній замок Естерхазі (Schloss Esterházy) в Айзенштадті (Eisenstadt), де створював безсмертну музику Франц Йозеф Гайдн. Великий австрійський композитор в шістдесяті роки XVIII століття був призначений придворним капельмейстером княжого роду Естерхазі, тому жив у палаці довгий час. Історичні витоки замку сягають кінця XIII століття, він кілька разів перебудовувався і являє собою унікальний пам'ятник архітектури, який поєднує в гармонію риси бароко і класицизму. Шлейф особливої ​​аристократичної атмосфери тягнеться за ним з часів принца Пола, коли палац став головним місцем зібрань вищої угорський знаті. Огляд колоса історії надзвичайно пізнавальний для юних відвідувачів, а коли функції провідника виконує знаменитий літаючий персонаж, знайомство з замком перетворюється в захоплюючу розвагу, що дозволяє в ігровій формі залучати дітей до культурних цінностей. Принц Пітер запрошує гостей на музичні спектаклі, в яких може взяти участь будь-який бажаючий. Постановки настільки захоплюють дітей, що вони висловлюють бажання грати на музичних інструментах і складати музику, для чого в замку Естергазі створені всі необхідні умови.

Детальніше на сайті: www.schloss-esterhazy.at

Замок Еренберґ. Цікаві вистави на історичні теми демонструють дітям в замку Еренберг (Schloss Ehrenberg), що в місті Ройтте (Reutte), що відноситься до XIII століття. Його величні давні стіни допомагають відтворити атмосферу середньовіччя, в сюжетах використовуються справжні історичні події, але подаються вони в невимушеній і доступній формі, що відповідає особливостям дитячого сприйняття. Таким способом в Тіролі (Tirol) підростаюче покоління знайомлять з історією країни і її культурними традиціями.

Детальніше на сайті: www.ehrenberg.at

СІМЕЙНИЙ ВІДПОЧИНОК НА ОЗЕРАХ Каринтія

У кращий європейський туристичний регіон для сімейного відпустки з малюками, дітьми та підлітками важко не закохатися. Адже спеціалізовані сімейні готелі пропонують кращі тематичні умови для юних і дорослих літніх відпускників: сім'ї за бажанням можуть вибирати між відмінно оснащеними, преуютнимі дитячими та сімейними готелями, пансіонатами, апартаментами, заїжджими і селянськими дворами, в контрольованих ясельних, дитячих або підліткових категоріях. До них в Карінтії додається найбільша кількість сонячних годин у всій Австрії!

Споруджений в 1927 році пляж Клагенфурта об'єднав в собі монументальний розмах і любов до деталей. На площі 40 тисяч кв. метрів розмістився сам пляж протяжністю 300 метрів, доглянуті галявини для відпочинку, ігрові та спортивні майданчики, водяна гірка довжиною 133 метра, бари, ресторани, прокат човнів і багато іншого.

На прославленому курортному озері Вертензеє, користуються популярністю ідилічний тихий пляж "Maria Loretto" на східному березі озера, розташований поруч з однойменною заміським палацом, а також пляж "Maiernigg" зі спортивним молодіжним характером і романтичними вечорами на озерної терасі. Відпочиваючим в Карінтії можемо також порекомендувати пляж на озері Ленгзее, де відокремленому відпочинку в оточенні природної краси доповнюють різноманітні розваги у води.

Якщо Ви хочете поніжитися в теплій воді, то Вам неодмінно потрібно вирушати на озеро Клопайнер Зеє, чиї води прогріваються до 29 градусів і відносяться до одних з найбільш теплих в Європі.

Детальніше на сайті: www.stw.at/strandbaeder.php

СІМЕЙНИЙ ВІДПОЧИНОК НА ГІРСЬКОЛИЖНИХ КУРОРТАХ АВСТРІЇ

Прекрасні умови для сімейного відпочинку на гірськолижних курортах Австрії приваблюють протягом багатьох років велика кількість російських туристів. Гірськолижні спуски на більшості курортів пристосовані для дітей ще не освоїли навички катання на гірських лижах. Школи пропонують послуги інструктора для навчання дітей.

Слід врахувати заходи безпеки. Неповнолітні до настання повних 15 років при катанні по схилах під час занять зимовими видами спорту зобов'язані носити стандартний гірськолижний шолом.

Відповідальність за виконання цього зобов'язання в рамках своїх можливостей несуть особи, які мають право виховувати даної дитини і інспектори.

Захисний шолом також необхідно надягати під час використання іншого спортивного обладнання, наприклад при катанні на скібобах (сноубайках) або санках.

Обов'язкове носіння шолома діє в наступних федеральних землях: Зальцбурзький край, Верхня Австрія, Штирія, Нижня Австрія, Каринтія, Бургенланд і Відень.

ЛІТНІ санні ГОРКИ

Тіроль. Alpine Coaster в Имст

Старт «найдовших альпійських американських гірок у світі» (вражаючі 3.535 м.) Розташований на гірській станції на висоті 1.550 м. Ви подолаєте різницю висот в 500 м., А так само 70 поворотів, 25 вибоїв і 16 «стрибків». Місцями Ви будете парити в повітрі на висоті 6 м. Над землею. Атракціон відкритий навіть взимку!

Адреса: Alpine-Coaster-Tyrol Rodelbahn GmbH, Hoch-Imst 19, 6460 Imst

Детальніше на сайті: www.alpine-coaster.at

Каринтія. Санна гірка в Вердітце

Одна з найдовших санних гірок в Карінтії подарує задоволення і гострі відчуття для всієї родини. За допомогою підйомника ви без зусиль опинитеся на старті гірки на висоті 1.100 м. Санки настільки прості в управлінні, що з ним впорається навіть дитина. І ось вже почалася стрімка поїздка через мости і тунелі. А 34 комбінації поворотів змусять стрімкіше битися дитячі серця!

Адреса: Bergbahnen Verditz-Schwarzsee, Obere Fellacher Straße 6, 9500 Villach

Детальніше на сайті: www.verditz.at

НИЖНЯ АВСТРІЯ. Всепогодна санна гірка "EIBL Jet" в Тюрнітце

Цілорічна санна гірка являє собою комбінацію з літньої гірки та оглядовим дороги, на якій Ви в шаленому темпі подолаєте відстань в 1 км. Ну а про те, щоб поїздка була цікавою, подбають повороти, різні «стрибки», вибоїни і навіть дзига.

Адреса: Eibl Lifte Türnitz GesmbH, Eiblstraße 12a, 3184 Türnitz

Детальніше на сайті: www.tuernitz.at

ВЕРХНЯЯ АВСТРІЯ. Швидкісна гірка в Штоанінгер Альм / Шенау

Діти і дорослі зможуть від душі насолодитися швидкою поїздкою з однією з найсучасніших санних гірок в Європі. Спочатку за допомогою бугельного витягу потрібно піднятися на гірську станцію на висоті 400 м. А вже звідси починається старий спуску довжиною в 600 м. З заворотами і «стрибками». Про Вашу безпеку подбають однорейкових система і санки з трьома незалежними один від одного системами гальм.

Адреса: Stoaninger Alm, Kriener Erich, 4274 Schönau i. M. 30

Детальніше на сайті: www.speedgleitbahn.at

Зальцбурзьких КРАЙ. Санна гірка в Заальфельден

Справжній атракціон у Hochkönig: спочатку потрібно піднятися на двукресельном підйомнику на гору, з якої відвідувачам відкриється чудова панорама на кам'яне море і долину Saalachtal. Ну а під час спуску довжиною 1.632 м. (345 м. Висоти) 61 захоплюючий поворот, 2 «стрибка» і тунелю подарують багато яскравих емоцій.

Адреса: Sommerrodelbahn Saalfelden, 5760 Saalfelden

Детальніше на сайті: www.sommerrodeln-saalfelden.at

ШТИРІЯ. Літня гірка в Гребінці - Ст. Ламбрехт

Суперсучасна однорейкових гірка обладнана елегантними, комфортабельними саньми, які дозволяють розвинути швидкість до 40 км / ч. А крім того, на протязі поїздки довжиною 1.720 м. Вас чекають численні несподіванки!

Адреса: Lift GesmbH St.Lambrecht - Grebenzen, Pabstin 4, 8813 St. Lambrecht

Детальніше на сайті: www.grebenzen.at

Форарльберг. Alpine Coaster Golm

Alpine-Coaster Vorarlbergs був відкритий у вересні September 2008. Ця вражаюча гірка являє собою комбінацію літніх санних і «американських» гірок і дарує широкі можливості знайомства з місцевою природою. Поїздка в стрімкому темпі в двомісних санях пройде по справжньому лісі. Мандрівникам то тут, то там будуть відкриватися дивовижні види на прилеглі околиці і навколишні гори, і іноді на висоті 6 м. Над землею.

Адреса: Tourismusbüro Vandans, 6774 Vandans

Детальніше на сайті: www.golm.at

ВІДЕНЬ. Літня санна гірка Hohe-Wand-Wiese
Літня гірка пропонує справжні пригоди для всієї родини під час 850- метрового спуску. На 25 сучасних санках, на швидкості до 40 км / ч. Ви з'їдете прямо в долину. 14 поворотів і один несподіваний «стрибок» гарантують високий градус задоволення.

Адреса: Hohe Wand Wiese - Naturfreunde Wien, Mauerbachstraße 174 - 184

Детальніше на сайті: www.hohewandwiese.at

Список історичних і визначних місць Австрії, де цікаво буде побувати з дітьми

Форарльберг
Брегенц: (район) поїздка навколо Боденського озера, зоопарк "сафарі" Пфандер, демонстрація орлів.
Беца: (район) поїздка на паровозі по лісі Брегецвальд.
Фельдкірх: (район) лісопарк.
Блуденц: (район) поїздка на паровозі до долини Монтафон. З липня по серпень майже всі населені

пункти Форальберга пропонують спеціальні дитячі програми.
Тіроль
Інсбрук: (район) альпійський зоопарк, кругова панорама.
Швац: (район) шахта, де добували срібло.
Маурах: (район) поїздка на паровозі.
Крамзах: (район) музей під відкритим небом.
Майрхофен: (район) Ціллертальскіх залізниця.
Кітцбюель - Маурах: (район) лісопарк.
Таль - Асслінг: (район) ігровий парк (в 10 км від Лайнца).

ЗЕМЛЯ ЗАЛЬЦБУРГ
Заальфельден: (район) музей зображень сцен Різдва Христового.
Фусш: (район) лісопарк Ферляйтен.
Верфей: (район) крижані печери.
Халляйн: (район) соляні копальні, музей кельтів під відкритим небом.
Гроссмайн: (район) музей під відкритим небом, природний парк Унтерсберг
місто Зальцбург: музей іграшок: Будинок природи,
Хельбрун: (район) зоопарк, жартівливі фонтани - сюрпризи.
Зеекірхен: (район) парк казок і атракціонів "Фантазія" в Целль - ам Валлерзе

ВЕРХНЯЯ Австрія

Мондзеє: (район) музей під відкритим небом, оригінал будинку селянського господарства "Рауххаус".
Санкт Вольфганг: (район) поїздка на паровозі на гору Шафберг, музей ляльок, вілла Вахлер - Рікс,

дитячий пароплав на озері Вольфгангзее.
Бад Ишль: (район) соляні копальні.
Халльштатт: (район) соляні копальні.
Обертраун: (район) сталактитові і крижані печери і печера "мамонта".
Альтмюнстер: (район) лісопарк Хохкройт.
Фекламаркт: (район) замок Вальхен, музей іграшок.
Форхдорф: (район) сад кам'яній, тераріум (рептилії) Шарнштайн, лісопарк Кумберланд.
Грюнау-ім-Альмталь: (район) світ дитячої казки в парку Шіндльбах.
Велс: (район) пташиний заповідник Шмідінг, музей іграшок, зоопарк.
Наттербах: (район) найбільша в Австрії ігровий майданчик "Дикий Захід".
Кремсмюнстер: (район) музей транспорту в палаці Кремсегг, обсерваторія.
Лінц / Пёстлінгберг: (район) на поїзді в грот казок.
Альтенфельден: (район) лісопарк.
Санкт Флоріан: (район) музей пожежної справи.
Штайр: (район) на поїзді по долині річки Штайр.
Ернстбрунн: (район) лісопарк.
Гансерндорф: (район) "Сафарі" - парк.
Штрассхоф: (район) музей залізничного транспорту (біля Гансендорфа).
Хінтербюхле: (район) підземне озеро.
Берндорф: (район) школа, де класні кімнати мебльовані в стилях різних епох.
Пухберг-ам-Шннееберг: (район) залізниця з зубчастої передачею.

ВІДЕНЬ
Відень: парк розваг Пратер, "Будинок Моря" (акваріум), зоопарк в Шенбрунні, природознавчий музей,

зоопарк ручних тварин, музей циркового мистецтва, політехнічний музей, пригоди в музеї (в

венеціанському музеї екскурсії для дітей проводяться в супроводі гіда), екскурсія з гідом по місту для дітей.
Нижній Австрія
Штадт Хааг: (район) лісопарк і парк ігрових атракціонів.
Aгrc6ax - Маркт: (район) різноманітні можливості для розваги дітей у парку Хубхоф.
Шпіц-ан-дер-Донау: (район) музей судноплавства.
Трайсмауер: (район) парк динозаврів.
Еггенбург: (район) музей мотоциклів музей "Краулетц".
Вальдкірхен-ан-дер-Тайа: (район) музей ляльок (в 15 км на північ від Вайдхофен / Тайа).
Міхельштеттен: (район) шкільний музей (в 15 км на захід від Містельбаха).
Аспарн-ан-дер-Цайа: (район) в 7 км на захід від від Містельбаха знаходиться музей доісторичних часів під

відкритим небом.
Бургенланд
Санкт-Маргаретен: (район) "Казковий ліс".
Бад Татцманнсдорф: (район) музей під відкритим небом.
Гюссинг: (район) лісопарк.
ШТІРІЯ

Херберштайн: (район) лісопарк.
Пеггау: (район) сталактитова печера.
Тёрль: (район) поїздка по вузькоколійці.
Айзенерц: (район) колишня шахта, де добувалася залізна руда.
Маутерн: (район) лісопарк.
Штюбінг: (в 16 км від Граца) музей під відкритим небом (фермерське господарство).
Грац: (район) музей аеронавтики, арсенал, поїзд казок.
Пібер: (район) племінна ферма коней ліппіціанской породи.
Штайнц: (район) поїздка вузькоколійною залізницею.
Карінтія
Фельден: відпочинок з дітьми на теплих озерах Карінтії з екскурсіями в усі перераховані нижче цікаві

місця і екскурсії по іншим федеральним землям Австрії.
Гріффтен: (район) сталактитова печера.
Ейзенкаппель: (район) сталактитова печера "Обір".
Хюттенберг: (район) шахта, де показано роботу гірників.
Гурк: (район) парк гномів Гурк.
Марія Заале: (район) музей під відкритим небом.
Клагенфурт: (район) Мінімундус, тераріум (рептилії), лісопарк в замку Магерегг, планетарій, обсерваторія Кройцбергль.
Розегг: (район) сафарі-парк (в 5 км від Фельдена).
Треффен: (район) музей ляльок Риль, грибний ліс, світ пригод.
Бад Блайберг: (район) "Загадкова земля" - Terra Mystica.
Гмюнд: (район) музей Порше, сафарі-парк Діана.


Першим питанням, яке вам зададуть ще до того, як ви ступите на поріг ногою, стане: «Ви з дитиною або один?
Ну що, ви вже вирішили, як будете проводити майбутні літні канікули і куди поїхати з вашим чадом?
Дитячий відпочинок з дітьми за межами країни не здається вам безглуздою тратою свого часу і грошей?
Допитливість малюків щодо технічних пристроїв безмежна, і рідкісного дорослому не доводилося відповідати на питання, подібний такому: хто сидить в радіоприймачі і звідти розмовляє?

Новости