Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Палаци і замки Відня

  1. Першість серед них по праву належить замку Хофбург Це воістину грандіозне будова має пряме відношення...
  2. замок Бельведер
  3. На території палацу ерцгерцога Альбрехта розташувався музей Альбертіна

Першість серед них по праву належить замку Хофбург

Це воістину грандіозне будова має пряме відношення до всіх правителів Австрійської імперії. Кожна будівля палацу має свою історію і особливе призначення. Варто зазначити, що кожен правитель прагнув розширити і прикрасити свій палац. Незважаючи на те, що дана споруда вважається резиденцією Габсургов, історики знайшли згадки про Хофбурге, що датується одна тисяча двісті сімдесят дев'ять роком. Джерело каже про те, що цей замок служив притулком і більш раннім правителям. На його території розташовується так звана «імператорська скарбниця». Правда, вона припиняє застосовуватися за своїм прямим призначенням. Зараз там, на загальний огляд виставлені клейноди імператорів Римської Імперії.

палац Шенбрунн

- це не просто імператорська резиденція, це палац, в якому все правителі Австрії проводили своє дозвілля. І це не дивно: прекрасні, тінисті алеї садів дозволяють розслабитися і подумати про вічне. Крім цього, в теплі літні дні можна постояти біля одного з численних фонтанів. На особливу увагу заслуговує лабіринт, який знаходиться безпосередньо в самому палаці. Варто зазначити, що на території замку знаходиться один з найстаріших у всій Європі зоопарків. Також тут можна доторкнутися до історії Великої Римської Імперії. Для цього необхідно просто погуляти по римським руїн. Особливого шарму надає постійно курсує по території замку паровозик.

замок Бельведер

- дивовижна споруда, яке відноситься до стилю бароко. Цей палац був побудований на честь знаменитого полководця Е. Савойського. Так називемий «Веселий замок» належить до найбільш шанованим місцях Відня. Адже на його території розкинулася досить велика картинна галерея. Там представлені найрізноманітніші напрямки живопису. Варто зазначити, що замок складається з двох палаців і саду. Це створює воістину неповторний архітектурний ансамбль. Варто відзначити, що саме в цьому замку підписувалися знамениті договору, які грали дуже важливу роль в історії. Тут було підписано й декларацію про незалежність Австрії (1955 рік).

На території палацу ерцгерцога Альбрехта розташувався музей Альбертіна

Ця назва музею дісталося в честь його засновника Альберта Саксонського-Тешенского. Музей знаменитий зборами графіки. Це найбагатша колекція графіки, в якій представлені шедеври, як пізньої готики, так і сучасні твори.

І це ще далеко не все замки сучасної Відня. Обов'язково варто згадати інші будови Відня. Це Амаліенбург, палац Лінхенштейнов, палац Моденского, палац Паллавічині, палац Ферстеля і палац Тодескі. Кожен з них має свою власну дивовижну історію і несе на собі відбиток того часу, коли він створювався.

Таким чином, якщо ви зберетеся в подорож, скористайтеся послугами сайту бронювання готелів у Відні і виберіть собі той варіант проживання, який вам найбільше до душі. Ну а після того, як ви оселитеся в готелі, вирушайте оглядати замки і палаци австрійської столиці.

Новости