Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найзнаменитіші пам'ятки Відня

  1. пам'ятки Відня
  2. Собор Святого Стефана (Штефансдом)
  3. будинок Хундертвассера
  4. Палац Шенбрунн - літня резиденція Габсбургів
  5. Хофбург - зимова резиденція Габсбургів
  6. Віденська опера
  7. Гріхенбайзель
  8. Пам'ятники, вулички і інше
  9. Готелі Відня

Ласкаво просимо на блог про самих красивих містах ! Звичайно, його просто неможливо уявити без розповіді про столицю Австрії - місті Відні. Це серце Європи, дивовижне місце, яке зачаровує своєю величчю, строгістю і акуратністю. Пам'ятки Відня в будь-який час року приваблюють тисячі туристів, вони дарують незабутні враження і надовго залишаються в пам'яті. Ви неодмінно в цьому переконаєтеся, якщо до кінця дочитаєте.

Згідно зі статистикою, Відень п'ять разів поспіль ставала найкращим містом за якістю життя. В цьому немає нічого дивного, наприклад, водопровідна вода в австрійській столиці вважається найчистішою в світі, тому як бере свій початок з джерел Альп.

Чистота, що панує на вулицях, вражає, а відсутність в метро турнікетів, як доказ законослухняності жителів міста, може викликати тільки захоплення. І, звичайно, як і в місті Зальцбурзі , Тут буквально все просякнуте класичною музикою, в повітрі витають легкі, створені знаменитими авторами мелодії і приємні аромати.

Щоб урізноманітнити відвідування Австрії, можна швиденько з'їздити в прекрасну Братиславу , Яка знаходиться приблизно в 80 км, і назад. Також цікаво відвідати місто Будапешт , Він розміщується приблизно в 250 км від Відня. Поїздки можна здійснити на катері, поїзді чи автобусі.

пам'ятки Відня

Основні визначні пам'ятки Відня сконцентровані в одному районі, їх можна запросто обійти пішки або переглянути, здійснивши поїздку на трамваї №1. Маршрут спланований так, щоб вся краса і велич були доступні навіть тим туристам, які обмежені в часі. Щоб познайомитися з австрійською столицею ближче: відвідати основні музеї і погуляти в парках, потрібно як мінімум сім днів.

Собор Святого Стефана (Штефансдом)

Цей католицький собор - символ Відня і головна її пам'ятка. Будинок побудований таким чином, щоб люди, що увійшли в величний зал, відчували значимість і влада Бога. Це дійсно працювало, настільки атмосфера, створювана висотою, сірими тонами і суворими виразами облич численних скульптур «тиснула» на підсвідомість.

Взагалі, собор Святого Стефана у Відні таїть в собі багато цікавого. Там зберігається Печська ікона із зображенням Діви Марії, відома своїми чудесами.

Усередині знаходяться шість капел, в одній з них, св. Валентина, зберігаються мощі святого, черепа двох святих і клапоть скатертини Таємної Вечері. У усипальницях покояться тіла 72 членів династії Габсбургів. А в катакомбах можна «помилуватися» на черепа і кістки 11 тисяч людей, тіла яких були скинуті в так зване підземне кладовище під час чуми. З оглядових майданчиків на вежах собору відкривається прекрасний вид на місто.

будинок Хундертвассера

Найзнаменитіший адресу у Відні - це будинок, створений за проектом художника - ярого борця за екологію.

Будівля являє собою несиметричне будова в різних рівнях, розфарбоване в яскраві кольори. Будинок Хундертвассера у Відні потопає в зелені: на даху ростуть трава і дерева, внутрішні приміщення незрозумілою геометричної форми, з закругленими і піднятими кутами, заставлені рослинами.

Палац Шенбрунн - літня резиденція Габсбургів

Комплекс палацу Шенбрунн цілком може посперечатися з Версалем, так бездоганно і помпезно він облаштований.

Величезна територія з доглянутими парками і білосніжними скульптурами не залишить байдужим нікого. Можна також помилуватися розкішшю, в якій жили імператори, для цього надані 40 кімнат палацу. Від численних чудових приміщень в золоті і шовку, оздоблених вишуканими предметами, закрутиться голова.

Хофбург - зимова резиденція Габсбургів

У величезному палацовому комплексі Хофбург знаходиться неймовірна бібліотека, в якій зібрано безліч старовинних книг, там пахне шкірою і панує атмосфера поєднання часів.

Також цікаві: Імператорська скарбниця, музей етнографії, іспанська школа верхової їзди.

Віденська опера

Не секрет, що Відень вважають світовою столицею класичної музики, здається, вона витає в повітрі, нею просякнуте кожна будівля.

Віденська Опера має найширший репертуар в світі. На її сцені виступають кращі з кращих. Ціни на уявлення досягають 300 Євро, але на думку жителів столиці Австрії, мистецтво має бути доступне всім, тому заплановані спеціальні стоячі місця за 3-4 Євро. В Опері проводиться знаменитий віденський Оперний бал.

Гріхенбайзель

Ресторан, якому понад 600 років. У ньому часто бували Марк Твен, Штраус, Моцарт, Бісмарк, Шуберт, розважав публіку знаменитий Августин, їх автографи і ще багатьох інших знаменитостей красуються в одному з приміщень ресторану. Стіну закладу «прикрашають» снаряди, що потрапили туди під час бойових дій.

Пам'ятники, вулички і інше

У Відні величезну кількість пам'яток, навіть говорять, що на кожного жителя міста, а їх понад півтора мільйона, доводиться по одному. Особливе задоволення доставить прогулянка по старовинних вуличках Відня, яка створить неповторне відчуття старовини і загадковості. У місті знаходиться одна з трьох резиденцій ООН. Цікавих і гарних місць в місті не злічити - це церкви, площі, парки, сквери, музеї.

Готелі Відня

Готелі Відня вражають своєю вишуканістю і чистотою. Можна знайти апартаменти на будь-який смак. Якщо ви любите хай-тек і мінімалізм - зупиніться в «Sofitel Vienna Stephansdom».

Розкіш, гідна царів - в готелі «Imperial», в якій «купався» Гітлер, шикарними сніданками з шампанським славиться «Palais Hansen Kempinski». «Twenty Five Hours Hotel Wien» має унікальний дизайн номерів - вони оформлені в стилі циркових декорацій. Готель «Sacher» - один з найдорожчих у Відні, він входить в список кращих в світі. Його кондитерська збирає великі черги охочих покуштувати віденської кави і шалено смачних тортиків.

Сподіваюся, дивитися на пам'ятки Відня вам сподобалося, вам запам'яталися будинок Хундертвассера, собор святого Стефана, палаци Габсбургів. Залишилося тільки доповнити свої враження переглядом відео.

Орел і решка Відень

Відмінного дня! До нових віртуальних подорожей.

Новости