Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найцікавіші місця Відня

  1. Собор Святого Стефана
  2. Бельведер
  3. Хофбург
  4. анкер Ур

Якщо у вас виникло бажання відправитися в подорож по Європі, обов'язково їдьте до Відня Якщо у вас виникло бажання відправитися в подорож по Європі, обов'язково їдьте до Відня. Столиця Австрії надовго причарує і околдует вас своєю особливою, не схожою на інші міста красою. Отже, зважилися? Інтернет-магазини турів пропонують як авіаперельоти, так і автобусні подорожі в Австрію. Вибір за вами.

Що ж слід подивитися в красуні Відні? Якщо ви прибули в цей чарівний місто на кілька днів, можна не хвилюватися, а планомірно оглянути визначні пам'ятки. Але якщо турагентство або інтернет-магазин турів запропонував вам оглядовий тур по європейських столицях із заїздом до Відня лише на день або два, все багатства серця Австрії вам не побачити. Обмежтеся лише найцікавішими місцями.

Собор Святого Стефана

Цей величний готичний собор австрійці звуть Штефансдому. Ця будівля є не тільки культурною спадщиною країни, але і її національним символом і символом самого Відня. Побачивши собор Святого Стефана, важко залишитися байдужим. Храм підносить до неба свої, подібні до стріл, мереживні купола. Він здається більше пов'язаним гачком умілими майстринями, ніж виліпленим з каменю. Штефансдом чудовий, неповторний і багатоликий. Вперше в хроніках він, як кафедральний собор, згадується з 1221 року. Унікальність Собору Святого Стефана полягає в тому, що до нинішнього часу храм Цей величний готичний собор австрійці звуть Штефансдому є діючою церквою, де кожен день проводяться богослужіння. Крім того, собор являє собою історичний артефакт, втілення самої історії в камені. Внутрішнє оздоблення собору чудово. Химерні ліпні прикраси, зображення святих, статуї. Собор відомий і своїм вівтарем, побудованим в 16 столітті з зображенням Мадонни Петчской. Тут же знаходиться ще один твір мистецтва, датоване 1447 роком - вівтар Вінернойштадта.

Бельведер

Це розкішний палацовий комплекс - літня резиденція відомого полководця 18 століття Євгенія Савойського. Нижній Бельведер був побудований за його наказом за два роки. Він являє собою витончений палац в стилі бароко, щедро прикрашений химерними фресками. Згодом, навпаки Нижнього Бельведера було побудовано другий будинок. Між ними був розбитий чудовий парк.

Хофбург

Це зимова резиденція австрійського імператорського двору. Зараз в цьому палаці розташовується австрійський президент. У Хофбурге 2600 приміщень. Цікаві для відвідування апартаменти імператорської родини. До наших днів кімнати Франца Йосипа і його красуні дружини Сісі дійшли в прекрасному стані практично без змін. Що дозволяє відвідувачам зануритися в побут Габсбургів. Тут же знаходиться і музей останньої австрійської імператриці, що відкрився в 2005 році і який користується величезною популярністю у туристів. Шість залів музею Сісі занурюють відвідувачів в життя цієї непересічної жінки з важкою долею.

анкер Ур

Це музичні години. Вони знаходяться на одній із старовинних будівель площі Hoher Markt. Опівдні на площі збирається натовп. Люди приходять сюди, щоб почути бій курантів. Крім того, годинник цікаві тим, що під музику курантів перед очима глядачів виникають фігурки людей, що залишили свій слід в історії Австрії. Це видовище завжди викликає безліч емоцій.

Отже, зважилися?
Що ж слід подивитися в красуні Відні?

Новости