Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Міські маршрути Прага-Відень-Дрезден

Дорожні нотатки про подорож до Чехії. Дорожні нотатки про подорож до Чехії

Перед тим як приїхати в Прагу, абсолютно не знала, що вона собою являє, крім як переглянутих картинок і відео. Насправді вона не та, що на картинках - КРАЩЕ. По-перше, вона несподівано домашня, спокійна, навіть з безліччю туристів, він розгулював вулицями; по-друге, навіть перебуваючи в місті, ви будете заповнювати витрачену енергію за час робочих будній, це відразу відчувається, тому, якщо хтось вважає за краще відпочивати тільки у моря, щоб відновити свої сили, в Празі відновлення сил може навіть перевищити - ТАКА ЕНЕРГЕТИКА .
З приводу розміщення. Якщо хочете дізнатися Прагу не як турист, його слухає свого гіда і гучним статтями, а як людина, що бажає відчути серце цього міста, тоді вам в райони, де проживають самі пражани. Як приємно вранці вийти з готелю, а назустріч вам йде пражанин, посміхається і вітається з вами, хоч і бачить вас вперше ...
Але і далеко від центру теж не потрібно селитися, щоб не бути прив'язаними до транспорту - тоді можна гуляти допізна і не переживати про те, що ваш автобус або трамвай не ходитиме, наприклад на годину або два ночі. Ми жили в готелі квартирного типу, в15 мінах ходьби по прямій до центру.
За екскурсій: Хто їде до Чехії вперше - екскурсії брати! І не тільки тому, що ви не знаєте міста, а тому, що там дійсно розповідається дуже багато цікавого; можна відвідати приміські пам'ятки дуже економічно, якщо ці екскурсії вже в тур входять, окремо їх брати на багато дорожче виходить.
На користь екскурсій можу додати, що вони не цілий день проходять - вільний час все одно залишається на власні прогулянки по звивистих вулицях міста, відвідуванням кафе, магазинів, театрів, клубів.
За тривалістю туру. Я їздила на тиждень. Цей тиждень був таким насиченим, що мені здалося, що вона тривала місяць, але все одно хотілося там ще затриматися, адже ще стільки хочеться побачити, купити, відчути, спробувати ... Тому, якщо є можливість поїхати на 10-14 днів - сміливо беріть такий тур.
В наші екскурсії входили також міста Відень і Дрезден. Міста цікаві і зовсім інші - інше повітря, інша атмосфера, інші люди, інший стиль - все інше.
Відень: біла, більш активна, ділова. Хороший кави, смачні солодощі, добродушне обслуговування.
Дрезден: контрастний - сучасні сірі будівлі і вижила велична архітектура минулих століть зовсім поруч. Хороші покупки; ставлення до росіян, м'яко сказати, окреме.
Але повертаємося до Чехії. Що ще дуже порадувало - це ЦІНИ! Приблизно на наші грошики обід на двох 400-500 рублів, і це великі і дуже смачні порції. Чеська кухня характеризується великою кількістю м'яса, картопля в мундирі, багато соусу і, звичайно, пиво.
Я вперше дізналася, що темне пиво може бути солодкими.
Якщо поїдете в Прагу - обов'язково пройдіться по нічному місту. В цей час вулиці вільні, можна спокійно загадати бажання на Карловому мосту, а також послухати заспокійливу тишу, зловити магію ліхтарів.
Цікаві тематичні ресторани і кафе, в яких оформлення як в середні віки - свічки на столах, черепа в кутку, в'язні в клітинах ....
Коли берете сувеніри - ОБОВ'ЯЗКОВО торгувати, скидає 10 і більше ВІДСОТКІВ від вартості. Рекомендую в якості подарунків з Чехії купувати Годинники (дуже гарні), Ювелірні вироби з Чеським гранатом, Чеське скло, Вітальні листівки ...
Можна влаштовувати пікніки біля річки або в парку.
З екскурсій мені також дуже сподобалися замки, Чеський Крумлов, Ресторан в Детенице.
Цей маленький розповідь-рекомендація, сподіваюся, спонукає читачів відвідати місто-казку Прагу, Чеські околиці.

14532 перегляд

Новости