Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Інсбрук, Майрхофен, долина Циллерталь і австрійські Альпи

  1. Про прогулянці: Мюнхен-Майрхофен-Інсбрук дорога туди і назад: ~ 185 км, 4 годині 10 хв Поїздка...
  2. курорт Майрхофен
  3. Інсбрук - столиця Тіроля
  4. Різдвяні ярмарки в Інсбруку

Про прогулянці:

Мюнхен-Майрхофен-Інсбрук дорога туди і назад: ~ 185 км, 4 годині 10 хв
Поїздка на поїзді
Тривалість всієї прогулянки: 10 годин
Що подивитися: м Інсбрук, м Майрхофен, долина Циллерталь і австрійські Альпи
Що потрібно знати перед поїздкою: Всім пасажирам автомобіля необхідно мати при собі сигнальні попереджувальні жилети. Також важливо не забути про віньєтку, так як автобани в Австрії платні. Купити її можна відразу на кордоні на заправці.


Розкрити карту на весь екран

Як дістатися з Мюнхена

Якщо Ви хочете насолодитися видами австрійських Альп і подивитися на популярні гірськолижні курорти, то краще за все прокотитися до Інсбрука з заїздом в долину Циллерталь (Zillertal). Це недалеко від Мюнхена і по хорошій дорозі. Для не великих любителів власне гірських лиж це буде цікаво в будь-який час року. Ми, наприклад, прокотилися по даному маршруту в середині квітня. З Мюнхена виїхали в 9 ранку спочатку по 8-му автобану, а потім по 93-му в напрямку Інсбрука. Гори з'явилися якось відразу, без передмов. І далі постійно оточували автобан справа і зліва своїми не схожими один на одного вершинами. Не доїжджаючи приблизно 40 км до Інсбрука згорнули на Майрхофен (Mayrhofen), головний курорт долини Циллерталь. Також є варіант дістатися на поїзді .

курорт Майрхофен

Відстань приблизно 30 км від автобану. В 11 ранку були на місці. Припаркувалися на громадської парковці за адресою: Ahornstr. 853, 6290 Mayrhofen. Майрхофен вдає із себе мальовничу альпійське село з типовими красивими тірольськими будиночками. Зазвичай тут повно росіян, які люблять цей затишний і відносно недорогий курорт. Але в квітні був вже не сезон і російська мова чулася лише зрідка. Цікаво, що підйомник ще працював, а на вершині, понад 2000 метрів, ще лежав сніг і дехто катався на лижах. Коли ми піднімалися, буквально поруч з гори стрибали дельтапланеристи, причому в такій кількості, що здавалося зграя птахів ширяє над долиною. Дуже красиво. Хвилин 20 провели нагорі, помилувалися гірськими краєвидами та спустилися в долину якраз опівдні. Пообідали в ресторані готелю Kramerwirt в самому центрі села. Якісно і смачно. І далі рушили в Інсбрук. До туди було близько 70 км і дорога зайняла близько години. О 2 годині дня приїхали в Інсбрук.

Інсбрук - столиця Тіроля

Цей невеликий, але головне місто Тіролю, більше відомий в світі як двічі столиця зимових Олімпійських ігор, але нам було цікаво інше. Відомо, що багато австрійських міст славляться своїми розкішними, що потопають у розкоші палацами і замками. Все це завдяки багатовікової правлячої династії Габсбургів, великих цінителів мистецтва і раритетів. Тому ми вибрали подивитися два знаменитих палацу міста - Хофбург (Hofburg) і Амбрас (Ambras).

Колишня резиденція Габсбургів Хофбург знаходиться в самому центрі міста, куди ми спочатку і проїхали. Адреса: Rennweg 1, Innsbruck. Сам палац виглядає дещо провінційно в порівнянні зі знаменитим віденським палацом, зате затишно і мило. Його світлі зовнішні стіни приємно гармоніюють з навколишніми гірськими вершинами. Колись це був похмурий замок, побудований в 14 столітті, але потім його перебудували під палац в стилі рококо. Ми досить коротко пройшлися по залах палацу, але все одно відчули атмосферу тієї важливості, в якій відчували себе все Габсбурги, які жили або відпочивали тут. Ну на то і королівське сімейство, могло собі дозволити все цю розкіш і пишність.

Замок Амбрас знаходиться в східній частині міста за адресою: Schlossstrasse 20, 6020 Innsbruck. Було вже близько 4-х годин, але ми встигли до закриття кас музею. Це теж колишній середньовічний замок, пізніше перебудований як палац під резиденцію королівського двору. Розташований на пагорбі в оточенні альпійських лугів замок дуже гарний. У нашому розпорядженні був тільки годину часу до закриття, трошки замало, щоб все подивитися. Розповім, що сподобалося. Зовні в дуже гарному парку є озеро, де плавають лебеді, качки, а навколо навіть гуляють павичі. Можна просто погуляти і розслабитися. Всередині є портретна галерея всього сімейства Габсбургів, виконана багатьма знаменитими художниками. Колись це була наймогутніша родина Європи, причому протягом століть. Тому варто вдивитися в ці особи, деякі пихаті, а інші ніби як нічого особливого. Ще досить цікава колекція лицарських обладунків, дуже різноманітна. Вражає тільки, що навіть лицарі в середньовіччі були маленького зросту. Можна було також спуститися в підвали замку, трохи полякати себе привидами, але ми не встигли. О 5 годині замок закривався, а ми поїхали назад в Мюнхен.

Більше інформації про Інсбруку Ви знайдете на офіційному сайті: www.innsbruck.info .

Різдвяні ярмарки в Інсбруку

Туристам, які приїхали на короткий час в Інсбрук перед Різдвом, можна порадити відвідати різні Різдвяні ярмарки в Інсбруку.
Туристам, які приїхали на короткий час в Інсбрук перед Різдвом, можна порадити відвідати різні Різдвяні ярмарки в Інсбруку

Новости