Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися з Інсбрука до Відня: відстань, час у дорозі, ціни і маршрут на карті.

  1. Як дістатися на автомобілі
  2. Як дістатися на автобусі
  3. Де купити білет
  4. Вартість квитка
  5. Як дістатися на поїзді
  6. Де купити білет
  7. Вартість квитка
  8. Як дістатися на літаку
  9. Де купити квитки
  10. Вартість квитків
  11. підсумки

Гарненько відпочивши в горах, досхочу накатавшись на лижах і скуштувавши своїм ротом місцевого снігу не один десяток раз я з жахом виявив що час відпустки підійшло до кінця. Прийшла пора збиратися в путь-дорогу додому. Дорога мені була трохи знайома, тому особливих проблем з пошуком варіантів проїзду у мене не було. Отже, понеслися вперед! :)

Як дістатися на автомобілі

На те щоб поїхати на автомобілі буде потрібно по-перше сам автомобіль, а по-друге близько 5 годин часу. Часом я мав, а ось автомобілем немає. Зрозуміло, можна було звернутися в прокатні фірми або ж на ресурси за типом ось такого . Дороги по маршруту досить непогані:

Дороги по маршруту досить непогані:

Але якось перспектива їхати за кермом 5 годин мене зовсім не приваблювала. Крім усього іншого, проїзд автошляхами Австрії платний. Для оплати потрібно купити на одній з АЗС віньєтку терміном дії на 10 днів вартістю в 8,9 євро.

Загалом, тривалість шляху, укупі з витратами на оренду автомобіля, віньєтку та й на паливо теж зовсім не залучали мене. Хоча, звичайно, за маршрутом було б дуже цікаво проїхатися коли-небудь, тим більше що він частково проходить по території Німеччини (можна тільки по Австрії їхати, але так вийде трохи довше ніж тим шляхом, який зазвичай пропонує навігатор). Прикордонного контролю на кордоні немає.

Як дістатися на автобусі

Я досить довго шукав автобусні рейси за цим маршрутом. Виявилося, що прямих рейсів просто немає від слова зовсім. Є тільки варіант з пересадкою, який пропонувала німецька компанія FlixBus. Хто був в Європі, напевно зустрічав на дорогах її автобуси:

Хто був в Європі, напевно зустрічав на дорогах її автобуси:

Всередині це справжній пересувний будинок. У кожного є своє зручне крісло, яке можна відрегулювати під власні вимоги. Також пасажири мають індивідуальне освітлення і кондиціонери, а крім того під боком ще й власна розетка. У кого в дорозі розряджався телефон / ноутбук / планшет я думаю розуміє яка це велика цінність. А крім того, є ще й безкоштовний інтернет, що надається на досить великій швидкості. У всякому разі, дивитися відео або грати в онлайн-ігри цілком можна.

Ось скріншот з розкладом:

Як видно, всі автобуси йдуть з однією пересадкою. Робиться вона в Мюнхені. На неї відводиться приблизно 40-50 хвилин. В цілому ж на дорогу потрібно буде витратити від 9 до 10,5 годин.

Відправляються автобуси від автовокзалу в Інсбруку, розташованого по сусідству з головною залізничною станцією міста: Точкою прибуття автобусів у Відні є район залізничної станції Erdberg, а конкретніше ось це місце: Чесно кажучи, варіант з автобусом був би привабливим якби не пересадка. Ні, вона звичайно не доставляє серйозних проблем але це все-таки не зовсім зручно. Та й ціна на автобус в даному конкретному випадку практично збігається з ціною квитка на потяг (а про нього в наступному розділі).

Де купити білет

Квиток можна купити в касі на автовокзалі.

Також можна придбати квиток онлайн на сайті FlixBus.

Вартість квитка

Ціна квитка коливається від 23 до 47,8 євро в залежності від рейсу.

Як дістатися на поїзді

Отже, тепер поговоримо про найзручнішому варіанті проїзду. Так, я саме про потяг. Австрійські потяги не тільки сучасні, а ще й точні і ходять практично без запізнень, що мене приємно здивувало після Німеччини з її хронічними запізненнями.

Австрійські потяги не тільки сучасні, а ще й точні і ходять практично без запізнень, що мене приємно здивувало після Німеччини з її хронічними запізненнями

У вагонах є все необхідне у вигляді санвузла та урн для сміття, а крім того є табло яке вказує наступну зупинку. Важливо при посадці не переплутати свій поїзд, тому як в Австрії заведено по шляху відчіплювати вагони і приєднувати їх до поїзда, що йде в інше місто. Тому потрібно чітко слідувати на свою платформу, і не звертати увагу на зазначені напрямку курсування. Може так бути, що поїзд іде на Інсбрука, але з 6 вагонів 5 відчеплять ще в Зальцбурзі. Тепер я прикріплений тут скріншот з частиною розкладу: У вагонах є все необхідне у вигляді санвузла та урн для сміття, а крім того є табло яке вказує наступну зупинку Більшість поїздів є прямими, але зустрічаються і рейси з пересадками (наприклад, як перший на моєму скріншоті). Тому при покупці варто бути уважніше. Я сам поїхав прямим поїздом, і незважаючи на метушню на вокзалі потрапив куди треба. В дорозі було досить комфортно, сусід був тільки один так що розмовами мені також не докучали. Доїхали ми до Відня приблизно за 6 годин.

Де купити білет

  • Квиток можна купити, звернувшись в касу вокзалу.
  • Також можна скористатися терміналом і оплатити квиток картою.
  • І звичайно ж можна придбати квиток онлайн ось тут .

Вартість квитка

Ціна квитка стартує від 29 євро.

Як дістатися на літаку

Є і ще один, романтичний варіант подорожі. Я про авіапереліт. Пропонує таку можливість компанія Austrian Airlines. Рейси здійснюються на комфортабельних і сучасних Bombardier DHC-8Q-402. Ось як вони виглядають зовні:

Ось як вони виглядають зовні:

А ось як всередині:

А ось як всередині:

Залишилося лише розібратися з розкладом польотів. Ось скріншот з сайту компанії:

Ось скріншот з   сайту   компанії:

Як видно, в день є 3 рейси. Втім, число рейсів може змінюватися, так що рекомендую відстежувати ситуацію на потрібний день.

Почитати про аеропорт Інсбрука можна ось тут , А про те як доїхати до Відня з аеропорту можна дізнатися з цієї пізнавальної статті.

Де купити квитки

Квитки можна придбати на сайтах-пошуковиках авіаквитків, наприклад тут .

Вартість квитків

Ціна квитків стартує від 229,74 євро за місце в економ-класі.

підсумки

На мій погляд, найбільш зручним варіантом є прямий поїзд. Якщо з якихось причин він не влаштовує, тоді доведеться миритися з пересадкою і їхати на автобусі. А ті кому важлива насамперед швидкість і вони готові за це добре заплатити, можуть прямо відправлятися в аеропорт.

Новости