Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дешево побувати у Віденській Опері

Шановні доброзичливі читачі! Не хочу бути настирливою зі «своєю» Віднем , В Віденську Оперу я особливо не збиралася, але після відвідування екскурсії в Оперу мені захотілося почути живий оркестр і голоси, і я зважилася перед самим від'їздом на цю авантюру. Раз вже все вдалося, хочу поділитися з Вами враженнями з ілюстраціями. Кого-то це відштовхне, кого-то навпаки змусить діяти. Для більш повної картини, будь ласка, прочитайте коментарі до фотографій. Приношу свої вибачення за якість фото, зроблених під час представлення у Віденській Опері, вони зроблені смартфоном. Під кінець поїздки захотілося просто відпочити. :)

1. У Віденську Оперу можна сходити на екскурсію. Квитки починають продавати за 20 хвилин до початку екскурсії, але прийти бажано раніше хвилини за 40, і ви вже побачите зародилася чергу. Для продажу квитків на екскурсії призначена окрема каса, вона розташована зліва від головного входу, від якого до дверей каси ведуть покажчики GUIDED TOURS. Зліва від дверей в касу висить розклад екскурсій на місяць і далі, а справа в день екскурсій вивішується розклад екскурсій - якою мовою підуть і в який час.

Ось розклад екскурсій по днях з офіційного сайту Віденської Опери. Зверніть увагу, що в деякі дні екскурсій немає!

http://www.wiener-staatsoper.at/en/your-visit/guided-tours/

Вартість екскурсії станом на червень 2014 року 6,5 євро. На липень 2017 року - 7,5 євро. Свого гіда можна буде знайти по табличці РОСІЙСКИЙ, яку ви побачите у парадних сходів всередині Опери.

Свого гіда можна буде знайти по табличці РОСІЙСКИЙ, яку ви побачите у парадних сходів всередині Опери

Зверніть увагу, що за цим квитком можна сходити і в музей Опери. Міні-карта, як туди потрапити, зображена на самому квитку. Фотографії та костюми допоможуть перейнятися духом Опери.

Фотографії та костюми допоможуть перейнятися духом Опери

2. Можна потрапити на виставу за 4 євро в партер і за 3 євро на балкон. В цьому випадку хочу вас застерегти.

Уважно вивчіть репертуар, щоб не подивитися щось в стилі модерн і раптово розчаруватися.

На «гучні» уявлення вхідні квитки потрібно купувати за 3-6 годин!

А тепер трохи правди життя. У передостанній день мого перебування у Відні в Опері давали Тугу Джакомо Пуччіні. Я все-таки вирішила сходити. Початок вистави о 19.30. Квитки почали продавати в 18.00, тоді як я прийшла в касу о 16.30. Каса теж знаходиться зліва від головного входу і до неї веде покажчик StandingPlaces. Своїх щасливих квитків чекали вже близько 20 осіб.

Своїх щасливих квитків чекали вже близько 20 осіб

Я встала за жінкою років 60, яка сиділа на стільчику.

Я встала за жінкою років 60, яка сиділа на стільчику

Вона була одягнена так, як нормальні люди ходять в театр. Потім, все проаналізувавши, я зрозуміла, що вона ходить таким чином в Оперу не один раз. Пізніше я бачила, як вона йшла в Партер і, цілком можливо, що цей стільчик їй в партері і знадобився. :)

Я ж взяла квиток на балкон там спеціальні стоячі місця з перилами. Причому, потрібно зайняти місце у конкретної частини перила, для цього потрібно повісити програму або пов'язати шарфик. Тобто, як тільки заповітний квиток виявився у вас в руках, ви йдете в зал для глядачів, займаєте собі місце у перила і пов'язували його шарфиком або ще чим-небудь на що фантазія багата. А потім можете йти розглядати будівлю Опери до початку вистави. На балконі найчастіше живуть студенти.

Я вибрала балкон, тому що там не треба було бути одягненим ошатно, я була в джинсах і мала можливість періодично присісти хоч на сходинку. Крім того зверху видно все, а в партері невідомо як все складеться, і де доведеться стояти, і там вже з цієї пристойною публікою нікуди не сядеш.

«Тоска» складалася з трьох відділень 45 хвилин, 40 і 30 хвилин. В антракті я сідала на місця, що звільнилися і відпочивала. Один антракт тривав 30 хвилин, інший 20 хвилин.

Так що, вибачте, ціни в буфеті не вивчені. :)

Праворуч від головного входу на будівлі встановлено великий екран, і ввечері оперу можна подивитися зовні будівлі.

Крім того, всередині будівлі в холі на тому поверсі, де балкон, також встановлений екран і поставлені стільці, і можна дивитися і слухати оперу ще й таким чином.

Мене мучило цікавість. Я хотіла послухати як звучить Віденська Опера, голоси, як звучить оркестр. ЧУДОВО! Прекрасне злагоджене звучання, хоч записуй, і прекрасні голоси. Декорації та костюми класичні, але красиві і виразні. Інтер'єр залу Опери дуже стриманий. Принаймні з того що я бачила, на балконі встановлені екрани з субтитрами. Це було звичайно трохи химерно слухати оперу на італійському і підглядати в англійський. Ще є німецька мова. До 2015-16 році обіцяють налагодити російський :)

До 2015-16 році обіцяють налагодити російський :)

Цікавість перемогла, бюджетний похід в Оперу вдався. :) Якщо цікаво, спробуйте і Ви!


Новости