Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Велосипеди Gary Fisher

Gary Fisher (Гарі Фішер) по праву вважається одним з винахідників гірського велосипеда. Це легендарне ім'я відоме, мабуть, всім шанувальникам маунтинбайку. У своєму гаражі він зі старого напіврозваленого велосипеда зібрав апарат, на якому з'їхав з вершини гори, розвинувши швидкість близько 70 км на годину. Надалі він протягом чотирьох років удосконалював свій винахід. Спочатку фірма Gary Fisher і його компаньйона Чарлі Келлі носила нехитре назву «Mountain Bikes», і свій перший гірський велосипед вони продали в 1979 році. Компаньйони були організаторами першого змагання з даунхілу.

Gary Fisher і його компанія стали першими, хто використав на гірському велосипеді тукліпси і тріскачку фірми Shimano . На його фірмі були реалізовані багато нових ідей для гірських велосипедів - розроблена нова виделка Unicrown, перенесений задній гальмо на верхнє пір'я, розпочато використання труби Tange Prestige і багато інших. ідея використовувати двухподвес и для гонок кросс-кантрі теж належала Гарі Фішеру і пізніше принесла не одну перемогу. У 1989 році була створена перша в історії фірми гібридна модель велосипеда.

У 1997 році компанія Gary Fisher розробила нову форму   рами   хардтейл   а У 1997 році компанія Gary Fisher розробила нову форму рами хардтейл а. передній трикутник рами придбав витягнуту форму, завдяки якій стало легше проходити підйоми і круті спуски. спеціальні рами розроблені для жіночих велосипедів . Їх верхня труба скошена і розрахована на більш короткий жіночий торс. Та й вся конструкція жіночих велосипедів Genesisters, починаючи від керма і до сидіння, ідеальна для любительок велоспорту. Рами для фрірайднимі велосипедів мають змінні дропаути, що виключає необхідність змінного півень а. У місцях підвищених навантажень рами посилені.

Для виготовлення рам велосипедів Fisher використовуються новітні матеріали і технології, спрямовані на максимальне полегшення велосипеда. У серії AC / DC використовуються рами з алюмінієвим переднім трикутником і карбоновим заднім. Вага велосипеда також знижується завдяки заднім пір'ю, виготовленим з композитного матеріалу. Для виготовлення труб переднього трикутника рами використовується алюмінієвий сплав, розроблений спеціально для велосипедів. Цей сплав дуже міцний і легкий. Рами, виготовлені з нього досить довговічні. Також для виготовлення рам велосипедів Fisher використовується марка алюмінію, що застосовується в авіабудуванні.

Використання в моделях велосипедів Fisher великих коліс діаметром 29 дюймів, дозволяє легше переїжджати великі перешкоди і робить велосипеди стійкішими і керованими. З такими колесами легше розвинути вищу швидкість.

У велосипедах Fisher використовуються підвіски систем Cake, Sugar, Sugar +, King Fisher. В результаті використання сучасних матеріалів і спеціальних конструкцій ці підвіски легкі, ефективні, надійні. Підвіска King Fisher для фрірайду має хід 7 дюймів і зовнішнє розташування шарніра підвіски, що значно зручніше в плані обслуговування.

Трохи більше ніж за двадцять років Гарі Фішер став найбільшим проектувальником гірських велосипедів, та й сама назва «гірський велосипед» було придумано цією людиною.

Також рекомендуємо ознайомитися:

  1. велосипеди Cannondale
  2. велосипеди GT
  3. велосипеди SCOTT
  4. велосипеди Trek
  5. велосипеди Author

Новости