Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Школярі Гамбії їздять «за знаннями» на велосипедах з Чехії

Фото: Архів Романа Посолди   З 2012 року, коли благодійне товариство «Велосипеди для Африки» офіційно з'явилося на світло, до Гамбії вже вдалося відправити більше двох тисяч великов, ненових, але повністю відремонтованих і налагоджених Фото: Архів Романа Посолди З 2012 року, коли благодійне товариство «Велосипеди для Африки» офіційно з'явилося на світло, до Гамбії вже вдалося відправити більше двох тисяч великов, ненових, але повністю відремонтованих і налагоджених.

У Гамбії чеські велосипеди не просто лунають всім бажаючим. Школярі користуються двоколісним транспортом і вчаться його ремонтувати.

«Це принципова особливість даного проекту. Ми прагнемо навчити місцевих жителів піклуватися про велосипедах. Ми даруємо велосипеди школам, які стають власниками, а потім надають велосипеди на прокат сім'ям для їх дітей, - повідав Чеському радіо директор благодійного товариства «Велосипеди для Африки» Роман Посолда. - Я повинен сказати, що це був чудовий «добровольчий день». Ми провели його після закінчення досить тривалого часу, і у нас зібралося близько двадцяти чоловік. Це були різні люди. Прийшли жінки з товариства «Момент», які в Остраві відкрили благодійні магазини. Після закінчення своєї основної роботи, щоб допомогти, відвідали нас хлопці з різних міських фірм. Прийшли клієнти товариства «Новий шанс», це люди, які опинилися у важкій життєвій ситуації - бездомні, колишні ув'язнені ».

Фото: Архів Романа Посолди   На заклик передати на благодійні цілі велосипеди, які вже перестали своїм господарям активно служити, в Чехії відгукнулося величезна кількість громадян Фото: Архів Романа Посолди На заклик передати на благодійні цілі велосипеди, які вже перестали своїм господарям активно служити, в Чехії відгукнулося величезна кількість громадян. Через 120 збірних пунктів, що виникли по всій країні за 2,5 року, пройшло понад 14 тисяч велосипедів. Не всі вони годяться для відправки в Африку, але жоден з велосипедів не пропала марно.

- «Цей« добровольчий день »ми присвятили головним чином сортуванні. Не всі велосипеди придатні для африканського ландшафту і конкретних умов тих місць, куди ми їх транспортуємо. Тому, частина двоколісної техніки було виділено в категорію, придатну для відправки, а частину ми здали в брухт. Всього вже було зібрано чотири тонни вторсировини. Можливо, по відношенню до дарувальникам це видасться дещо нечемно, але деякі надіслані велосипеди дійсно вже своє від'їздили. Однак продажем на металобрухт ми їх реальну ціну підняли. Зароблені таким чином гроші покриють частину витрат на транспортування інших велосипедів в Африку. Ну, а частина велосипедів використовується на запчастини ».

Роман Посолда (Фото: Архів Романа Посолди)   Всі подаровані громадянами велосипеди працівники благодійного товариства переправляють до Острави в центральний склад, розташований в районі Коблов Роман Посолда (Фото: Архів Романа Посолди) Всі подаровані громадянами велосипеди працівники благодійного товариства переправляють до Острави в центральний склад, розташований в районі Коблов. З ремонтом допомагають не тільки добровольці, які приходять на центральний збірний пункт проекту, але вже цілий рік цим займаються також укладені місцевої в'язниці.

Новий етап збору велосипедів для Гамбії, як підкреслив директор благодійного товариства «Велосипеди для Африки» Роман Посолда, почнеться з січня майбутнього року. До тих пір організатори проекту намагатимуться розсортувати вже отримані подарунки і відправити всі придатні і відновлені велосипеди на африканський континент.

Новости