Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Путівник по містах і країнах: фотографії міст і країн, розповіді про поїздки, поради туристам, фото мандрівників, пам'ятки з усього світу.

Збірники місць Rutraveller

Збірок місць 540 Місць в збірниках 5 890 Лайко 3 354 Країн зі збірниками 125
  • Мені подобається! 1

    Крим, мабуть, ідеальне місце для подорожі на велосипеді: величезна кількість зелені, морська гладь, гори з підйомами та спусками на будь-який смак, свіже повітря і звичайно ж - розваги. Кататися в Криму можна де тільки душа забажає, RuTraveller вибрав найбільш "велосипедні" місця півострова ....

  • 0 коментарів

Крим, мабуть, ідеальне місце для подорожі на велосипеді: величезна кількість зелені, морська гладь, гори з підйомами та спусками на будь-який смак, свіже повітря і звичайно ж - розваги. Кататися в Криму можна де тільки душа забажає, RuTraveller вибрав найбільш "велосипедні" місця півострова.

Гору Ай-Петрі назвали в прославляння храму Святого Петра, спорудженого в цьому унікально природному місці. Гора Ай-Петрі простягається від мису Ай-Тодор з знаменитим всім Ластівчине гніздо до Білих Зубців. Зубці утворюють чотири стрімких піку з рядом химерних дрібних піків. Вершина Ай-Петрі відкриває погляду туристів чудовий вид на узбережжі Чорного моря. З такої висоти здається, що небо стосується моря і однієї прекрасної з ним лінією спливає за горизонт.
Тут, на вершині, неодмінно купите квиток на фунікулер. Канатна дорога Ай-Петрі - одна з найбільших в Європі. Підйом проходить з пересадкою в два етапи. І це зачаровує подорож того варта! На вершині гори Ай-Петрі повітря кристально чистий і дуже корисний.
На вершині Ай-Петрі не полінуйтеся відвідати мальовничі печери; доторкніться там до зрослим сталактитами і сталагмітам і загадайте бажання. За переказами, воно неодмінно здійсниться. Крім того, на вершині Ай-Петрі чимало торгових наметів. Тут Ви знайдете вироби з овечих шкур, страви народної кухні і всілякі сувеніри на пам'ять.
До канатної дороги, що піднімає туристів на вершину, можна дістатися з Ялти на 32 автобусі від зупинки «кінотеатр Спартак».

На Південному березі Криму знаходиться цікаве місце, яке є одночасно пам'ятників природи та історії. Ведмідь гора або Аю-Даг це невелика височина на витягнута по узбережжю височина, примітна для всіх моряків. На її схилах збереглися залишки середньовічних міст і укріплених городищ з курганами більш раннього періоду. Сьогодні це територія, що охороняється, на яку організовуються безліч різноманітних варіантів туристичних маршрутів.
Є легенда, що колись за цими пагорбах бродив величезний ведмідь, що наводив жах на всю округу. Поторощить на своєму шляху і села і навіть лісу, не залишаючи після себе нічого І одного разу він прийшов до узбережжя і втомлений вирішив попити води. Нахилившись він жадібно припав до моря і став пити. І пив так довго і багато, що морський цар злякався, як би він не випив все море і звернув ведмедя в камінь. З тих пір його застиглий силует так і залишився стояти в квітучої Партенітської долині, а за ним видно вибоїни і яри, де колись бешкетував гігантський ведмідь.
На схилах гори беруть початок багато туристичних стежок. Багато з них проходять по середньовічному городища XIII століття, де збереглися кільцеподібні зміцнення і арки. Тут же можна побачити стіни древніх християнських церков. На схилах гори можна зустріти рідкісне суничне дерево і цілі жасминові гаї. Деякі стежки проходять уздовж стрімких обривів, а з вершини відкривається дивовижний вид на затоку і розташовані біля підніжжя гори селища.

Приморський бульвар знаходиться у проспекту Нахімова. Він припав до душі мешканцям своїми мальовничими алеями, милими куточками відпочинку і чудовим видом на Севастопольську бухту. На бульварі є безліч пам'ятників.
У 19 столітті тут була побудована морська біологічна наукова станція з акваріумом - перша в Росії. На початку 20 століття на бульварі з'явився Пам'ятник кораблям, затопленим під час оборони Севастополя. На згадку про повстання моряків крейсера «Очаків» на гранітній набережній встановлено меморіальну дошку. А до річниці визволення міста у Велику Вітчизняну війну на Приморському відбулося відкриття Пам'ятного знака Чорноморської ескадри.
В середині минулого століття старий бульвар був збільшений, обнесли чавунною огорожею, зроблені 2 входи, пішохідний місток, лави. Сьогодні вікової зелений бульвар - місце приємних прогулянок севастопольців і численних гостей героїчного міста.

Це удесное природне творіння ще нікого не залишило байдужим. Приголомшливо казкові краєвиди відкриваються з, здавалося б, звичайного мису. Незайманість природних красот, історична таємничість, самітність і кристально чиста вода Чорного моря - все це захоплює дух навіть досвідченого туриста. Немає нічого кращого цілющого повітря реліктових ялівців, прогулянок по 10-кілометровій березі, бірюзовою гладі моря, плавно переходить горизонтом в небо і химерних форм скель.
Це прекрасне місце для цінителів дайвінгу: стовідсоткова видимість, безліч морських мешканців (адже сюди не заходять кораблі) і химерні гроти.
Мис Фіолент розташований в 15 км від Севастополя, на Гераклейському півострові Криму по шляху в Ялту. Його давня назва як тільки не трактувалося. І "мисом дівочим", в честь давньогрецької жриці Іфігенії, і "мисом смугастим тигровим" за химерний забарвлення місцевості, і "мисом Божим" - за святість цих місць.
Славиться мис і Яшмовим пляжем, шлях до якого - справжня пригода - спуск в 800 кам'яних сходинок від хреста Свято-Георгіївського монастиря. На пляжі можна знайти яшму, халцедонові гальку, малахітові камінчики.
За вибором житла гостей зустрічає чимало пропозицій - від звичайних гостьових дач в приватному секторі, до пансіонатів і баз відпочинку.

Фороський парк був заснований в XIX столітті. Але спочатку це була просто пустельна місцевість з одним фонтаном. У 1885 році новий власник цих земель, купець Олександр Кузнєцов, вирішив повністю перетворити парк і через 5-6 років він домігся бажаного, витративши на це величезну суму грошей. У парк було привезено велику кількість рідкісних рослин не ростуть в цій місцевості, але здатних адаптуватися.
Площа нинішнього парку становить 70 гектар, з них 30 відведені під культурні насадження, а інші 40 є великою лісопаркову зону. У парку представлено понад 350 видів дерев і чагарників. Особливий інтерес викликає райський куточок - шість озер, розташовані на різних рівнях, з'єднані один з одним невеликим протокою. Парк оголошений пам'ятником садово-паркової архітектури і охороняється законом.

Інкерманський Свято-Климентівський печерний чоловічий монастир, що діє й нині, розташувався в гирлі річки Чорної в Криму (Севастополь). Часом появи монастиря вважається 8-9 століття.
Згідно з легендою, в створенні монастиря відіграв велику роль римський єпископ Климент, який прийняв християнство від самого апостола Петра. Він був засланий в Херсонські каменоломні за непокору імператору Трояну, де продовжив проповіді каторжникам і висік першу церкву. Пізніше він був страчений через утоплення в морі. Довгий час до місця страти приходили християни і поклонялися святим мощам Климента.
На місці колишніх каторжних каменоломень був побудований чоловічий монастир, який стояв під захистом фортеці Каламіта. Метою фортеці був захист морського порту Авліта бухти Північної.
До складу монастиря входять церкви, як висічені усередині скель, так і що знаходяться на поверхні, всього їх налічується вісім. Всі церкви з'єднуються один з одним за допомогою ходів. Одна з церков вважається зведеної самим Климентом.
У монастирі можна побродити по печерним церквам і келіях, подивитися на стародавні вівтарі, престоли, лави, які повністю висічені з каменю.

Середньовічний печерний монастир Качи-Кальон розташований в Криму, в долині річки Кача. Це - унікальний пам'ятник, створений більше природою, ніж людиною. Качи-Кальон входить в Бахчисарайський історико-культурний заповідник.
Найбільш ранні сліди присутності людей в Качи-Кальон датуються IV століттям. У VIII-X століттях тут виник монастир, заснований імовірно вихідцями з Візантії. Після захоплення Криму татарами монастир був зруйнований. Після приєднання Криму до Росії тутешня церква була відновлена, а джерело, що знаходиться в гроті, став місцем паломництва, його вважали цілющим. Паломники, які приходили до нього, не робили відмінностей в віросповіданні і національності - це були греки і караїми, татари і росіяни - християни, іудеї і мусульмани.
Сьогодні Качи-Кальон пустує, всі наземні споруди давно зруйнувалися і заросли травою, залишилися лише печерні храми і святе джерело.
Серед гуртів найбільш примітні Перший (де знаходилася церква святої Софії і виноробний комплекс з вінодавільней), Другий (чернече гуртожиток), Третій (церковно-похоронний комплекс), Четвертий (монастир Св. Анастасії) і П'ятий (напівзруйнований грот).

Відомий білоруський поет Адам Міцкевич писав "Схиляюся з трепетом до ніг твоєї твердині, Великий Чатирдаг ...". Дійсно, хоча найвища вершина Чатир-Дага лише п'ята за висотою на півострові, здається, що гірський масив панує над усім Кримом.
Шатер-гора - одне з найулюбленіших місць для гірського туризму в Криму - знаходиться на півдні Сімферопольського району на території Кримського заповідника. Масив утворений двома плато - Верхнім і Нижнім. Нижнє плато славиться великою кількістю карстових печер - тут їх більше ста тридцяти. Найбільш красиві оборудÐ

Новости