Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Амстердам і велосипеди

  1. Велосипедна культура Амстердама
  2. Прокат велосипедів в Амстердамі
  3. Пункти прокату велосипедів в Амстердамі
  4. Де купити велосипед в Амстердамі
  5. Не економте на паркувальному замку для велосипеда
Найпопулярніший транспорт жителів Амстердама

Амстердам вважається найпопулярнішим містом велосипедистів в світі. Причина, по якій столиця Нідерландів має один з найнижчих показників дорожньо-транспортних пригод, пояснюється не тільки великою кількістю велосипедистів, а й добре розвиненою для них інфраструктурою. Існує багато доріжок, знаків, сигналів і світлофорів, призначених виключно для велосипедистів. Більше 30% всіх міських поїздок місцеві жителі здійснюють саме на велосипедах.

Оскільки велосипед є такою популярною формою транспорту в Амстердамі і решти Нідерландів, ви можете побачити на велосипеді самих різних людей. Тут їздять ділові люди в костюмах, підлітки, літні люди, закохані пари, що тримаються за руки, батьки з двома дітьми: на спині і спереду і багато інших жителів столиці Нідерландів.

Велосипедна культура Амстердама

Велосипед в кольорах

Скажений потік трафіку може залякати туристів і гостей міста, тому, перш ніж самому сісти за кермо велосипеда, варто ознайомитися з місцевою культурою водіння. Обов'язково зверніть увагу на наступні правила і запобіжні заходи, особливо якщо ви будете їздити в Амстердамі в перший раз:

1. Більшість велосипедів в Амстердамі мають старомодні задні гальма, замість передніх гальм, встановлених на кермі. Якщо ви ніколи не користувалися задніми гальмами, обов'язково спробуйте трохи попрактикуватися спочатку.

2. Хоча місцеві велосипедисти можуть іноді ігнорувати правила дорожнього руху, здійснювати телефонні дзвінки, відправляти текстові повідомлення під час їзди, або їздити по тротуарах, це не означає, що так і треба. Поліція контролює такі порушення і може виписати штраф.

3. Трамваї мають переважне право проїзду. Завжди. Зверніть особливу увагу на трамвайні колії, так як при їх перетині може відбутися заклинювання велосипедного колеса. Завжди перетинайте трамвайні колії під кутом, і це вбереже вас від неприємностей.

4. Звертайте увагу на білі трикутники, намальовані на землі. Ці знаки вказують на того учасника дорожнього руху, хто повинен зупинитися або поступитися. Це означає, що якщо трикутник вказує на вас, ви повинні поступитися дорогу або зупинитися, щоб пропускати трафік. Якщо трикутник не вказує на вас, все одно будьте уважними, оскільки багато хто ігнорує знаки.

5. На вашому велосипеді повинен бути білий світ спереду і червоне світло на задній частині після настання темряви. Без наявності відповідного освітлення поліція може оштрафувати або ж зовсім забрати велосипед.

Використання велосипедів в Амстердамі за останні 20 років зросла більш ніж на 40%.

6. Використовуйте сигнали рукою, щоб інші знали, коли ви збираєтеся повернути праворуч або ліворуч. Це особливо важливо в районах з великою кількістю велосипедного руху, що проходить у всіх напрямках.

7. Не їздите на велосипеді по тротуарах або в пішохідних зонах. В основному ви їх будете зустрічати на невеликих вулицях в центрі Амстердама, або ж в парках.

Прокат велосипедів в Амстердамі

велосипедна парковка

Магазини прокату велосипедів можна знайти по всьому місту, в основному в таких туристичних районах, як Центральний вокзал, площа Дам і Лейдсеплейн. Денні тарифи варіюються від 5 € до 12 €.

У більшості магазинів Амстердама пропонуються групові знижки або додаткові дні оренди. Також варто отримати додаткову страховку від крадіжки (за додаткові від 2,50 € до 4 € в день), особливо якщо ви будете брати дорогу модель велосипеда. Зазвичай для прокатних магазинів потрібно копія вашого посвідчення особи або кредитної карти і / або депозит від 50 € до 200 € за велосипед.

Деякі місця для прокату велосипедів пропонують шоломи для дорослих або дітей, але ви, можливо, будете єдиною людиною на вулиці, який використовує шолом. Тут практично ніхто не носить шоломи. Звичайно, трапляються велосипедні аварії, але серйозні - досить рідко. Звичайно ж, якщо ви віддаєте перевагу максимальну безпеку, то обов'язково надягайте шолом.

Пункти прокату велосипедів в Амстердамі

Екстравагантна парковка велосипеда
  • MacBike : Ці надійні велосипеди можна побачити по всьому Амстердаму. Компанія MacBike пропонує міцні, зручні велосипеди Batavus Personal, які пофарбовані в червоний колір і мають впізнаваний знак MacBike на передній частині.
  • жовтий велосипед : Ці яскраві жовті велосипеди також помітні. Працюють цілий рік і пропонують екскурсії.
  • Візьміть напрокат велосипед від AmsterBikes і отримаєте ваучер на безкоштовну каву.
  • Зелені бюджетні велосипеди : Якщо ви не шанувальник червоного або жовтого кольору, можливо, ви віддаєте перевагу зелений? Два пункти прокату в центрі Амстердама можуть запропонувати зручні велосипеди з ручними гальмами або без них.
  • чорні велосипеди : Для тих, хто вважає за краще зливатися з натовпом.
  • Star Bikes: зручно розташовані недалеко від Центрального вокзалу, ці хлопці пропонують традиційні чорні велосипеди. Вони також пропонують кошика для пікніка.
  • помаранчевий велосипед : Як і в більшості інших прокатних магазинів, Orangebike пропонує відмінні велосипеди і екскурсії по місту.
  • Bike City : В магазині Jordaan можна взяти в оренду доглянуті велосипеди для інкогніто, тому ви зможете легко розчинити в потоці місцевих жителів.
  • велосипеди Майка : Велосипедні тури Майка відомі своїми інсайдерськими поїздками по Амстердаму. Їх велосипедні тури вже включають прокат велосипедів.
  • Візьміть напрокат велосипед Damstraat : Цей магазин пропонує широкий вибір велосипедів.

Амстердам планує проінвестувати близько 90 мільйонів євро для створення 38 000 нових паркувальних місць для велосипедів до 2020 року.

Де купити велосипед в Амстердамі

Щорічно з дна каналів Амстердама дістають тисячі велосипедів

Якщо ви переїжджаєте в Амстердам для навчання або роботи, потрібно мати свій велосипед.

Більшість амстердаммеров мають досить прості велосипеди. Найкраще купити простий, старий велосипед, з мінімумом дорогих деталей. Оптимально - важка, міцна модель з однієї шестернею і заднім гальмом.

Скільки в Амстердамі велосипедів? Налічується понад 881 000 велосипедів. Це в чотири рази більше ніж автомобілів!

Більшість магазинів велосипедів продають відремонтовані старі моделі. Marktplaats.nl (На голландською мовою) - найкраще місце для пошуку старих велосипедів. Якщо ваш голландський, м'яко кажучи, кульгає, скористайтеся перекладачем від Гугл.

Ніколи не купуйте велосипед, який пропонує якийсь випадковий хлопець. Як правило, такі велосипеди завжди крадемо. Купівля вкрадених велосипедів є кримінальним злочином.

Загальна довжина велосипедних доріжок в Амстердамі становить близько 400 кілометрів.

Виберіть яскравий велосипед, бажано якомога більше унікальної розмальовки, а не сірого або чорного кольору. Уявіть собі, що ви вийшли з бару опівночі і намагаєтеся відшукати свого двоколісного друга серед маси однакових чорних велосипедів, або ж повернулися з вихідних, які проводили за містом, і згадуєте де ж ви припаркували свій чорний велосипед серед тисяч інших на Центральному вокзалі. Чим більш упізнаваним будемо ваш велосипед, тим простіше буде відшукати його серед інших.

Не економте на паркувальному замку для велосипеда

Навіть при наявності хорошого замку велосипед можуть вкрасти

Купити велосипед досить просто. Зберігання це зовсім інша історія. Крадіжка велосипедів - величезна проблема в Амстердамі, тому переконайтеся, що у вас є пристойний замок, навіть до того, як ви отримаєте велосипед. Торговці на вуличних вулицях продають широкий асортимент замків.

Можливо, найважливішою звичкою є блокування вашого велосипеда на вулиці. Використовуйте два замки, якщо можете, і пристебніть свій велосипед до чогось закріпленого - дерево, дорожній знак або ліхтарний стовп. В Амстердамі щорічно відбувається крадіжка тисяч велосипедів. Не рідкість, коли паркувальний замок коштує дорожче, ніж сам велосипед!

Схожі матеріали

Скільки в Амстердамі велосипедів?

Новости