Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Великобританія. Придбати тур до Великобританії, забронювати авіаквиток

Країна непорушних традицій і сучасних поглядів на життя, Англія відрізняється неймовірною терпимістю до всього нового і трепетним ставленням до всього завойованого раніше. Незважаючи на те, що Англія є «мешканкою» Туманного Альбіону вона подарує вам масу сонячних спогадів і казкових переживань. В Англії абсолютно мирно уживаються адвокати, які сидять в судах, в перуках і мантіях і прогресивні ідеї клонування, англіканська церква і гомосексуальні шлюби, доглянуті парки і зелені луки з діловими центрами мегаполісів, старовинні замки з привидами і хмарочоси. Англія - ​​країна здатна зацікавити і захопити абсолютно всіх: шанувальники історії будуть раді знайомству з країною, де відбулася промислова революція; любителі географії по достоїнству оцінять природні багатства, що потопає в зелені Англії; серця залицяльників спорту розтануть побачивши тенісних кортів «Вімблдону» і футбольного стадіону «Уемблі»; шанувальники детективів перейнятися атмосферою елементарності Бейкер-стріт, де холодними вечорами сидячи біля каміна розгадував загадки знаменитий Ш.Холмс.

Незважаючи на свій поважний вік Англія надмірно популярна серед студентів, що бажають стати активними творцями історії високоповажного Оксфорда; цікаво подорож в Англію дітям, які разом з дорослими обов'язково пройдуться по численних залах легендарного музею воскових фігур мадам Тюссо. Ті, хто мріє про фізичне здоров'я мандрівники випробують на собі чудове вплив цілющих мінеральних вод Англії, після чого зможуть відновити і психологічний баланс, скориставшись чудовою нагодою відвідати театральний центр Ковент Гарден. Англія, неодмінно асоціюється з королівською родиною, яка стала невід'ємною частиною її іміджу і історії, зачарує вас своїми ритуалами, незмінними з часом. Все так само, як і сотні років тому, біля воріт Букінгемського палацу відбувається урочиста зміна, одягненого в червоні мундири, гвардійського варти, сидить на мішку шерсті спікер палати лордів, а захопленим туристам показують зграї Смольний ворон уподобали верхні межі Тауера. Лондон, Манчестер, Лідс, Бірмінгем, Стоунхендж, Темза, Британський музей, свято квітів, Букінгемський палац, серфінг, регата, паб, нарешті, - все це ланки єдиного ланцюга, Вічну Англію необхідно відвідати!

Придбати тур до Великобританії, купити гарячі путівки в Англію, забронювати авіаквиток ви зможете в компанії "Вояж-Сервіс".

Лондон. Лондону вдається поєднувати в собі англійські традиції і риси сучасного великого міста. Насолоджуйтеся полуденним чаєм з огірковим сендвічем або зайдіть повечеряти в один з пабів, де лондонці збираються, щоб подивитися футбол або випити пива. У Лондоні дуже багато ресторанів, де можна спробувати кухню різних куточків світу: з Індії, Малайзії, Африки або з Середземного моря. Близько третини населення Лондона становлять іммігранти; відмінність культур можна побачити практично в усіх районах Лондона, включаючи Сохо, Мерілборн, Пікаділлі Серкус, Блумсберу, Найтсбрідж, Кенсінгтон, Челсі, Ноттінгхілл і Бейсвотер. Римляни заснували Лондініум в 43 році н.е. на березі річки Темза. Бурхливе зростання Лондона почався в 11 столітті. Коли тут влаштувався останній досяг успіху завойовник Британії, норманський герцог Вільгельм I, він став першим королем Англії, коронований у Вестмінстерському Абатстві. Вільгельм побудував Білу Вежу, яка є серцем Лондонського Тауера. Лондон є найбільшим європейським містом, що розмістився на території, площею 620 кв. миль від його центру на річці Темзі. Місто настільки величезний, що відвідувачам доведеться максимально користуватися послугами метро, ​​на жаль, воно порушує географію міста і в ньому складно орієнтуватися. Подорож на автобусі допомагає ознайомитися з містом в цілому. Його розміри, його жителі і його гарячкова швидкість життя разом створюють енергетику цього міста. Букінгемський Палац, Вестмінстерське Абатство, Шекспірівський театр «Глобус», Національна Галерея, Сади Кенсінгтона, магазини Герродс, Королівська Опера - всі ці пам'ятки Англії варто відвідати. Сліпучі пам'ятки, Римські руїни, церкви бароко, тихі сквери, вузькі алеї і доглянуті парки роблять Лондон прекрасним місцем для прогулянок. Однак найбільшим скарбом Лондона є його театри. Досягнення Королівського Шекспірівського театру та сучасні мюзикли і спектаклі з Бродвею дають уявлення про традиційний театральному мистецтві і його нові напрямки.

Кентерберійський собор. Якщо не найкрасивішим, то найбільш вражаючим і незабутнім собором в Англії є резиденція Кентерберійського архієпископа - примаса всій Англії. Як більшість соборів, він створювався в кілька етапів і відображає ряд архітектурних стилів, але кінцевий результат представлений одним з найбільших будівель в світі. Духи святих, солдат і пілігримів наповнюють священний повітря, і навіть гучні групи французьких дітей не можуть знищити цю атмосферу. Після мучеництва Архієпископа Томаса Беккета в 1170 році, собор став одним з найважливіших центрів паломництва в Європі, увічненого Джеффрі Чосера в Кентерберийских оповіданнях. Сам місто Кентербері був безжально зруйнований під час бомбардувань Другої Світової війни і частини міста були перебудовані, але він як і в попередні 800 років продовжує залучати людей, хоча їх кількість може бути і скоротилося - зараз з паломників стягують $ 5 за вхід в собор.

Стоунхендж. Існуючий вже п'ять тисяч років Стоунхендж є найзнаменитішим доісторичним пам'ятником в Європі, але він залишається привабливою таємницею і одним з найбільш відвідуваних туристами місць. Цей монумент був побудований між 5000.. і 1500 рр. до н.е. Він виконаний у вигляді кільця з величезних каменів, з'єднаних нагорі, всередині розташована кам'яна підкова, а зовні обід і канава. Хоча його пов'язують з релігійними обрядами, мало відомо про точне призначення цього місця. Що залишає більшість відвідувачів в подиві, це не його релігійна значущість, а ті люди, які доставляли сюди дивним чином деякі з цих каменів з південного Уельсу. Була проведена оцінка, яка показала, що було потрібно близько 600 людей, щоб зрушити на трохи більше, ніж півдюйма хоча б один з цих 50-тонних гігантів. Нижня частина Стоунхенджа відгороджена подібно вольєру; за цим місцем пролягають дві дороги; вхід в Стоунхендж лежить через незвичайний тунель; і сутички між сучасними хіпі і поліцією під час літнього сонцестояння стали однією з характерних особливостей британської історії. Щороку друїди нового покоління святкують тут літнє сонцестояння. Але вхід в Стоунхендж строго контролюється.

Оксфорд. Ймовірно, найвідоміший в світі університетське місто Оксфорд славиться чудовою архітектурою коледжів і притягує до молодість, вченість і розуму. Картини лугів і золотих шпилів міста напевно з'являються в трьох з 10 англійських драм, але їх вид залишається одним з найкрасивіших і вражаючих. Якщо повернутися в реальний світ, Оксфорд був основним центром виробництва машин до остаточного спаду британської автомобільної промисловості, а в даний час він є процвітаючим центром сервісу. Найзнаменитішими коледжами є Коледж Церкви Христа, Коледж Мертон і Магдален, але вони просякнуті атмосферою, історією, привілеями та традиціями Кембриджа. Але не спокушайтеся, ви не стали б вчитися більш старанно в такому серпневому оточенні.

Край озер. Найзеленіший і приємний куточок цієї країни, Край озер занадто ідеальний, що не йде йому на користь - 10 мільйонів відвідувачів приїжджають сюди, створюючи кілометрові пробки на дорогах. Даний регіон є сумішшю шикарних зелених долин, скромних, але крутих гір і численних озер. Кожне з озер має свій відмінних характер: відповідно до давньої мудрості, Уоллсвотер, Грасміа і Грасміа є найкрасивішими, але Васт Вотер, Сраммок Вотер і Баттеміа не менше мальовничі й менш відвідувані туристами. Якщо у вас є бажання уподібнитися барду і ви любите поодинокі прогулянки, то приїжджайте сюди в будні дні для того, щоб ввібрати в себе красу тутешніх холів і озер.

Острівне положення і тепла атлантична течія Гольфстрім визначає клімат Великобританії: м'який і вологий, океанічний. Негативні температури рідкість навіть взимку. Найбільш «мокрі» міста - Ліверпуль і Манчестер, дощі тут йдуть 220-230 днів на рік. У Лондоні дощових днів теж чимало - 180 на рік, але це не означає, що дощ іде з ранку до вечора. Навесні і влітку погода мінлива, і дощові хмари швидко змінюються блискучим сонцем.

Той, хто проведе тривалий період часу в Англії буде співчувати місцевим жителям постійно стурбованим погодою, хоча в цілому клімат країни м'який і дощ є звичайною справою. Найменш приємне час для відвідування - з листопада по лютий - в цей період тут холодно і дні короткі. Березень і жовтня є як би «проміжними» місяцями - дні досить довгі, але все ще може бути дуже холодно. Квітень-вересень - безсумнівно кращий час для поїздки в Англію, і не дивно, що в цей час більшість пам'яток відкрито для туристів, тому в цей час тут дуже багато народу. Липень і серпень - розпал туристичного сезону, під час яких, при можливості, візит в країну краще відкласти. В цей час тут кругом натовпу народу: на пляжах, в заповідниках, в Лондоні і відомих містах, таких як Оксфорд, Бат і Йорк.

У Лондоні на Темзі в кінці березня проводяться традиційні човнові гонки оксфордського / кембриджського університету; знамениті, але виснажливі гонки з перешкодами Гран Нешнл проходять в Аінтрі (Ліверпуль) в першу суботу квітня; фінал кубка Футбольної асоціації проходить в травні; чемпіонати з тенісу на траві, з дратівливими головними гравцями і поглинає полуницю з вершками публікою, проходять в Уїмблдоні в кінці червня; регата Хенлі Роял в Хенлі на Темзі проводиться також в червні; а феєрія яхтового спорту Каус Вик стартує на острові Уайт у кінці липня. Ті, кого не цікавлять ігри з м'ячем і гонки, повинні сходити на виставку квітів «Челенсія» в лондонській королівській лікарні в травні; урочистий розвід варт з виносом прапора можна побачити в Лондоні в середині червня в день народження королеви; розгульний музичний фестиваль Гластонбері наводнює гластонберскіе пасовища в червні; і бурхливий (в найкращому сенсі) Карибський карнавал проходить в Лондоні на Ноттінг-Хілл в кінці серпня.

Національні особливості Англії:

Прихильність британців традиціям виявляється буквально на кожному кроці, в як там не є повсякденному житті: британці дотримуються своєї системи мір (в пабі - англійському пивному барі - вам завжди подадуть пінту пива, а не півлітра! Пива), лівостороннього руху (переходячи вулицю, подивіться направо, потім наліво).

Чай з молоком давно став національним напоєм англійців, їх неодмінний повсякденний "п'ятигодинний чай" не просто строго встановлений час прийому їжі, а, перш за все, привід для спілкування з родичами, друзями, товаришами по службі.

покупки:

У Великобританії податок на додану вартість (VAT) дорівнює 17,5%. У магазинах, готелях і ресторанах ПДВ майже завжди включений в ціну. Повернення ПДВ можливе двома способами.

Перший спосіб - так званий Retail Export. Ви просите в магазині заповнити форму VAT 407 (у вас повинно бути з собою посвідчення особи) і віддаєте її на митниці при виїзді з Великобританії. Майте на увазі, що в великих аеропортах в пунктах повернення ПДВ можуть бути довгі черги. Протягом 8 тижнів сума ПДВ за вирахуванням невеликої комісії буде переведена на вашу картку або вислана в вигляді британського чека.

Другий, більш складний спосіб, - Direct Export, застосовується, якщо товар відправляється на ваш домашню адресу. В цьому випадку у вас на руках має бути форма VAT 407, завірена митницею, поліцією або нотаріусом. Після прибуття додому ви відправляєте її в магазин, який повертає вам ПДВ.

сувеніри:

В якості сувенірів з Великобританії часто привозять фарфор, скло, книги, трубки a la Шерлок Холмс. Тут можна придбати справжній англійський чай з кенійським бергамотом і з жасмином.

На весь світ відомі предмети гордості шотландців: пледи, волинки, картаті спідниці кілти і, звичайно ж, Glenfiddich - одне-солодове віскі. Золотистий відтінок йому надає витримка в дубових бочках, а характерний присмак торфу - особлива технологія перегонки. По всьому світу славляться бізнес-сувеніри від шотландської фірми "Graft of Dalvey". Ці елегантні штучки виконані з високоякісних матеріалів: кишеньковий годинник, попільнички, фляжки, футляри для візитних, кредитних карток, карт і сигарет.

чайові:

У багатьох ресторанах, кафе плата за обслуговування включена в загальний рахунок і становить 10-15% від вартості замовлення. Якщо немає - чайові прийнято давати в розмірах цієї суми. Таксистам дають чайові в розмірі 10% від суми на лічильнику, послуги носія - від 70 пенсів і залежать від категорії готелю.

Перелік документів на отримання візи в Англію:

  • оригінал закордонного паспорта (дійсний мінімум 6 місяців після передбачуваної дати повернення з поїздки);
  • 4 кольорові фотографії (3.5x4.5см, на білому фоні, 80% обличчя)
  • анкетні дані
  • довідка з місця роботи: на фірмовому бланку з зазначенням адреси і телефону підприємства, посади, дати надходження на роботу, зар.плата (таже бажано додати довідку про нарахування з.п. за останні півроку), обов'язкова наявність фрази про збереження робочого місця і окладу ;
  • для школярів і студентів: довідка з місця навчання на фірмовому бланку закладу, із зазначенням адреси і телефону;
  • довідка з банку, про наявність банківського рахунку (бажано карткового (+ ксерокопія кредитної картки) або розрахункового) на фірмовому бланку, де вказано вид рахунку і баланс за рахунком (наявність грошей);
  • ксерокопія документів про наявність власності: рухоме / НЕ рухоме майно;
  • ксерокопія попереднього закордонного паспорта (якщо був)
  • ксерокопія внутрішнього паспорта (всіх сторінок з відмітками!)
  • ксерокопія свідоцтва про шлюб / розлучення / смерть;
  • ксерокопія свідоцтва про народження дітей

УВАГА:

  • якщо турист подорожує до Великобританії в складі автобусного туру, всі документи надаються в 2-ух примірниках (оригінали, для відкриття основної візи до Великобританії і для відкриття транзитної Шенген візи).
  • на тур «Легенди Ірландського моря» з 24 квітня 2008року документи надаються в 3-ех примірниках, так як відкриваються 3 візи (Британська, Ірландська і транзитна; якщо подорожуєте з авіа програмою, то 2 пакети, так як для авіа туру немає необхідності відкривати транзитну Шенген візу).
  • Також, документи, що надаються в Консульство Ірландії повинні бути перекладені на англійську мову і текст бажано завірити печаткою бюро перекладів
  • з 01 Июля 2007 року все, що надаються документи для відкриття візи до Великобританії повинні бути перекладені на англійську мову (без нотаріального засвідчення).
  • 10 червня - День Народження Королеви

Новости