Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Топ 10 крутих фактів про королеву Великобританії

Королева Єлизавета II - справжня легенда Британії і самий долгоправящій глава держави за всю історію монархії. Молода 26-річна спадкоємиця зійшла на престол в 1952 році і успішно царює до сьогодні. Перебуваючи в приємному здивуванні від можливостей цієї вже далеко немолодої жінки, ми зібрали для вас 10 найцікавіших фактів про неї.

Члени монаршої родини, і сама королева, зокрема, постійно знаходяться під пильною увагою ЗМІ і мільйонів звичайних людей. Але навіть в таких умовах деякі факти біографії Єлизавети II є для багатьох справжнім відкриттям:

1. Їй не потрібен паспорт і права. Монарх часто вирушає з візитами в різні країни, і просто подорожує. Але глава Британії, мабуть, єдина, кому для цього не потрібен паспорт. А все тому, що його просто немає. Документ видається від її імені, а тому і не має сенсу його робити. Але таку можливість має тільки Її Величність, інші члени королівської сім'ї, як і звичайні громадяни, зобов'язані мати паспорт.

Але таку можливість має тільки Її Величність, інші члени королівської сім'ї, як і звичайні громадяни, зобов'язані мати паспорт

Та ж історія і з правами. Навряд чи комусь прийде в голову зупиняти Range Rover (за кермом якого Королева, до слова, відчуває себе абсолютно вільно і водить крутіше багатьох чоловіків) в супроводі відомого всім кортежу.

2. Вона служила в армії. Твердий і впертий характер почав проявлятися ще в дитинстві. А коли під час Другої світової війни 18-річна Лілібет, (так називала Єлизавета себе в дитинстві) вирішила вступити в Жіночий територіальний корпус, заперечення від батьків навіть не розглядалися. За час служби дівчина навчилася досить добре користуватися зброєю, водити і ремонтувати вантажівки.

3. Святкує день народження двічі на рік. Ніхто не забороняє будь-якій з нас відзначити цей знаменний день двічі або тричі, але Королева Великобританії робить це цілком офіційно. Перший раз - безпосередньо в день свого народження, 21 квітня. Це виключно сімейне торжество з найближчими людьми. А другий раз - в червні. Тоді свято охоплює всю країну.

Така традиція бере свій початок з часів правління Едуарда VII, який народився в листопаді, але бажав відзначати цю дату в гарну погоду.

4. Познайомилася з майбутнім чоловіком в 8 років. Тоді вони мило грали, а пізніше всерйоз захопилися один одним. Хоч батьки Єлизавети були і не в захваті від майбутнього зятя, який не мав ніякої спадщини крім титулу, весілля все ж відбулася. І на зло всім заздрісникам стала початком неймовірну історію кохання, яка триває вже 70 років.

5. Не впливає на політику країни. Незважаючи на те, що всі рішення приймаються в Великобританії від її імені, Єлизавета II не є повноправним керівником країни. Вона, скоріше, її символ.

6. Улюблена порода собак - коргі. Ці вихованці - повноцінні члени королівської сім'ї. За весь час правління їх було близько 30, і всі жили в палаці. Одного разу Єлизавета навіть звільнила лакея, який посмів дати спробувати домашньому улюбленцю віскі.

7. Не висловлює емоцій на публіці. Про королеві ходять різні чутки. Але те, що відомо напевно і видно на власні очі, так це те, що жінка завжди стримана і привітна. Навіть коли злитися і нервує, вона посміхається. Ніхто не бачив ніколи її щирого захоплення. Навіть вперше побачивши величезний і величний Ніагарський водоспад, монарх спокійно сказала: «Він дуже вологий».

8. капелюшки - її фетиш. Колекція королівських головних уборів вражає. За весь час правління їх зібралося понад півтисячі, і кожну з них можна було побачити на Королеві. Якщо раптом монарх відмовляється від капелюхи, вона пов'язує на голову хустку, і стає схожою на звичайну бабусю.

9. Чи носить старомодні туфлі. Уже понад 50 років одна і та ж модель взуття. Коштує така пара більше 1000 фунтів, тому монархиня відноситься до взуття з особливою ощадливістю. А розношується такі дорогі туфлі прислуга з таким же розміром ноги.

10. Не збирається залишати престол. Хтось каже, що для Єлизавети II це справа всього життя, хтось вважає, що Королева не зовсім довіряє в цьому питанні спадкоємцям. Але навіть в свої 90 «з хвостиком» глава Великобританії продовжує працювати.

Єлизавета II - приклад перемоги сили духу і працьовитості над віком. Іноді здається, що час просто зупинився, адже з року в рік ця жінка виглядає все також свіжо і чудово, і факти з нашого топа - тому підтвердження. Відмінний приклад для наслідування!

Новости